Yüz Yogası Nedir, Nasıl Yapılır?

Yüz yogası, gerçekten de zamana meydan okuyan bir güzellik sırrı olabilir mi? Yoksa aslında sadece kan dolaşımını artırdığı için etki sağlayan bir masaj yönteminden başkası değil mi? Gelin, son zamanlarda bir hayli popüler olan yüz yogası tekniklerini mercek altına alalım!

Geceleri sürekli bölünen uykular, gün içinde artan stres seviyesi ve bir de üstüne akıp giden zaman, yüzün gençliğini ve canlılığını yitirmesine yol açabiliyor. Cildinize elastikiyet kazandırmak, canlı ve enerjik bir yüz ifadesine kavuşmak için yüz yogası hareketlerini deneyebilirsiniz. Yoganın yalnızca beden için değil, aynı zamanda yüz ve boyun bölgesi için de mucizeler yarattığını ortaya koyan yüz yogası ile daha genç bir görünüme kavuşmanız mümkün. Ya da acaba bu kadarı mümkün mü? Hadi, yüz yogasının sırlarını keşfetmeye hemen başlayalım!

1. Yüz Yogası Nedir? Ne İşe Yarar?

Yüz yogası, yüz ve boyun bölgesindeki kasları çalıştırarak yüze daha sıkı ve genç bir görünüm kazandıran bir teknik. Yüz yogası yanak sarkmasını önlemeye, düşük kaş görünümünü tersine çevirmeye, elmacık kemiklerini ve çene hattını belirginleştirmeye yardımcı oluyor. Dolayısıyla estetik operasyonlar yaptırmadan yüzü şekillendirme imkanı sunuyor. Yüz yogası değişimi arasında kırışıklıkların hafiflemesi, yüz hatlarının belirginleşmesi, kasların kuvvetlenmesi ve stres seviyesinin azalmasını saymak mümkün.

2. Yüz Yogası Nasıl Yapılır?

Yüz yogası belirli teknikler ve egzersiz hareketleriyle yapılıyor. Bu egzersizlerin etkisini gösterebilmesi için düzenli olarak yapılması gerekiyor. Yüz yogası hareketleri yüzün her bölgesine özel olarak değişiklik gösteriyor. Ancak yüz yogası yapmanın temel adımları aşağıdaki gibi sıralanıyor:

  • Yüz yogası egzersizleri için sessiz ve rahat bir ortam hazırlamalısınız. Aynı zamanda odadaki aydınlatmanın kuvvetli fakat rahatsız etmeyecek şekilde olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Aynanın karşısında dik şekilde oturmalısınız.
  • Yüz yogası hareketlerine başlamadan önce birkaç kez derin nefes alıp vermelisiniz.
  • Ardından yüz yogası egzersizlerine başlamalısınız. 
  • Yüz yogası egzersizlerini cilt bakımı rutinine dahil ederek her gün düzenli olarak tekrarlamalısınız.
  • Yüz yogası ile ilgili online dersler alarak kendinizi geliştirebilirsiniz.

3. Yüz Yogası Hareketleri

Yüz yogası hareketlerinin yüzün bölgelerine göre değişiklik gösterdiğinden bahsetmiştik. Bu hareketleri parmaklarınızla yapabileceğiniz gibi yüz yogası taşıyla da yapabilirsiniz. Mesela, yüz yogası çene belirginleştirme egzersizleri için gua sha taşlarını kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bu yüz yogası aletini gıdı için yüz yogası egzersizleri sırasında da tercih edebilirsiniz. Yüz yogası hareketlerini daha iyi yapabilmek için cildinize serum ve nemlendirici krem sürdükten sonra uygulayabilir veya yüz yogası için yağ kullanabilirsiniz. Hadi gelin, yüz yogası egzersizlerine daha yakından bakalım.

3.1. Dudak Çevresi için Yüz Egzersizi

Dudak çevresi için uygulanan yüz yogası egzersizleri gülümseme çizgilerini hafifletmeye ve dudak kaslarını güçlendirmeye yardımcı oluyor.

  • Öncelikle dudaklarınızı birleştirip dışarı doğru çıkarmalısınız. Bu pozisyonda 5 ila 10 saniye boyunca beklemelisiniz. Ardından dudaklarınızı içeri doğru çekerek hafif bir tebessüm yapmalısınız. 
  • İki parmağınızı dudağın alt kısmına yerleştirmeli ve dudaklarınızı yukarı doğru kaldırarak gülümsemelisiniz. Bu pozisyonda 5 ila 10 saniye boyunca durduktan sonra dudaklarınızı gevşetmelisiniz. Bu hareketle dudak çevresindeki kasları güçlendirebilir ve gülümseme çizgilerinizi azaltabilirsiniz.
  • Dudaklarınızı birleştirip dışa doğru çıkarmalısınız. Dudaklarınızı dışa doğru çıkardıktan sonra saat yönünde dairesel hareketler çizmelisiniz. Bu hareketin aynısını saat yönünün tersine de yapmalısınız.
  • Her hareketi en az 10 saniye tekrarlamalısınız.

3.2. Göz Çevresi ve Dudak Kenarları için Yüz Egzersizi

Göz çevresini daha dinlenmiş ve genç göstermek için kaş egzersizleri yapabilirsiniz. Kaş yogası için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz:

  • Gözlerinizi daha iri göstermek ve kaşlarınızı kaldırmak için işaret, orta ve yüzük parmaklarının uçlarını kaşların tam altına yerleştirmelisiniz.
  • Parmak uçlarınızı kaşların tam altına yerleştirdikten sonra hafifçe bastırmalısınız. Bu sırada gülümsemeli ve kaşları aşağı doğru itmeye çalışmalısınız. Bu hareketler sayesinde hem yanak hem de alın kaslarınızın çalıştığını hissedebilirsiniz. 10 saniye boyunca tekrarladıktan sonra yüzünüzü serbest bırakabilirsiniz.
  • Ardından parmaklarınızı yeniden kaşların altına yerleştirip gözlerinizi kapatmalı ve göz bebeklerinizi yukarı doğru yuvarlamalısınız. 

Dudak kenarları için de son derece basit bir egzersiz mevcut.

  • Öncelikle dudaklarınızı birleştirmeli ve dişleriniz görünmeyecek şekilde gülümsemelisiniz. Bu hareketi yaparken dudaklarınızın köşelerine yani gülümsemeye odaklanmalısınız. Bu sayede yanaklarınızı yukarı yönlü olarak daha güçlü şekilde kaldırabilirsiniz.
  • Ardından parmaklarınızı dudaklarınızın köşelerine yani gülümsemenin bittiği yere yerleştirmelisiniz. Bu parmakları elmacık kemiklerinin üst kısmına doğru kaydırmalısınız. Bu noktada 20 saniye boyunca parmaklarınızı tuttuktan sonra rahatlayıp yüzünüzü serbest bırakabilirsiniz.

3.3. Yanak Sıkılaştırma Hareketleri

Yanak sıkılaştırma hareketleri yüz inceltme yogası olarak da adlandırılıyor. Yanak sıkılaştırma hareketlerini uygulamak için aşağıda sıralanan adımları inceleyebilirsiniz:

  • Öncelikle ağzınızı açarak O harfi şekline getirmelisiniz. Ardından üst dudağınızı dişlerinizin üzerine doğru katlamalısınız.
  • Dudağınızı katladıktan sonra gülümsemelisiniz. Bu hareket yanak kaslarını yukarı doğru kaldırarak yanakların daha sıkı bir görünüme ulaşmasına yardımcı oluyor.
  • Parmaklarınızı nazikçe yanaklarınızın üst kısmına yerleştirmelisiniz.
  • Yüzünüzü eski konumuna döndürmek ve parmaklarınızı indirmek için yanak kaslarınızı gevşetmelisiniz.
  • Bu kaldırma ve indirme işlemini 10 kez tekrarlamalısınız.

4. Yüz Yogası için Hangi Yağ Kullanılmalıdır?

Yüz yogası yaparken uygun bir yağ kullanmak hem egzersizleri daha rahat yapmaya hem de cildi nemlendirmeye yardımcı oluyor. Yüz yogası yağı olarak jojoba yağı, üzüm çekirdeği yağı, tatlı badem yağı ve kenevir tohumu yağı kullanabilirsiniz.

  • Jojoba yağı: Tamamen kokusuz olan jojoba yağı özellikle hassas cilt tipleri için güvenilir bir alternatif oluyor. Cilt tarafından hızlı bir şekilde emilen jojoba yağı, en iyi masaj yağı seçeneklerinden biri. Cilde daha yumuşak, esnek ve nemli bir görünüm kazandıran jojoba yağını gua sha taşıyla birleştirerek maksimum verim elde edebilirsiniz.
  • Üzüm çekirdeği yağı: Yağlı ve karma ciltler için önerilen üzüm çekirdeği yağı, ince ve ipeksi dokusuyla hem parmakların hem de gua sha taşının cilt üzerinde zahmetsizce kaymasına yardımcı oluyor. Antioksidanlar, linoleik asit ve E vitamini açısından bir hayli zengin olan üzüm çekirdeği yağı, aynı zamanda koyu halkaları ve cilt lekelerini hafifletmeye de katkı sağlıyor.
  • Tatlı badem yağı: Komedojenik bir içeriğe sahip olmayan tatlı badem yağı A, B ve E vitaminleri bakımından da zengin bir formül sunuyor. Hoş bir kokuya sahip olan tatlı badem yağı, yüz yogası için en iyi yağlar arasında yer alıyor.
  • Kenevir tohumu yağı: Kuru cilt tipleri için ideal olan kenevir tohumu yağı, komedojenik olmayan yağlardan biri. C ve E vitamini bakımından zengin olan bu yağ, ince çizgileri ve kırışıklık görünümünü hafifletmeye yardımcı oluyor. Nemlendirici özelliği sayesinde cildin daha canlı ve esnek bir görünüme ulaşmasını sağlıyor.

5. Yüz Yogası Ne Zaman Yapılmalıdır?

Yüz yogası erkek ve kadınlar tarafından günün her saatinde uygulanabiliyor. Ancak pek çok kişi yüz yogası egzersizlerini kişisel bakım rutinine ekliyor. Hali hazırda cildi temizlemiş ve nemlendirmişken yüz yogası egzersizlerini yapmak da daha kolay oluyor. Nitekim hem parmakların hem de gua sha taşının yüzde rahat bir şekilde kayması için cildin temiz ve nemlendirilmiş olması gerekiyor. Siz de kendi kişisel bakım rutininize göre yüz yogasını sabah veya akşam uygulayabilirsiniz.

6. Yüz Yogası Taşı Nasıl Kullanılır?

Yüz yogası veya gua sha taşı, yüzün bölgelerine göre farklı şekilde uygulanıyor. Dolayısıyla gua sha taşıyla yüzün birçok farklı noktasına masaj yapabilirsiniz. Öncelikle cildinizi temizlemeli, rutininizde yer alan bakım ürünleri ile nemlendirmeli ve ardından yüz yogası taşına geçmelisiniz. Gua sha taşıyla ilgili daha fazla bilgi için Gua Sha Taşı Nedir, Nasıl Kullanılır? isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

7. Yüz Yogası Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Yüz yogası uzmanları, egzersizlerin haftanın altı ila yedi günü düzenli olarak yapılmasını ve egzersizlerin en az 20 dakika sürmesi gerektiğini belirtiyor. Bu rutinde uygulanan yüz yogası egzersizlerinin yaşlanma karşıtı etkilerinin görülmesi yaklaşık dört hafta sürüyor. Ancak her cildin farklı olduğunu, uygulanan cilt bakım rutininin de yüz yogasının etkisini artırdığını belirtmekte fayda var.

Siz de yüz yogasına başlamak ve zamansız gençliğin keyfini sürmek istiyorsanız Beymen’in masaj yağları/kremler kategorisinden cildiniz için en uygun ürünleri hemen keşfedebilirsiniz!

 

Yorumlara kapalı

Menu