Wide Leg ile Yaratıcı Kombinler!

Dar paçanın hit olduğu zamanları yıllar önce geride bırakan moda dünyası, geniş paça pantolonların sunduğu özgürlük hissini yaşamaya bugün de devam ediyor. Öte yandan bu pantolon modelleri, genel görünüme yön veren dikkat çekici kesimlerinden dolayı hala pek çok kadını kombin yapma konusunda düşündürüyor. Neyse ki Beymen, yaratıcı wide leg pantolon kombinleri ile yine tam zamanında burada!

Geniş paça pantolon modelleri yalnızca kombinler için rahat bir seçenek değil, aynı zamanda tüm moda dünyası için güçlü bir özgürlük manifestosu sunuyor. Wide leg pantolon trendi günümüzde yeniden canlanarak moda dünyasına cesur ve yaratıcı kombinler kazandırıyor. Bu nedenle siz de dar pantolonların oluşturduğu kalıplaşmış moda anlayışıyla bir an önce vedalaşmalı; bunun yerine geniş paça pantolonların sınırları zorlayan şıklığıyla eşsiz bir tarz yaratmaya başlamalısınız. Tabii öyle hemen değil! Önce gelin, bol paça pantolonların tarihine ve geniş paça pantolon kombinlerine doğru keyifli bir yolculuğa çıkalım!

1. Pantolonda Wide Leg Ne Demek? 

Skinny, palazzo veya wide leg olmak üzere pek çok pantolon kalıbı duyuyorsunuz. Peki, wide leg ne demek? Pantolonda wide leg terimi, pantolonun geniş bir paçaya sahip olduğunu ifade ediyor. Bu tarz pantolonlar kalçadan itibaren bacak boyunca bollaşarak aşağı doğru iniyor ve geniş paça kesimine sahip oluyor. Son yıllarda kadın pantolon modasında üst sıralara yerleşen wide leg pantolonlar, rahat ve şık bir görünüm sunmak için tercih ediliyor. Bununla birlikte moda dünyasında sıkça kullanılan birçok tarza da uyum sağlıyor.

Wide leg pantolonların tarihi de en az görünümü kadar etkileyici. Öyle ki Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra yaşanan kıtlık dönemi terzileri kumaştan tasarruf etmeye yöneltmiş. Bu nedenle dar kıyafetler uzun süre moda dünyasını ele geçirmiş. Ancak 1930’lu yılların başında Oxford öğrencileri dar kıyafet trendine tepki olarak bol paça kot pantolonlar giymeye başlamış. Bu sayede wide leg pantolon modelleri de moda dünyasında sahne almaya başlamış.

2. Wide Leg Pantolon ve Palazzo Jean Pantolon Farkı Nedir?

Wide leg pantolon modelleriyle palazzo pantolonların karıştırılacak kadar benzediğini söylemek mümkün. Ancak her ikisi de bol kesim olan bu pantolonların belli farkları bulunuyor. Wide leg pantolonlar kalçadan itibaren genişlemeye başlasa da paçalara kadar daha düz bir şekilde ilerliyor ve paçada bollaşıyor. Palazzo pantolonlar ise kalçadan itibaren giderek daha fazla genişlemeye başlıyor. Wide leg pantolonlar genellikle daha klasik ve zarif kombinlerle tercih edilirken, palazzo pantolon kombinleri daha modern ve iddialı bir görünüm sunuyor.

3. Rahat Kullanımıyla Yüksek Bel Bol Paça Jean Avantajları

Yüksek bel bol paça jean pantolonlar, şıklığı ve rahatlığı bir araya getirerek moda dünyasında kendisine önemli bir yer edinmiş durumda. Nitekim yüksek bel pantolonlar pek çok farklı avantaj sunuyor. Öncelikle yüksek bel tasarımı, vücudu saran ve beli sıkmayan kesimiyle gün boyu rahat bir kullanım sağlıyor. Bununla birlikte bol paça kesimi sayesinde bacakların rahatça nefes almasına ve hareket özgürlüğü kazanmasına yardımcı oluyor. Ayrıca yüksek bel pantolonlar uzun bacak boyu sayesinde fiziği daha uzun göstererek zarif bir siluet sergiliyor.

Yüksek bel pantolon modellerinin en önemli avantajı hazırlanma anında ortaya çıkıyor. Kolay kombinlenebilen yüksek bel jean pantolonlar hem şık hem de sportif kıyafetlerle kusursuz şekilde eşleşiyor. Yani yüksek bel pantolonla topuklu bir ayakkabı ve saten bir gömlek kombinleyebileceğiniz gibi spor ayakkabı ve oversize tişört de kombinleyebilirsiniz. Bu sayede yüksek bel pantolonlar her dönem için kadın kot pantolon kategorisinin vazgeçilmezi olmayı başarıyor.

4. Wide Leg Jean Kombinlerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Wide leg jean kombinlerken tarzınızı en iyi şekilde yansıtabilmek ve şıklığı korumak için bazı önemli faktörlere dikkat etmeniz gerekiyor. Wide leg tarzı jean pantolonları başarılı bir şekilde kombinlerken göz önünde bulundurmanız gereken unsurları sizin için sıraladık.

4.1. Profil Dengeleme

Kombinlerde profil dengeleme vücut proporsiyonlarını dengede tutarak daha estetik ve şık bir görünüm elde etmek için uygulanan bir stil stratejisi. Wide leg gibi geniş paçalı bir pantolon giyeceğiniz zaman üst giyimde daha sade ve vücuda oturan parçalar seçebilirsiniz. Bu sayede dengeyi koruyabilirsiniz. 

4.2. Uygun Ayakkabı Seçimi

Bol paça pantolon modelleri çoğu kişi tarafından daha sportif parçalar olarak kabul edilebiliyor. Bu durumda pek çok kadın sneaker modellerine yöneliyor. Ancak topuklu ayakkabı modelleri geniş paça jean’lerle eşsiz bir uyum yakalıyor ve bacak boyunu daha uzun göstermeye yardımcı oluyor. Özellikle şık ve modern kombinlerde hoş bir nüans yaratmak için topuklu ayakkabı modellerini tercih edebilirsiniz. Fakat rahat ve sportif bir kombin oluşturmak isterseniz sneaker modellerine de yönelebilirsiniz.

4.3. Kumaş Dokusu

Kumaş dokusu kıyafetin genel görünümünü belirleyen önemli faktörler arasında yer alıyor. Öyle ki pürüzsüz, parlak, mat, drapeli veya sert kumaşların her biri farklı görünüm sunuyor. Dolayısıyla kumaş dokusu, kıyafetin tarzını ve şıklığını belirleyerek kombinin genel izlenimini etkiliyor. Öncelikle mevsime uygun kumaşlar tercih etmeniz gerekiyor. Ayrıca alt ve üst giyimde kumaş uyumuna da özen göstermelisiniz.

Bol kot pantolon giyeceğiniz zaman tüvit ceketler yerine pamuklu kumaşlar tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte kumaş wide leg pantolonları tüllü ve dantelli kumaşlarla eşleştirerek şık ve zarif bir görünüm de elde edebilirsiniz.

5. Wide Leg Jean Üzerine Ne Giyilir?

Wide leg pantolon modelleri hem şık hem de spor kombinlere uyum sağladığı için pek çok stilde tercih ediliyor. Bu nedenle tarzınızı en iyi şekilde yansıtmak için üst giyimde seçeceğiniz parçalara da dikkat etmeniz gerekiyor. 

5.1. Wide Leg Pantolonlar ile Minimalist Stil

Wide leg siyah kot pantolonu basic bir tişörtle eşleştirip oversize bir ceketle tamamlayabilirsiniz. Bu kombin hem rahat hem de stil sahibi bir duruş sergilemek için ideal. Bunun için Khaite markasına ait Beyaz T-shirt modelini tercih edebilirsiniz. Oversize ceketi seçerken tarzının pantolonla uyumlu olmasına dikkat etmeyi de unutmamalısınız. Bu kombin için denim veya deri bir ceket seçebilirsiniz.

5.2. Wide Leg Pantolonlar ile Romantik Stil

Daha şık ve romantik bir görünüm elde etmek istiyorsanız wide leg tarzı kadın kumaş pantolonlarla şifon bluzlar veya saten gömlekler tercih edebilirsiniz. Ayrıca romantik stilde beyaz, pembe ve kırmızı renklerin yoğunlukta olduğu kadın body seçeneklerine de göz atabilirsiniz. Özellikle dantel detaylar ve çiçek desenleriyle şık ve zarif bir görünüm elde etmek mümkün. Mesela, Magda Butrym markasının Kırmızı Halter Yaka Bluz modelini şık bir kumaş pantolonla eşleştirebilirsiniz.

5.3. Wide Leg Pantolonlar ile Sokak Stili

Wide leg kot pantolon kombinlerine sokak stilinin eşsiz esintilerini katmaya ne dersiniz? Geniş paça kot pantolonun üzerine balıkçı yaka triko kazak veya oversize bir gömlek tercih edebilirsiniz. Örneğin; Loulou Studio imzalı Stintino Kahverengi Balıkçı Yaka Yün Kazak modeline göz atabilirsiniz. Bu kombini deri kemer ve kep şapkayla tamamlayabilirsiniz.

6. Wide Leg Pantolonlar Ne Tarz Ayakkabı ile Kombinlenir?

İlk bakışta sportif bir görünüm sergileyen wide leg pantolonları topuklu ayakkabı modelleriyle eşleştirerek şık ve iddialı kombinler yaratabilirsiniz. Tabii ki bu görünümü üst ve dış giyimde seçeceğiniz parçalarla da tamamlamalısınız. Bunun yanı sıra spor ayakkabı modelleriyle de hem rahat hem etkileyici kombinler yaratmak mümkün. Gelin wide leg pantolonlarla kullanabileceğiniz ayakkabı modellerini daha yakından inceleyelim.

6.1. Wide Leg Pantolonlar ile Yüksek Topuklu Ayakkabı Seçimi

Geniş paça pantolonlarla en iyi uyum sağlayan ayakkabıların başında yüksek topuklu modeller geliyor. 6 santimetre ve üzeri topuklu ayakkabıları wide leg pantolon kombinlerinde kullanabilirsiniz. Nitekim yüksek topuklu modeller hem bacakları daha uzun göstermeye hem de ayakkabının geniş paçanın altında kaybolmasını önlemeye yardımcı oluyor. Böylece daha zarif ve dikkat çekici bir görünüm elde etmeyi mümkün kılıyor. 

Wide leg pantolonlarla topuklu ayakkabı eşleştirmesinde mevsime göre hareket etmek gerekiyor. Yaz mevsiminde topuklu sandaletleri tercih edebilirsiniz. Mesela, Khaite markasına ait Siyah İnce Bantlı Kadın Deri Sandalet ve Etro imzalı Mavi Wide Leg Jean Pantolon ile şık ve rahat bir kombin yaratabilirsiniz.

6.2. Wide Leg Pantolonlar ile Az Topuklu Ayakkabı Seçimi

Yüksek topuklu ayakkabılarla rahat edemiyorsanız son zamanlarda bir hayli popüler olan Mary Jane stili ayakkabılara göz atabilirsiniz. Örneğin; Loewe imzalı Lacivert Wide Leg Jean Pantolon ile Nodaleto markasından Bulla Bacara Kırmızı Deri Topuklu Ayakkabı’yı aynı kombinde kullanabilirsiniz. Bu kombin için kadın omuz çantası kategorisinden kırmızı bir kol çantası seçmeyi de unutmayın!

6.3. Wide Leg Pantolonlar ile Platform Topuklu Ayakkabı Seçimi

Yüksek topuklu ayakkabıların duruşu daha çok hoşunuza gidiyorsa platform topuklu ayakkabılara da bir şans verebilirsiniz. Mesela, Nodaleto markasına ait olan Bulla Babies Siyah Deri Topuklu Ayakkabı bu stil için ideal. Bu ayakkabıyı Sorbe imzalı Hardal Wide Leg Pantolon ile eşleştirerek şık bir ofis kombini elde edebilirsiniz.

6.4. Wide Leg Pantolonlar ile Spor Ayakkabı Seçimi

Spor ayakkabıların sunduğu konfordan vazgeçemiyorsanız wide leg pantolonları sneakers çeşitleriyle de kombinleyebilirsiniz. Örneğin; Closed markasına ait Nikka Mavi Wide Leg Jean Pantolon ile Camper imzası taşıyan Camaleon Pamuklu Kadın Sneakers’ı eşleştirerek rahat ve renkli bir kombin oluşturabilirsiniz.

Lüks markaların birbirinden şık ve rahat wide leg pantolon modellerini Beymen’de bir arada bulabilirsiniz. Gardırobunuza sezonun en trend parçalarını eklemek için hadi, alışverişe hemen başlayın!

 

Comments are closed.