Sonbahar Modası: En iyi Sonbahar Kıyafet Kombinleri

An itibariyle yazı uğurlamış ve kendimizi sonbaharın romantik rüzgarına bırakmış durumdayız. Özellikle moda dünyasında trendlerin baştan yazıldığı eylül ayı, önümüzdeki bir yılın hangi akışta geçeceğinin belirlendiği kritik bir ay. Moda dünyasının vizyonerleri tarafından alınan kararlar takacağımız en küçük aksesuardan favori parçalara kadar her şeyi tepeden tırnağa değiştirmeye geliyor.

Kombinlerde Sonbahar Şıklığı

Sonbahar mevsimi, çoğu insanın giyinmeyi en çok sevdiği mevsim olarak karşımıza çıkıyor. Yazdan kışa geçişte köprü görevi gören sonbahar ayları, deri ceketlerden mevsimlik paltolara tam anlamıyla görünümünüzü ve tarzınızı sergileyeceğiniz zaman olma özelliği taşıyor. Kışın giydiğimiz kalın montlar ve kabanlar kombinlerimizi örterken sonbahar tüm katmanlarıyla tercih ettiğimiz parçaları öne çıkartıyor.

Sonbaharda Giyilecek Kıyafetler Nelerdir?

Sonbahar mevsiminin en keyifli yanlarından biri de gardıropları yeniden düzenlemektir. Şimdi yazın üzerimizden çıkarmadığımız şortların, t-shirt’lerin ve crop bluzların yerlerini sonbahar kıyafetlerine bırakma zamanı. Yeni sezonun vazgeçilmezleri, alt giyim ürünlerinde kargo, kadife ve oversize pantolonlar. Üst giyim ürünlerinde ise çok özlediğimiz kaşmir ve balıkçı yaka kazaklar… Spor ve modern bir görünümün olmazsa olmazı olan sweatshirt’leri unutmayalım. 2022 sonbahar/kış sezonun vazgeçilmez trendlerinden biri olan oversize trendi ise son dört yıldır olduğu gibi yükselişini her tasarımda sürdürmeye devam ediyor.

Sezonun heyecanla beklenen parçaları ise sona sakladık: ceketler ve kabanlar! Dış giyim ürünlerinde ise bomber ceketlerden biker ceketlere, deri blazer’lardan gömlek ceketlere geniş bir ürün yelpazesi bizi karşılıyor. Güçlü, romantik ve etkileyici bir sonbahar görünümünün olmazsa olmazı olan kaşe kabanlar ve paltolar ise sonbaharın ikonik renk paletiyle büyülemeye devam ediyor. Söz konusu kaşe kabanlar ve paltolar olunca vazgeçilmezimiz ise kruvaze kesimin asaleti.

Sonbahar Sezonunun Favori Ayakkabıları

Deri, süet ve rugan tam anlamıyla her sonbahar ayakkabı tasarımlarına damga vuruyor. Postal botlar, loafer’lar ve çizmeler ikonik bir sonbahar görünümünün en büyük eşlikçisi olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle deri çizme trendlerinde karşımıza çıkan yılan, timsah ve diğer hayvan derilerine ait dokular güçlü bir görünüm vaat ediyor. Ayakkabılar söz konusu olduğunda bordo, lacivert, haki yeşili ve kahverenginin tonlarını tercih ederseniz gardırobunuzun zamansız parçalarını oluşturan tasarımlara yatırım yapmış olursunuz.

Renklerle Sonbahar Modası

Söz konusu sonbahar olunca doğanın bize sunduğu kusursuz renk paleti yansımalarını modadan sanata her noktada kendini gösteriyor. Kahverengi ve toprak tonlarının başrolde olduğu renk paleti siyah, beyaz ve grinin çarpıcı kontrastı ve netliğinden güç alırken zümrüt yeşili, bordo, lacivert gibi renklerle sofistike bir tavır sergiliyor. Bunun yanı sıra kırmızı ve turuncu tonları da görünümlere dinamizm katıyor.

 

Sonbahar Kıyafet Kombinleri

Sonbahar kıyafet kombinlerinde dikkat çekici bir görünüm elde etmek için dikkat etmeniz gereken üç önemli nokta var:

1.    Doğru Renk Kombini Ve Renk Dengesini Yaratın

Öncelikle o günkü ruh halinize göre kendinizi en rahat hissedeceğiniz renge ve kalıba sahip giysinizi seçin. Bu nokta kombininizin zeminini oluşturacağı için doğru seçimi yapmak çok önemli. Renkli bir parça tercih ettiğiniz bir gündeyseniz, tüm odağı seçtiğiniz renkli tasarımda toplamak için kombininizdeki diğer öğeleri siyah, kahverengi, krem, bej ve beyaz gibi daha nötr renklerle bir araya getirebilirsiniz. Ya da minimal, sade ve güçlü bir görünüm yaratmak istiyorsanız nötr renk paletinden bir seçim yapıp kombininizi ton sür tona, yani o renge ve tonlarına uygun bir akışta şekillendirebilirsiniz.

2.     Proporsiyonunuza Uygun Kalıplar Seçin

Hangi sezon ya da trend olursa olsun önceliğiniz, vücudunuza en uygun kalıbı tercih etmek olmalı. Karşınızda dünyanın en iyi tasarımı ya da zevkinizi tam anlamıyla özetleyen bir parça olabilir. Eğer sizi olduğunuzdan kısa ya da kilolu gösteriyorsa sıradaki seçeneğe yönelmek en yerinde tercih olacaktır. Bu noktada tercih ettiğiniz giysinin içinde rahat ve kendinize ait hissetmeniz çok önemli. Ayrıca vücudunuzda öne çıkarmak istediğiniz noktaları bilerek kombin yapmaya başlamak da daha etkili bir sonuç almanızı sağlayacaktır. İllüzyon yaratmak istiyorsanız İspanyol paça pantolonlarla daha uzun görünebilir, oversize kazaklar ve sweatshirt’lerle hacim yaratabilir ya da çan formuna benzer geniş kalıplara sahip elbise ve eteklerle belinizi vurgulayabilirsiniz.

3.    Farklı Dokuları Ve Katmanları Bir Arada Kullanın

Sonbaharda kombin yapmanın en keyifli taraflarından biri, görünümünüzde çarpıcı doku oyunları yaratabilmektir. Klasik bir pantolon, kaşe bir kaban, kaşmir bir kazak, bir çift rugan loafer… Birbirinden farklı bu dokuların bir araya geldiğinde yarattığı armoniyi hayal edin. Siz de etkileyici bir görünüm elde etmek için farklı dokuları bir arada kullanmaktan korkmayın.

4.    Kahve ve Kremin Uyumu

Sonbahar şıklığı denilince gözlerimizin önüne uzun sezonlardır tutkulu bir birliktelik yaşayan kahve ve krem renginin büyüleyici uyumu geliyor. Birbirlerini en doğru şekilde tamamlayan bu ikili, kimi zaman kahve rengi triko elbise ve krem rengi çizmelerden oluşan dikkat çekici bir kombinde kimi zamansa, beyaz poplin gömlek, oversize krem rengi bir süveter ve yine oversize kalıpta kahve rengi pantolondan oluşan çarpıcı görünümlerde karşımıza çıkıyor.

Eğer “Bugün ne giysem?” sorusuna bir cevap bulmakta zorlanıyorsanız kendinizi kahve ve kremin ilham veren dünyasına bırakın. Sonbahar modasının DNA’sını oluşturan bu renkler günü kurtarmaya geliyor.

 

5.    Rengarenk Bir Sonbahar

Sonbaharın ikonik renk paletinin yanı sıra yeni sezon trendleri arasında öne çıkan baskın renkler de tam anlamıyla ben buradayım diyor. Valentino’nun hamlesiyle tüm dünyayı ele geçiren pembe, sonbaharın öne çıkan baskın renkleri arasında yer alıyor. Pembenin yükselişine yetişemese de sarı da özellikle aksesuarlarda sıkça karşımıza çıkıyor.

Cinsiyet ve trend kavramlarının sınırlarının giderek esnekleştiği bu günlerde, bu iki renge ek olarak diğer tüm renkler de ansızın bir sonbahar görünümünde karşınıza çıkabilir. Önemli olan tercih ettiğiniz renk ile kombininizin ve tarzınızın hangi noktasını vurguladığınız. Renkleri görünümünüze dahil etmekten korkmayın.

Pandemi sonrasında dünya çapında yapılan bir araştırmada, katılımcılardan belirli duyguları belirli renklerle eşleştirilmeleri istendi. Araştırma sonucunda ortaya çıkan en belirgin sonuç: Neşe=PEMBE, turuncu ve SARI!

 

Dolabınız Sonbahar’a Hazır mı?

Romantik sonbahar yağmurlarından rüzgarlı günlere sonbahar kimi zaman zorlu geçebiliyor. Bu günler için ince triko kazaklardan deri ceketlere, botlardan yağmurluk tasarımlarına gardırobumuzda mutlaka olması gereken parçalar var. Özellikle yağmurlu hava kombinleri için sonbahar sezonunun “challenge”ı diyebiliriz.

Havanın kapalı ya da yağmurlu olduğu günler şık bir görünüm elde etmenin en zor olduğu zamanlardır. Bu tür günler için favori kombin önerimiz siyah yarım balıkçı yaka kazak, bej tonlarında bir trençkot, siyah bir jean, kısa topuklu botlar ve güçlü bir deri kemer. Hava şartları zorlu bir günün üstünden tarzınızla gelebilirsiniz.

 

Kaynakça:

https://www.harpersbazaar.com/fashion/designers/a36962908/color-dress-mood-essay-august-2021/

https://www.webmd.com/mental-health/what-is-color-psychology

Comments are closed.