Rahatlıktan Ödün Vermeyenler İçin: Boyfriend Gömlek!

Günlük giyim kadar salaş, klasik giyim kadar resmi olmayan smart casual stili, çabasız ama etkileyici bir tarz yaratmak için birebir. Özellikle spor giyim ürünleri dışında konforlu ve şık bir görünüm yaratmak istiyorsanız, smart casual kombinleri mutlaka denemeniz gerekenler arasında yer alıyor. Eğer gözünüzde canlandırmakta zorlanıyorsanız romantik komedi filmlerindeki başrol erkek karakterlerin çoğunlukla smart casual tarzında giyindiklerini belirtmek isteriz.

Rahatlıktan Ödün Vermeyenler İçin: Boyfriend Gömlek!

Smart casual giyim kolay uygulanılabilir olmasıyla en çok tercih edilen tarzlar arasında yer alıyor. Genellikle desensiz ve belirli bir renk paleti etrafında şekillenen zamansız tasarımlar, birbirleriyle mükemmel bir uyum yakalıyor. Farklı renk kombinasyonlarından moda dünyasının gözdesi olan katmanlı giyimin örneklerine kadar tam anlamıyla bir kombin zenginliği yaratan smart casual erkek görünümleri “Bugün ne giysem?” sorununu ortadan kaldırıyor.

1.   Smart Casual Giyim Tarzı Nedir?

“Smart casual ne demek?” sorusunun kesinlikle hayatınızı kolaylaştıracak bir cevabı var. Çünkü smart casual, yalın ve basit parçalarla yaratabileceğiniz rafine görünümleri kapsayan, pratik ve etkili bir tarzdır. Günlük ve klasik giysiler arasında bir çizgide ilerleyen smart casual stili, esnekliğiyle sokaktan ofise, günün her anına uyum gösteriyor.

İlk kez 1924 yılında moda tarihinde adını duyuran smart casual kavramı, kolsuz bir kadın elbisesini tanımlamak için kullanılmıştı. 1950’li yıllarda bu stil rahat takım elbiseler çerçevesinde yaygınlaşsa da 1980’li yıllarda günümüzdeki modern ve güncel görünümüne kavuştu. Bu gelişmenin vardığı noktada, bir takım elbiseye ait olmayan ceketler, keten pantolonlar ve deri ayakkabılarla yaratılan görünümler adeta modern erkeği tanımlıyordu. Günümüzde, günlük ve klasik stil arasında kendi alanını yaratan smart casual giyim, ofis giyimi için de kurtarıcı görevi görüyor.

2.   Smart Casual Giyimde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her tarzın olduğu gibi smart casual erkek giyiminin de kendine özgü bazı kuralları bulunuyor. Etkili bir görünüm yaratmak için dikkat etmeniz gerekenleri sizler için bir araya getirdik.

Rahatlıktan Ödün Vermeyenler İçin: Boyfriend Gömlek!

2.1. Smart Casual Giyimde Mutlaka Uygulamanız Gerekenler

  • Yapacağınız seçimleri bulunduğunuz mevsime göre şekillendirin. Sıcak havalarda pamuk ve keten gibi hafif malzemelerden tasarımlara, daha soğuk havalarda ise kaşe, kaşmir ve yün gibi sıcak tutan parçalara ve blazer ceketlere öncelik verin.
  • T-shirt giyecekseniz oversize kalıplardan kaçının. Her zaman temiz görünümlü, nötr bir renk tonuna sahip, üzerinize tam oturan ve kaliteli bir tasarım seçin.
  • T-shirt yerine gömlek ya da triko kazak da tercih edebilirsiniz. Çizgili, kareli gibi yoğun desenli, göz yoran tasarımlardan uzak durun. Abartıdan uzak, zarif desen ve motiflere sahip modellerle smart casual ruhunu yakalayabilirsiniz. Yine bu parçalarda da tasarımın üzerinize oturmasına özen gösterin.
  • Chino ve kot pantolonlar ile cool bir görünüm yaratın.
  • Deri materyalden loafer ve makosen ayakkabılar, bu stil için ideal tercihlerdir. Bunlara ek olarak yine deri materyalden, net hatlara sahip, düz spor ayakkabılarla da oldukça modern ve güncel bir görünüm yaratabilirsiniz.

2.2. Smart Casual Giyimde Bunları Sakın Yapmayın

  • Dış giyim ürünleri söz konusu olduğunda rüzgarlık ve şişme montlar gibi herhangi bir sportif ürüne görünümünüzde yer vermeyin.
  • Sweatshirt veya kapüşonlu sweatshirtler de uzak durmanız gerekenler arasında yer alıyor.
  • Baskın renklere sahip t-shirt, gömlek ve kazak tasarımlarından kaçının.
  • Eşofmanlar ve kargo pantolonlar da smart casual çerçevesi dışında kalıyor.
  • Bez materyalden file dokulu spor ayakkabılar, tek bir hamleyle sportif bir görünüm yaratacak güce sahip. Bu yüzden ayakkabı seçiminde oldukça dikkatli olmalısınız.
  • Detayların oldukça önemli olduğunu unutmayın. Smart casual bir görünüm yaratıyorsanız havlu dokusunda ya da fitilli spor çoraplardan uzak durmalısınız. Bambu ya da kaşmir düz çoraplar sizin için en doğru tercih olacaktır.

3.   Smart Casual Kombin Önerileri

Smart casual kombin önerileri, erkek gardırobunun güçlü oyun kurucuları olan ceketler, pantolonlar, polo yaka t-shirt tasarımları ve deri ayakkabılar etrafında şekilleniyor. Her bir tasarımın merkezde konumlandığı ve haftanın her gününe kolayca uyarlayabileceğiniz erkek smart casual kombinleri için bazı önerilerimiz var.

Rahatlıktan Ödün Vermeyenler İçin: Boyfriend Gömlek!

3.1. Smart Casual Erkek Ceket Kombini

Smart casual erkek kombin önerilerimizin başında erkek gardıroplarında adeta bir demirbaş görevi gören ceketler geliyor. Ceket tasarımları, smart casual sayesinde ofis giyimi ve klasik giyimin ardından, artık günlük giyimde de hatırı sayılır bir yere sahip.

Rahatlıktan Ödün Vermeyenler İçin: Boyfriend Gömlek!

Smart casual erkek ceket kombininizi şekillendirirken öncelikle cep detayları ve kesimiyle vücut tipinize en uygun ceket kalıbını seçerek işe başlayın. Ceketler söz konusu olduğunda renk ve kumaş seçimi noktasında akıllara ilk olarak siyah renk ve klasik kumaşlar geliyor. Smart casual tarzına uygun bir görünüm yaratmak için ise kaşe, yün, keten gibi farklı kumaşlar üzerinden ilerleyebilirsiniz.

Tek ya da çift düğmeli ceket tasarımları siluet olarak daha doğru bir seçim olacaktır. Bu noktada her ne kadar trendler arasında yer alıyor olsa da kruvaze kesimli ceketlerden uzak durmalısınız.

Renk seçiminde ise bordodan bej tonlarına, kahverengiden laciverte birçok seçenek arasından özgürce seçim yapabilirsiniz. Kombininizi ceketinizin rengiyle kontrast yaratacak bir chino pantolon tasarımıyla eşleştirin. Pantolon kalıbının ne çok dar ne çok bol olmamasına özen gösterin. Bu kombini yaratmak için Beymen Collection’un zevkli ceket tasarımlarıyla dolabınızı zenginleştirebilirsiniz.

3.2. Smart Casual Erkek Pantolon Kombini

Erkek pantolonlarında seçim yelpazesinin kadın pantolon modelleri kadar zengin olmadığını kabul ediyoruz fakat bu durum şık ve kişisel görünümler yaratmanızı asla engellemiyor. Smart casual tarzınızı mükemmel şekilde tamamlayacak pantolon tasarımları arasında rahat kalıpları ve güçlü duruşlarıyla chino pantolonlar ön plana çıkıyor.

Smart casual ruhuna biraz da sportif dokunuş katmak istiyorsanız, kot pantolonları tercih edebilirsiniz. Bu noktada seçtiğiniz kot pantolonda eskitme desenlerinin ve yırtık detaylarının yoğun bir şekilde kullanılmaması ayrıca pantolonun skinny kalıba sahip olmaması oldukça önemli. Skinny kalıp pantolonlar hem günümüz moda algısına göre oldukça demode kalıyor hem de smart casual giyimin stil kodlarına uymuyor.

Chino pantolonlarınızı seçerken haki, kahverengi, gri, lacivert gibi renkleri kesinlikle değerlendirmelisiniz. Kot pantolonlar noktasında ise çok açık tonlara gitmemenizi öneririz. Pantolon seçiminizi yaptıktan sonra düz bir balıkçı yaka kazak ya da gömlek tasarımı ile görünümünüzü tamamlayabilirsiniz. Eğer kış mevsiminde bu görünümünü yaratacaksanız, gömlek üzerine giyebileceğiniz triko alternatifini de unutmayın. Rahat ve şık bir gün geçirmenizi sağlayacak Network imzalı pantolonlar, bu açıdan tam size göre.

3.3. Smart Casual Erkek Polo Yaka T-Shirt ve Spor Ayakkabı Kombini

Smart casual ayakkabı seçeneklerinin arasında sadece deri ayakkabılar değil spor ayakkabılar da yer alıyor. Yine deri materyalden üretilmiş, net hatlara ve düz taban tasarımına sahip spor ayakkabı tasarımları, oldukça genç, modern ve stil dozu yüksek bir görünüm yaratıyor. Polo Ralph Lauren’in düz spor ayakkabı modelleri bu noktada en doğru smart casual erkek ayakkabı seçeneklerinden biri.

Ayakkabılarınızı bulunduğunuz mevsime göre uzun ya da kısa kollu polo yaka t-shirt tasarımlarıyla eşleştirebilirsiniz. Bu noktada pantolon seçiminizi yaparken kot pantolon yerine chino pantolonlara yönelmenizi öneririz. Polo yaka t-shirt tasarımlarının çok bol ya da çok dar kalıplara sahip olmaması şıklığınızı etkileyecek ayrıntılardan biri. Yüksek kalite kumaşları ve net kalıplarıyla Boss ve Etro imzalı polo yaka t-shirtler, her erkeğin gardırobunda olması gerekenler arasında yer alıyor.

Günün her anında kendinizi rahat hissedeceğiniz smart casual kombinleri, Beymen.com’un yüksek kalite ürünleriyle daha da güçlü bir hal alıyor. Geniş ürün seçkisi ve birbirinden özel tasarımlarıyla Beymen’i ziyaret etmeyi unutmayın.

Yorumlara kapalı

Menu