Rahatlıktan Ödün Vermeyenler İçin: Boyfriend Gömlek!

Kadın modasında “boyfriend” kavramı ilk kez 1960 yılında bir stil ikonu olan Marilyn Monroe ile ortaya çıktı. O yıl yayımlanan kült filmi “Misfits” görünümlerinden birinde yer alan jean pantolon, kemer ve gömlek üçlüsüyle yüksek doz cazibesini sergileyen ünlü oyuncu, moda dünyasına unutulmayacak bir etkide bulundu. Monroe’nun kot pantolonundan sonra giydiği boyfriend gömlek tasarımları da zamanla vitrinlerde daha fazla varlık göstermeye başladı.

Günümüzde cool ve çabasız stil kodlarını yansıtan boyfriend gömlekler, güçlü stile sahip olan kadınların plajlardan sokak tarzlarına kadar her görünümlerinde sıkça yer verdikleri parçaların başında geliyor. Beyaz boyfriend gömlek modellerinin yanı sıra kimileri çizgili kimileri bebe mavisi olmak üzere birçok alternetif karşımıza çıkıyor. Kimi zaman oversize takımların içinde kimi zamansa mini eteklerle eşleşen oversize gömlek tasarımları, modern, genç ve umursamaz bir tavrı yansıtıyor.

Boyfriend Gömlek Nedir?

Boyfriend gömleklerin sezonlar boyunca trendler listesinde yer aldığını biliyoruz. Buna rağmen, siluetine alışık olduğunuz bu tasarımla ilgili aklınıza takılanlar olabilir. Şimdi “Boyfriend gömlek ne demek?” sorusunu birlikte yanıtlayarak, bu zamansız tasarımı ayrıntısıyla inceleyelim.

Boyfriend gömlekler, erkek gömlek kalıbına sahip olan oversize gömleklerin kadın gardırobundaki versiyonudur. Geniş boy uzunluğu, bol kolları, geniş manşetleri ve yakasıyla tıpkı partnerinizin gömleğini giymişsiniz etkisi yaratan boyfriend gömlekler, kombinlediğiniz parçaya göre maskülen ya da feminen bir çekicilik yaratabiliyor ve her durumda oldukça cool bir tavır sergiliyor.

Boyfriend gömleklerin oversize gömleklerden farkı ise bel kısmında biraz daha dar kesime sahip olması. Boyfriend gömlekleri kadın vücuduna özel hale getiren bu detay sayesinde salaşlıktan uzak, daha net bir görünüm yakalanabiliyor. Boyfriend gömlekler genelde poplin ve koton gibi pamuklu kumaşlarla üretilirken saten kumaş başta olmak üzere ipek ve versiyonları gibi daha ışıltılı ve yumuşak dokularla da karşımıza çıkabiliyor.

Hangi Renk Boyfriend Gömlek Seçmelisiniz?

Boyfriend gömlek kombin önerileri genellikle beyaz boyfriend gömlekler üzerinden ilerlese de sezon trendleri ve zamansız renk paletleri yansımalarını her tasarımda kendini gösteriyor. 2022 ve 2023’te adından söz ettirecek bir renk varsa o da pembedir diyebiliriz. Valentino ile fırtınalar estiren pembe, boyfriend gömleklerden çoraplara, ayakkabılardan rujlara kadar görünümlerimizin her noktasına dokunmayı başardı. Bunun yanı sıra somon rengi ve tonları da boyfriend gömleklerde sıkça karşımıza çıkıyor.

Klasik giyim DNA’sı taşıyan boyfriend gömlekler, özü itibariyle beyaz, bebe mavisi ve siyah başta olmak üzere klasik giyimde söz hakkı olan güçlü renk paletinden de ilham alıyor. Elbette söz konusu renkler olunca trend her ne olursa olsun sınırlar daha da esnekleşiyor. Artık hangi tasarımı elimize alırsak alalım gökkuşağının tüm tonlarında alternatifleri kolaylıkla bulabiliyoruz. Bu noktada sizi ve tarzınızı en doğru şekilde yansıtacak renkler üzerinden ilerlemekte tamamen özgürsünüz. 

Boyfriend Gömlek Nasıl Kombinlenir?

Boyfriend gömlekler için kombin önerilerimiz pantolon, etek ve mini şort olmak üzere üç ana başlık etrafında şekilleniyor. Bu tasarımları ele alarak kombinler yaratacaksanız boyfriend gömleklerin geniş kalıplara sahip olduklarını her zaman göz önünde bulundurun. Dolayısıyla çok bol pantolonlar ve maksi boy çan etekler boyfriend gömleklerle bir araya geldiğinde proporsiyonunuzu yanlış gösterecek bir etkiye sahip olabilir.

Mini boydaki etek ve şortlar ya da paçaları yere değecek kadar uzun pantolonlar, boyfriend gömlek kombinleri için en doğru seçimler arasında yer alıyor. Seçimlerinizi siyah, gri ve denim kumaşa hayat veren indigo ve tonlarını göz önünde bulundurarak yaparsanız, zamansız, modern ve şık siluetler yaratabilirsiniz.

“Boyfriend gömlek nasıl giyilir?” sorusunu birbirinden şık kombin önerilerimizle sizler için cevaplıyoruz.

●     Jean Pantolon ve Boyfriend Gömlek

Zamansız görünümlerden biriyle karşı karşıyayız. Moda dünyasında asla eskimeyecek kombinlerden biri jean pantolon ve boyfriend gömlek ikilisidir diyebiliriz. Bu ikilinin 20 yıl sonra bile giyilmeye devam edileceğinden emin olabilirsiniz.

Eğer uzun boyluysanız çok sevilen mom jean kalıbındaki bir pantolon ile düz bir boyfriend gömlek tasarımını bir araya getirin. Pantolonunuzun paçalarını katlamayı unutmayın. Duble paça görüntüsünü makosen ayakkabılar ve beyaz çoraplarla daha nostaljik bir seviyeye taşıyabilirsiniz ya da daha feminen bir hava yaratmak için topuklu ayakkabıları tercih edebilirsiniz.

Ortalama bir boyunuz varsa daha uzun gözükmek için paçaları yere kadar uzanan İspanyol paça formundaki pantolonları mutlaka gardırobunuza ekleyin. Pantolonunuzu sezonun favorisi olan kalın topuklu platform ayakkabılarla tamamlayarak daha güçlü bir duruş yaratabilirsiniz. Kalın tabanlı postallar da bu açıdan ideal seçenekler arasında.

Seçtiğiniz jean pantolon tasarımı, indigo mavisinin, gri ve siyahın herhangi bir tonunda olabilir. Boyfriend gömleklerle hazırlayacağınız kombinlerde çok renkli tasarımları tercih etmemelisiniz. Kombinin çabasız ve doğal duruşunu destekleyecek klasik renk paleti tüm beklentinizi karşılayacaktır. Frame Denim imzalı jean pantolonların modern kalıpları ve Givenchy imzalı pantolonların yüksek kalite kumaşları yer aldıkları her görünüme istenen stil dokunuşunu katıyor.

 

●     Etek Kombini

Boyfriend gömlek modelleri ile en şık görünümleri yaratan parçalardan biri de eteklerdir. Eğer kombininizde mini eteklere yer vermek istiyorsanız, tarzınızı sneakerlar ve uzun çoraplarla şekillendirebilirsiniz. Bu kombine kot eteklerin daha çok yakışacağını söyleyebiliriz. Eğer midi boy bir etek giyecekseniz, bilekten bağlama detaylı topuklu ayakkabılar çarpıcı bir görünüm yaratmanızı garantileyecek. Pareo formlu, belinde bağlama detayı bulunan midi etekler ve hacimli boyfriend gömleklerin de oldukça ilgi çekici bir etki yaratacağından emin olabilirsiniz. Bu kombinde gömleğinizi eteğinizin içinde konumlandırmak, proporsiyonunuzu dengelemeye yönelik önemli bir adım olacaktır. Gömleğinizin kollarını kıvırıp yakasını biraz havaya kaldırarak daha cool bir siluet yaratabilirsiniz. Bu görünüm için saçlarınızı oldukça doğal ve dağınık bir şekilde toplamanızı öneririz.

Çabasız tavrın boyfriend gömleklerle kusursuz bir uyum yakaladığını unutmayın. Mini etekler arasında The Attico, midi etek modellerinde ise Beymen Club imzalı tasarımların oldukça ilgi çekici olduğunu söyleyebiliriz.

 

●     Mini Şort Kombini

Beyaz boyfriend gömlek kombinleri arasında favori tamamlayıcımız her mevsime uyum sağlayan mini şortlardan yana oluyor. İster jean ister deriden tercih edeceğiniz mini şortlar hem yaz mevsimi hem de kış mevsimi için kullanabileceğiniz kilit parçalar arasında yer alıyor. Mevsime göre ekleyeceğiniz çorap dokunuşuyla etkisini ikiye katlayabileceğiniz tasarımlar, beyaz boyfriend gömlek kombinleri için ihtiyacınız olan bazı oluşturuyor. Bu görünümü boyfriend kalıba sahip güçlü bir poplin gömlek ile tamamlayarak maskülen ve feminen kavramlarının zıtlığıyla çarpıcı bir etki elde edebilirsiniz. Gömleğinizin bir tarafını şortunuzun içine sokmak, bacak boyunuzu daha uzun gösterecektir. Eğer tüm vurguyu gömleğinize yapmak istiyorsanız şortunuzun ve gömleğinizin bitiş noktasını aynı yere denk getirerek yalnızca gömlek giymiş gibi bir illüzyon yaratabilirsiniz. Dolabınıza şık ve kullanışlı şort modelleri eklemek için Re/Done imzalı tasarımlara mutlaka göz gezdirin.

 

Sokak stili başta olmak üzere birçok eşsiz kombine hayat veren boyfriend gömlekler, 2023 yılında da zirvedeki yerini koruyor. En özel tasarımlardan en seçkin markalara sezonun favori boyfriend gömleklerini keşfetmek için Beymen.com’u ziyaret etmeyi unutmayın.

Comments are closed.