Okul Döneminde İhtiyacınız Olacak 5 Teknolojik Alet

Yaz mevsimiyle vedalaşıp okula dönüş heyecanının neşesiyle kucaklaşmaya hazır mısınız? Yeni bir maceraya başlamanın, arkadaşlarınızla ve öğretmenlerinizle yeniden buluşmanın zamanı geldi. Bu sene eğitimde kullanılan teknolojik aletleri dönem başlamadan alın, öğrenmeye tam gaz başlayın!

Okula dönüş heyecanı yalnızca arkadaşlardan ve öğretmenlerden ibaret değil. Eğitim sürecinizi daha verimli, heyecanlı ve keyifli bir hale getirecek yardımcıları da unutmamalısınız. Bu dosyamızda laptop modellerinden tabletlere, bluetooth kulaklık modellerinden kindle alternatiflerine kadar okulda kullanılan en iyi teknolojik aletleri sizin için araştırdık ve bir araya getirdik. Hadi, öyleyse hem okulda hem de evde yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz teknolojik aletleri incelemeye başlayalım!

1. Okulda Yanınızdan Ayırmayacağınız 5 Teknolojik Alet!

Zaman ilerledikçe insanların öğrenme şekilleri de değişiyor. Eskiden yeterli olan defter ve kalemler artık yerini daha teknolojik cihazlara bırakıyor. Örneğin; tabletler ve akıllı kalemler not tutma işini hızlandırarak derslerde harcanan eforu yarı yarıya düşürüyor. Bunun yanı sıra laptop, bluetooth kulaklık, e-kitap modelleri, powerbank ve akıllı saatler de günümüzde eğitim hayatının önemli bir parçası haline gelmiş durumda.

1.1. Yeni Nesil Defterler: Tablet!

Tablet modelleri eğitim hayatı için en kullanışlı teknolojik aletlerden biri. Ancak alınan derslere göre seçilmesi gereken teknolojik aletler de değişiyor. Dijital materyaller üzerinde çok çalışıyorsanız, çizim yapıyorsanız veya çok fazla not almanız gerekiyorsa ihityacınıza en uygun tabletleri tercih edebilirsiniz. Hadi, ders çalışmak için tablet önerilerimizi inceleyin!

1.1.1. Apple iPad Air 10.9″ Wi-Fi 64GB Uzay Grisi Tablet

iPad Air 10.9″ Wi-Fi 64GB Uzay Grisi Tablet, teknolojide çığır açan M1 çipiyle bir önceki nesle göre performansını yüzde 60’a kadar artırdı. 8 çekirdekli GPU, iki kata kadar daha hızlı grafik performansı sunarak Procreate, SketchUp ve 3D tasarımlar için üstün performans sağlıyor. Ayrıca Apple tasarımı 16 çekirdekli Neural Engine, yapay öğrenmeyi hızlandırarak yapılması gereken tüm işleri kolaylaştırıyor. 12 MP ultra geniş ön kamera ise çevrim içi derslerdeki görüşme kalitesini artırmayı sağlıyor.

iPad Air 10.9″ Wi-Fi 64GB Uzay Grisi Tablet’in 12 MP geniş arka kamerası, fotoğraf ve 4K video çekmek için ideal bir çözünürlük sunuyor. Aynı zamanda bu kamera belgeleri taramayı ve çalışmaları fotoğraflamayı da sağlıyor. Hadi, Apple Pencil ve Magic Keyboard’u da sepetinize ekleyerek eğitim hayatınıza fantastik bir başlangıç yapın!

1.1.2. Lenovo Tab P11 Gen 2 GB 128 GB 11.5″ 2k 2000×1200 IPS Tablet

Lenovo Tab P11 Gen 2 tablet, geniş 11,5 inç 2K ekranıyla çalışmalarınızı dilediğiniz gibi düzenleme imkanı sunuyor. Ayrıca aynı anda birkaç farklı çalışmaya odaklanmanıza da yardımcı oluyor. Yani Android™ 12L’nin bölünmüş ekran moduyla aynı anda iki uygulama üzerinde çalışabilirsiniz. Bu tabletin hızlı bağlantıları sayesinde daha düşük gecikme süresi ve daha yüksek kapasiteyle bağlantılar kurmanız mümkün. Ayrıca Lenovo tasarımı Precision Pen 2 (2023) ile tablet deneyiminizi bir üst noktaya da taşıyabilirsiniz.

1.2. Bilgisayarın En Kompakt Hali: Yüksek Performanslı ve Hafif Laptop’lar!

Laptop modellerine okulda, evde veya işte kısacası her yerde ihtiyaç duyuluyor. Üstelik hafif ve güçlü bilgisayar modelleri eğitim hayatını da hiç olmadığı kadar kolaylaştırıyor. Hadi, okula dönüş için alabileceğiniz en verimli laptop modellerine bir göz atalım!

1.2.1. Apple MacBook Pro 13″ M2 Çip 8 Çekirdekli CPU 10 Çekirdekli GPU 8 GB Bellek 256GB SSD Uzay Grisi Dizüstü Bilgisayar

13 inç MacBook Pro, yeni M2 çip sayesinde 20 saate kadar daha uzun pil ömrü ve daha yüksek performans sunuyor.  MacBook Pro 13″ M2 Çip 8 Çekirdekli Dizüstü Bilgisayar, retina ekranı sayesinde FaceTime’da kaliteli ve kesintisiz görüşmeler yapmaya imkan tanıyor. Apple’ın son geliştirdiği ürünlerden biri olan bu MacBook Pro, 8 çekirdekli CPU ile en ağır görevlerin altından dahi rahatlıkla kalkabiliyor. Büyüleyici grafikler oluşturmaya imkan tanıyan MacBook Pro’nun aktif soğutucu sistemiyle hiçbir işiniz yarım kalmayacak!

1.2.2. HP Spectre X360 14-EF2005NT 7P619EA i7 1355U 16 GB RAM 1 TB SSD 13.5″ WUXGA+ W11 Dokunmatik Dizüstü Bilgisayar

Görünüm filtresi sayesinde birinci sınıf görüntülü sohbet deneyimi sunan HP Spectre X360 14-EF2005NT 7P619EA Dokunmatik Dizüstü Bilgisayar, çevrim içi derslerde de kaliteli bir deneyim yaşama imkanı sunuyor. 13. Nesil Intel® Core™ işlemci, yüksek performans sergileyerek en zorlu görevlerin altından dahi kalkmayı başarıyor. HP imzalı bu laptop okyanusa giden plastik ve geri dönüştürülmüş alüminyum içeren parçalarıyla sürdürülebilir bir gövdeye sahip. Intel® Evo™ platformu ile bu model ayrıca performans, tepkisellik ve pil ömründe yaptığı geliştirmelerle en iyi performansı sunmayı vadediyor. Bu model aynı zamanda dokunmatik ekran tasarımıyla gerektiği zamanlarda tablet gibi de kullanılabiliyor.

1.3. Bireysel Öğrenmenin Sınırlarını Aşan Teknoloji: Bluetooth Kulaklıklar!

Kulaklık modelleri tablet, laptop veya telefon üzerinden ders çalışmaya yardımcı oluyor. Bazı kulaklıklarda bulunan gürültü engelleme özelliği yalnızca kendi çalışmalarınıza odaklanmanıza da yardımcı oluyor. Buyurun, eğitim döneminde kullanabileceğiniz kulaklık modellerini de inceleyelim!

1.3.1. Bang&Olufsen BeoPlay H95 Kablosuz Kulak Üstü ANC Kulaklık

Aktif gürültü önleme sistemiyle BeoPlay H95, ders çalışırken dışarıdan gelen gürültüleri engellemeye yardımcı oluyor. Bu model, son derece konforlu kulaklık pedleri sayesinde kullanım sırasında rahatsızlık vermiyor. Üstelik portatif katlanabilir tasarımıyla çantada rahatlıkla taşınabiliyor. Böylece okula gidip gelirken taşıma güçlüğü de yaratmıyor. Bang&Olufsen imzalı Beoplay H95’in ANC açıkken 38 saate kadar kesintisiz çalma süresi, çevrim içi derslerde ve videolu anlatımlarda kolaylık sağlıyor.

1.3.2. Bose Noise Cancelling Headphones 700 Siyah Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık

Bose markalı Noise Cancelling Headphones 700, tüm iOS aygıtlarla eşleşebiliyor. Optimize edilmiş EQ, tüm ses seviyelerinde dengeli bir duyum sağlıyor. Rüzgarlı ve gürültülü ortamlarda dahi pürüzsüz bir ses sunan Noise Cancelling Headphones 700, ders çalışırken ve çevrim içi derslere katılırken performansınızı yükseltmeye yardımcı olacak.

1.4. Gücü Ele Geçirmenin Yolu: Powerbank Modelleri!

Artık teknolojik aletler olmadan nefes almak bile pek çoğumuza zor geliyor. Bu nedenle telefon, tablet, kulaklık ve laptop’ların şarjı bitmesin diye siz de yanınızda daima powerbank modelleri taşımak isteyebilirsiniz. Hangi powerbank modelini alacağınıza karar veremiyorsanız önerilerimize kulak verin.

1.4.1. Anker PowerCore Select 10000mAh Powerbank

Power IQ teknolojisiyle geliştirilen PowerCore Select 10000mAh Powerbank, aynı anda iki cihaz şarj edebiliyor. Anker imzalı bu powerbank yüksek hızlı şarj seçeneğiyle zor durumda kalmaya izin vermiyor. Kompakt tasarımıyla ve hafif yapısıyla çantada ve cepte kolayca taşınıyor.

1.4.2. Baseus Bipow Overseas Edition Siyah Dijital Ekranlı Powerbank

Baseus tarafından geliştirilen, 30.000 mAh pil kapasitesiyle aynı anda iki farklı cihazı şarj edebilen Bipow Overseas Edition Siyah Dijital Ekranlı Powerbank, kompakt tasarımıyla rahat bir şekilde taşınabiliyor. Micro USB ve Type-C girişlerine sahip olan bu powerbank, hızlı şarj özelliğiyle şarjı biten teknolojik aletlerinizi en kısa sürede yeniden kullanmanızı sağlayacak. 

1.5. En İşlevsel Giyilebilir Teknoloji: Akıllı Saatler!

Anlık bildirimlerden sağlık verilerine kadar hayatın her anına eşlik eden akıllı saatler eğitim hayatı için de vazgeçilmez. Hadi, önerilerimizi inceleyerek kendinize en uygun akıllı saat modellerini de keşfedin!

1.5.1. Apple Watch Series 8 GPS 45mm

Çatlamaya, toza ve suya dayanıklı Watch Series 8, kalın ön camı sayesinde çatlamalara karşı dayanıklı bir yapıya sahip. Gelişmiş sağlık sensörleriyle sağlığınız hakkında birçok bilgi sunan Apple Watch Series 8, günlük planlarınızı da sağlık durumunuza göre yapma imkanı sunuyor. Uyku uygulamasıyla kaliteli bir uykunun sırrını paylaşan bu model okul performansını artırmaya da yardımcı oluyor.

1.5.2. Samsung Galaxy Watch5 Pro 45 mm Bluetooth Gri Akıllı Saat

Spor faaliyetleriyle uğraşıyorsanız veya bu okul döneminde saha projeleriniz varsa, Samsung Galaxy Watch5 Pro 45 mm, Rota Antrenmanı özelliğiyle hayatınızı kolaylaştırmaya hazır. Kat ettiğiniz yolları detaylı bir şekilde gösteren Samsung imzalı Galaxy Watch5 Pro, geri izleme özelliğiyle kaybolma sorununu da ortadan kaldırıyor. Ayrıca gelişmiş bildirim özellikleriyle dilediğiniz her konuda anında haberdar olmanızı sağlıyor.

Okula dönüş heyecanını en yeni teknolojik aletlerle ikiye katlamaya hazır olun. Beymen dünyaca ünlü teknoloji markalarıyla eğitim hayatınıza fark katacak tüm ürünleri sizlerle buluşturuyor. Keşfetmeye hemen başlayın!

 

Comments are closed.

Menu