Kış Düğününde Ne Giyilir: Kış Düğünü Elbiseleri

Kış sezonu, etkinliklerin ve sosyal hayatın diğer mevsimlere göre oldukça yavaşladığı bir dönem. Soğuk hava şartları nedeniyle evde kalma isteğinin artması bizleri eğlenceli partilerden bir miktar alıkoysa da kış sezonuna imza atan etkinliklerinin başında kış düğünleri geliyor. Hem gelin adayları için hem de davetliler için bir kış düğünü etkinliğine hazırlanmanın oldukça zor olduğunu söyleyebiliriz. Yaz sezonunda ince askılı uçuşan elbiseler günü kurtarırken kış düğünleri için nasıl kombin yapılması gerektiği biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. Eğer bir kış düğününe katılacaksanız ve aklınızda “Kışın düğünde ne giyilir?” sorusu dönüp duruyorsa doğru adrestesiniz.

En Şık Kış Düğünü Abiye Elbise Önerileri

Işıltılı, modern ve zarif çizgiler, söz konusu düğün davetleri olduğunda görünümlerde istenen temel özellikler oluyor. Bahar ve yaz düğünlerinde çok daha fazla seçenek varmış görünse de doğru noktalara odaklanarak mükemmel bir kış düğün kombini yakalayabilir, tarzınızı yansıtabilirsiniz. Ancak öncelikle kış düğünü abiye elbiseleri arasında yapacağınız seçimlerle kusursuz bir görünüm yakalamak için dikkat etmeniz gereken birkaç şey var.

Doğru Elbise Nasıl Seçilir?

Kış düğünü elbiseleri arasında seçim yapmakta zorlanıyorsanız, proporsiyonunuza uygun doğru elbise boyu ve formuna odaklanın. Kış sezonunda daha çok maxi elbiseler öne çıkarken mini elbiselerin de mutlaka alternatifler arasında olabileceğini unutmayın. Elbise tasarımına karar verirken vücudunuzun öne çıkarmak istediğiniz noktalarını vurgulayacak seçimler yapın. Vatkalı elbiselerin boyunuzu uzatacağından, çan formundaki eteklerin ise belinizi vurgulayarak zarif bir görünüm yaratacağından emin olabilirsiniz. Tüm bu detayların yanı sıra, giydiğiniz elbiseler arasında kendinizi en güçlü, güzel ve mutlu hissettiğiniz elbiseyi seçmeye çalışın.

Doğru Elbise Rengi Nasıl Seçilir?

Bu noktada öncelikle cilt alt tonunuzun sıcak mı yoksa soğuk mu olduğunu belirleyin. Yapacağınız yanlış renk seçimiyle birlikte olduğunuzdan yaşlı ya da yorgun gözükebileceğinizi unutmayın. Sizi en genç ve enerjik gösterecek renkler üzerinden gitmeye çalışın. Bu noktada aklınıza gökkuşağının iddialı tonları gelmesin ya da diğer yandan kimi insanlar için nötr renkler arasında yer alan siyahın bile doğru tercih olmadığı bir gerçek. Sonbahar/kış sezonunun renk paletini düşünerek çok açık ve pastel renklere gitmeden kış temasına uygun bir renk paleti üzerinden seçim yapabilirsiniz.

Kış Düğünü Elbiseleri

Hem zarif hem modern hem de mevsime uygun 2022-23 kış sezonunun favori kış düğünü kıyafetlerini sizin için bir araya getirdik. Kadifeden satene trend kumaşlar, yeni tasarımlara hayat veriyor. Sizin favoriniz hangisi?

Kadife Tutkusu

Kış sezonunun favori kumaşı kadife, bu sezonun gece elbiselerinde başrolde yer alıyor. Tepeden tırnağa kadife elbiseler sıkça karşımıza çıkarken üst kısmı kadife alt kısmı tül olan romantik tasarımlar da zarafetleriyle göz dolduruyor. Işıltılı kadifeyi kol, yaka ya da etek ucunda dantel detaylarıyla buluşturan elbiseler de bir kış düğünü için mükemmel tercih olabilir.

Işıltılı Zarafet

Söz konusu kış düğünü için elbise seçmek olunca ışıltılı elbiselerden de bahsetmek gerekiyor. Eğer gözünüz payetli tasarımlara kayıyorsa, seçiminizi yapmadan önce katılacağınız düğün organizasyonunu göz önünde bulundurmanızı öneririz. Sade bir düğüne katılacaksanız payetli tasarımlar ortama göre biraz abartılı kaçabilir. Işıltılı tül tasarımlar ve zarif işlemeli elbiselerin ise her düğüne uyum sağlayacağından emin olabilirsiniz. Beymen koleksiyonundaki Michael Kors imzalı ışıltılı elbiseler, bu konuda oldukça iddialı tasarımlar sunuyor.

Büyüleyici Saten

Tüm feminenliği, zenginliği ve asilliğiyle saten kumaş favorilerimiz arasında yer alıyor. Vücudunuza oturan zarif formlardan kabarık eteklere kadar hangi seçimi yaparsanız yapın mükemmel bir görünüm elde edeceğinizden emin olabilirsiniz. Özellikle siyah, zümrüt yeşili, bordo, kırmızı ve beyazın saten kumaşlar arasında öne çıktığını ve zamansız bir şıklık yarattığını unutmayın. Ancak davetlisi olduğunuz bir düğünde beyaz elbise giymek uygun kaçmayacağı için saten ya da diğer elbise modellerinde farklı renkleri değerlendirmenizi öneririz.

Eğlenceli Tüyler

Bu yılın trendleri arasında eğlenceli tüyler de yer alıyor. Genç ve eğlenceli görünümlerde başrol olan tüyler ister elbisenizle aynı renkte olabilir ya da örneğin, gümüş elbise üzeri pembe tüyler gibi eğlenceli ve dinamik kombinasyonlar da yapılabilir. Attico’nun tüylü elbiseleri sezonun favorileri arasında yer alıyor.

Romantik Dantel

Kış düğünü için elbise modellerinden bahsedip de dantel kollu elbiselerden bahsetmemek olmaz. Romantik ve gizemli bir ruhu olan dantel, çok sevilen ve bir o kadar da hataya düşürebilen bir materyal. Bu noktada doğru tasarımı seçmek oldukça önemli. Dantel detaylı tasarımlar arasında seçim yaparken hepsini zarafeti göz önüne olarak değerlendirin. Favorilerimiz arasında siyah dantelden uzun kollu elbiseler yer alıyor.

Favori Tamamlayıcılar

Kış düğünü görünümlerinde kusursuz elbiseler başrolde olsa da her zaman için güçlü tamamlayıcılar da gerekiyor. Çantalardan ayakkabılara stilinizi yükseltecek önerilere yakından bakalım.

İhtişamlı Mücevherler

Zarif bir elbiseyi yükseltecek bir detay varsa o da ihtişamlı mücevherlerdir. Özellikle değerli taşlardan oluşan ışıltılı mücevherler adeta yer aldığı her görünüme ışık katıyor. Örneğin derin V yakalı, uzun kollu, kadife ya da dantel bir elbise tercih ettiyseniz, boynunuzu süsleyecek güçlü bir gerdanlık ya da ben buradayım diyen taşlı küpeler tüm gözleri üzerinizde toplamaya yetecek.

Kurtarıcı Çantalar

Düğün telaşında kimi zaman koştururken kimi zamansa dans ederken cüzdan, telefon gibi demirbaş eşyalarınızı içine koyabileceğiniz çantalar tam anlamıyla kurtarıcı görevi görüyor. Bu noktada yanınıza alacağınız eşyalar konusunda ve seçeceğiniz çanta tasarımlarında oldukça minimal davranmaya çalışın. Küçük formların elinizde daha zarif duracağından emin olabilirsiniz. Metalik çantaların yeni sezonda yükselişte olduğunu bilerek seçimlerinizi yeniden gözden geçirin.

Zarif Adımlar

Kış sezonuyla birlikte bantlı sandaletlere veda ediyoruz. Bu sezonda zarif stilettolar ve boyunuzu yükselterek rahat bir gece geçirmenizi sağlayacak platform topuklu ayakkabılar öne çıkıyor. Kışın genellikle maxi boy elbiseler tercih edildiği için ayakkabılar noktasında biraz daha esnek davranabilirsiniz. Örneğin, maviden kırmızıya, sarıdan pembeye kadar seçeceğiniz farklı tonlardaki elbiseleri, ince topuklu beyaz bot modelleri ile tamamlayarak şık ve mevsime uygun bir stil yaratabilirsiniz.

Uzun Paltolar ve Kısa Ceketler

Kış düğünlerinde giydiğiniz elbise kadar önemli olan bir detay varsa o da giydiğiniz dış giyim ürünleridir. Hem elbisenizle uyum sağlamalı hem de zarif durmalı. Suni kürkler birkaç sezondur gardıroplardaki yerini giderek sağlamlaştırıyor ve özellikle bu tür özel günlerde en güçlü kurtarıcı görevi görüyor. Eğer pantolonlu bir kombin yaptıysanız, kısa kaşe kabanlar tercih edebilirsiniz. Uzun kaşe kabanlar ve paltolar ise çok yönlü çizgileriyle hem stilinizi tamamlarken hem de sıcacık kalmanızı garantiliyor.

Göz Kamaştıran Kış Düğünü Kombini

Göz kamaştıran bir kış düğünü kombini için tüm detayları denge ve uyum etrafında toparlamalısınız. Örneğin kadife bir elbise tercih ettiyseniz ayakkabınızda süet ve nubuk gibi materyallerin yanı sıra rugan ve deri gibi farklı dokular tercih etmelisiniz. Bu görünüme ekleyeceğiniz pırlanta detaylı aksesuarlar ile kadife üzerinde adeta bir kristal etkisi yaratabilirsiniz. Kış düğünlerinde elbiseniz ile eşleştireceğiniz bir suni kürk ya da uzun bir kaşe palto, zarif ve stil sahibi tarafınızı ortaya koyacak. Çanta seçimlerinde ise telefonunuzu ve rujunuzu koyabileceğiniz küçük boyutlarda zarif çantalar seçmeye çalışın. Çantanızı takılarınızla eşleştirerek aksesuarlarınızı vurgulayabilirsiniz ya da elbisenizle aynı renk bir çanta seçimi yaparak görünümdeki etkisini azaltabilirsiniz.

Kış düğününe hazırlanırken ayakkabılardan çantalara, abiye elbiselerden paltolara ihtiyacınız olan her şey için Beymen.com’u ziyaret edin.

Comments are closed.