Mor Şampuan Nedir, Nasıl Kullanılır?

Küllü sarı ve gümüş gibi açık saç renklerini denemek her zaman arzumuzdu. Fakat boyama sonrası oluşan istenmeyen ton değişimlerinden dolayı böylesi bir değişimden bugüne dek hep korktuk. Ama artık neyse ki mor şampuanlar var! Saç rengindeki sıcak yansımaları kontrol altına alan mor şampuanlar, bir sonraki kuaför randevunuzdan sonra sizin de en yakın dostunuz olabilir! 

Platin sarısı, gri, açık sarı, küllü kumral ya da beyaz… Bu göz kamaştıran renkleri deneme konusunda tüm güzellik tutkunlarına cesaret veren mor şampuanlar, küllü saç renklerinde birkaç yıkama sonrası ortaya çıkan bakır ve turuncu yansımaları başarılı bir şekilde nötralize ediyor. Dolayısıyla bu özel şampuan türü, açık renk saçlara sahip hemen herkesin uzunca bir süredir vazgeçilmezi. Hatta turuncu saçlıların bile! Saçlarınızı kendi renginden daha açık bir renge boyattıysanız ve elde ettiğiniz muhteşem görünümü daima korumak istiyorsanız hiç durmayın, mor şampuan ne işe yarar hemen keşfedin! 

1. Mor Şampuan Ne İşe Yarar? 

Mor şampuanlar, açık renklere boyanan saçlarda küllü -yani soğuk- tonu korumayı sağlıyor. Bu saç bakım ürünleri, içerisinde sarı ve turuncunun tam zıt rengi olan mavimsi mor pigmentler barındırıyor. Böylece küllü kumral, küllü sarı veya gri tonlarına boyanmış saçlarda zamanla açığa çıkan turuncu ve sıcak yansımaların önüne geçebiliyor. 

Saçında çiğ bir ton istemeyen bakır ve turuncu saçlı kişiler dahi nötr bir renk elde edebilmek adına belirli periyotlarla mor şampuan kullanıyor. Özetle mor şampuan, kuaförden çıkıldığı zamanki o büyüleyici rengi saçlar defalarca yıkandıktan sonra da koruma görevini üstleniyor.  

2. Mor Şampuan Nasıl Uygulanır? 

Mor şampuanlar tipik olarak normal şampuanlarla benzer şekilde kullanılıyor. Banyoda ıslak (tercihen fazla nemi alınmış) saça uygulanması gereken bu renkli şampuanlar tamamen köpürtüldükten sonra bir süre bekletilerek durulanıyor. Bunun yanı sıra, mor şampuan nasıl uygulanır sorusunu yanıtlarken bu şampuanların temiz saça uygulanması gerektiğinin de altını çizmek istiyoruz. Yani mor şampuanı duş sırasında düzenli olarak kullandığınız şampuandan sonra son adımda uygulamalısınız. 

“Peki, mor şampuan ne sıklıkla kullanılır?” diyenleri de duyuyor ve yanıt için şimdi hep birlikte bir alt başlığa iniyoruz! 

3. Mor Şampuan Ne Sıklıkla Kullanılır? 

Mor şampuan haftada kaç kez kullanılır sorusunun yanıtı markaya göre değişse de bu ürünleri genellikle haftada iki kez kullanmak yeterli oluyor. Çünkü her duşta mor şampuan kullanımı -ürünün formülü ne kadar nazik olsa da- saçın dış yüzeyinde bir renk katmanı oluşturduğu için sertleşmeye ve mat bir görünüme yol açabiliyor. Bunun haricinde bazıları mor şampuanı tıpkı bir maske gibi uygulayıp saçta daha uzun süre bekleterek iki haftada bir kullanmayı da tercih edebiliyor. 

4. Dahası: Mor Şampuanlar Hakkında Diğer Sık Sorulan Sorular 

Turunculaşan saça tekrar küllü bir renk vermek mor şampuanlardan önce kuaförler ve saç bakım uzmanları arasındaki küçük bir sırdı. Ancak son yıllarda saçlarını açık renge boyatan kişilerin evdeki kurtarıcısı haline gelen mor şampuanlar, kendisiyle birlikte pek çok soru işaretini de gün yüzüne çıkardı. Özellikle mor şampuanın işlevini yeni duyanlar için bu ürün adeta çözülmesi gereken çok bilinmeyenli bir denklem! Bu sebeple Beymen editör ekibi olarak burada da devreye biz girdik ve mor şampuanlarla ilgili sorulan en kritik soruları derleyerek aşağıda bir bir yanıtladık.

4.1. Mor Şampuan İlk Yıkamada Etki Eder mi? 

Mor şampuanlar güçlü bir etkiye sahip olsa da ilk yıkamada beklenen sonucu hemen almak pek mümkün olmuyor. Mor şampuanların saçlarda yarattığı farkı görmek için düzenli olarak iki hafta, yani belirli periyotlarla dört kez kullanmak gerekiyor. Bunun yanı sıra biz de dahil mor şampuan kullananların pek çoğu, bu ürünlerin ilk kullanımda dahi sıcak yansımaları fark edilir ölçüde dengeleyebildiğini paylaşıyor. 

4.2. Mor Şampuan Saçta En Fazla Ne Kadar Bekletilmeli? 

Mor şampuanı saçta bekletme süresini saçın yoğunluğuna, tipine ve rengine göre ayarlamak gerekiyor. Bu ürünler standart yöntem ve amaçla uygulandığında 3 ila 5 dakika arası beklemek yeterli oluyor. Maske olarak uygulamada ise 10 ila 15 dakika beklenmesi gerektiği paylaşılıyor. 

4.3. Mor Şampuan Boyasız Saça Etki Eder mi? 

Mor şampuanlar saç rengine açma işlemi yaptıran veya saçlarını açık renge boyatan kişiler için üretiliyor. Dolayısıyla bu ürünler doğal ve boyasız saçlarda herhangi bir etki göstermiyor. Hatta mor şampuanların uzun süre önce boyanmış saçlarda pek iyi tutmama nedeni de tam olarak bu. 

4.4. Mor Şampuan Akar mı? 

Mor şampuanların oluşturduğu küllü yansımalar tekrarlı yıkama işlemleri sonucu akabiliyor. Bu sebeple mor şampuanların da aynı saç boyaları gibi düzenli olarak kullanılması gerekiyor. 

4.5. Mor Şampuan Saçı Kurutur mu? 

Mor şampuanlar belirtilen kullanım sıklığına ve bekleme süresine uyulmadığında saçta kuruluğa neden olabiliyor. Ve bu durum, maalesef şampuan adıyla üretilen bir ürünün maske gibi uygulanması halinde de geçerli. Bununla birlikte mor şampuanlar farklı saç tiplerine hitap edecek şekilde geliştiriliyor ve üretiliyor. Dolayısıyla her saç bakım ürünü gibi mor şampuanları seçerken de kendi saç tipinize en uygun seçimi yapmalısınız. 

4.6. Mor Şampuan Saç Döker mi? 

Mor şampuan kullananlarda bu ürüne bağlı olarak herhangi bir saç dökülmesi sorunu yaşanmıyor. Ancak çok sık kullanılırsa elbette saç derisinde tıkanmaya neden olabilir. Nefes alamayan saç derisi ise saçlarda dökülmelere davetiye çıkarabilir. 

4.7. Mor Şampuandan Sonra Saç Kremi Kullanılır mı?

Mor şampuanın ardından saça nem verecek ve besleyecek bir saç kremi kullanabilirsiniz. Bu sayede saçlarınızın daha yumuşak olmasını sağlayabilir ve yıpranmasının önüne geçebilirsiniz. En iyi sonuç için mor şampuan sonrası kullanım için özel olarak üretilen mor saç kremlerini tercih edebilirsiniz. 

4.8. Mor Şampuan Kahverengi Saça Uygulanır mı? 

Mor şampuanlar en iyi sonucu açıcı işlemi uygulanmış ve açık renge boyanmış saçlarda veriyor. Haliyle kahverengi saçlı kişiler mor şampuan kullandığında saçlarında fark edilir bir değişim olmuyor.

4.9. Mor Şampuan Saçı Koyulaştırır mı?

Mor şampuanların işlevi sıcak yansımaları ortadan kaldırarak daha soğuk veya nötr bir renk oluşturmak. Dolayısıyla mor şampuanların saçı koyulaştırmak gibi bir fonksiyonu bulunmuyor. Ancak doreden küllüye doğru gerçekleşen renk değişimi, saçlarda yarım ton kadar koyulaşmış izlenimi verebiliyor. 

4.10. Mor Şampuan Kaşa Uygulanır mı? 

Mor şampuanların kaşa da uygulanabileceği konusunda güvenilir herhangi bir açıklama bulunmuyor. Nitekim bu ürünleri kaşa uygulamanın uzun vadede ne gibi sonuçlar doğurabileceği de tam olarak bilinmiyor. Bundan dolayı bu ürünleri sadece saçınıza uygulamanızı öneriyoruz. 

5. Beymen’den En İyi Mor Şampuan Önerileri! 

Mor şampuanların ev koşullarında sergilediği eşsiz yetenekler sizi de epey bir cezbetti değil mi? O zaman şimdi de bu şampuanların etkisini bizzat görmek için mor şampuan önerilerimize göz atma zamanı!

5.1. Moroccanoil Purple Şampuan

Güçlü formülü sayesinde açık renkli saçlarda başarılı sonuçlar elde etmeyi mümkün kılan Moroccanoil markalı Purple Şampuan sülfat, fosfat ve paraben içermeyen formülüyle saçları yıpratmadan renk koruması sağlıyor. Aynı zamanda ArganID teknolojisine sahip olan bu şampuan saç tellerinin onarılmasına da destek oluyor. 

5.2. Milk Shake Silver Shine Light Şampuan

Milk Shake’in Silver Shine Light Şampuan’ı sarı, gümüş ve beyaz saçlardaki istenmeyen en hafif sarı tonları bile nötralize ediyor. Organik meyve özleri ve süt proteinleri ile zenginleştirilmiş formülü sayesinde ise saçların yumuşak, parlak ve canlı olmasına katkı sağlıyor. Bir mor şampuandan daha ne istenir ki, değil mi?

5.3. Keratin Complex Blondeshell Renk Dengeleyici Mor Şampuan 

Keratin Complex markasının Blondeshell Renk Dengeleyici Mor Şampuan’ı, içerdiği bitkisel özlerle sadece etkili bir ton değişimi değil, etkileyici bir bakım da sunuyor. Renk solmasına karşı papatya özü içeren bu şampuan, saçtaki istenmeyen sarı/turuncu yansımaları ilk yıkamada dahi nötrleyebiliyor. Aynı zamanda formülündeki lavanta yağı ve keratin amino asitleriyle saçın güçlenmesine ve beslenmesine de yardımcı oluyor. Bizce kesinlik şans vermeye değer! 

Mor şampuan nedir ve nasıl kullanılır artık biliyorsunuz. E o zaman daha fazla düşünmeyin, Beymen’deki birbirinden etkili mor şampuan seçenekleri arasından seçiminizi hemen şimdi yapın; saçlarınızdaki küllü rengi güçlü bir bakımla korumanın lüksünü yaşayın! 

 

Comments are closed.