Buğulu Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Bazı anlar risk almak için hiç de doğru zaman değildir. En şık olmanız gereken o büyük gecede ya da ani gelişen sürpriz kutlamalarda bazen bilindik ve güvenilir yolları tercih etmek en kurtarıcı seçenek olabilir. Peki, böylesi anlarda makyaj söz konusu olunca en güvenli sığınak acaba hangisi? Cevap, elbette buğulu göz makyajı! 

Buğulu göz makyajının bakışlara derin bir anlam kattığını ve gözleri belirginleştiğini söylerler. Doğru! Hatta çok daha fazlası. Buğulu göz makyajı yaparak hem cesur bir görünüm sergileyebilir hem de doğal çekiciliğinizi ikiye katlayabilirsiniz. Nitekim modası hiç geçmeyen ve pek çok makyajsever için vazgeçilmez bir uygulama olan buğulu göz makyajı, şimdilerde en güncel tekniklerle gündüzden geceye hemen her makyaj uygulamasında tercih edilebiliyor. Peki, bu makyaj tekniğinin incelikleri hakkında sizin ne kadar bilginiz var? Hadi, göz kapaklarınıza mucizelere değer bir dokunuş yapmak için buğulu göz makyajı nasıl yapılır bir de bizden öğrenin! 

1. Buğulu Göz Makyajı Nedir? 

Buğulu göz makyajı, genellikle siyah ve kahverengi gibi koyu renkli makyaj malzemeleriyle göz kapaklarında dumanlı görünüm oluşturan bir makyaj uygulama tekniği. “Smokey eye makeup” ya da “dumanlı göz makyajı” olarak da anılan bu stil, özellikle gece makyajı uygulamalarının olmazsa olmazı. Göz farı, göz kalemi ve eyeliner gibi bilindik malzemelerle yapılan bu makyaj, özellikle doğru pigmentasyona ve dokuya sahip ürünlerle yapıldığında son derece etkileyici sonuçları beraberinde getiriyor. Tabii bu noktada tekniğin gücünü de es geçmemek gerekiyor. 

2. Buğulu Göz Makyajı Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çarpıcı ve iddialı bir makyaj stili olan buğulu göz makyajı, dramatik bakışlar elde etmenin kestirme ve pratik bir yolunu sunuyor. Ancak bunun için göz önünde bulundurulması gereken bazı önemli detaylar söz konusu. Hadi öyleyse, buğulu göz makyajı yaparken dikkat etmeniz gereken detaylar nelermiş yakından bakalım! 

2.1. Ortamı ve Zamanı Göz Önünde Bulundurun

Buğulu göz makyajı gece makyajlarının vazgeçilmezi olsa da son dönemlerde kendisini günlük hayatta da sıkça görüyoruz. Ancak buğulu göz makyajının zamana ve ortama göre değişen ideal bir dozu olduğunu unutmamalısınız.

Gece makyajlarında çok daha belirgin bir uygulamayla kendisini gösteren buğulu göz makyajında siyah ya da yoğun kahve tonları ile ışıltılı detaylar ön plana çıkıyor. Gün içerisinde buğulu göz makyajı yapmak içinse daha doğal bir görünümü hedeflemek gerekiyor. Kahvenin pek çok tonu, bu noktada smokey eyes gündüz makyajı için ideal bir seçenek olabiliyor.

2.2. Göz Renginize Uygun Ürünlere Yönelin

Buğulu göz makyajı renkli gözlere nefes kesici bir derinlik katarken en koyu renk gözleri dahi tüm ışıltısıyla ortaya çıkarabiliyor. Fakat bu makyajı en iyi şekilde taşımak için göz renginize uygun renkleri tercih etmelisiniz. Eğer kahverengi gözlere sahipseniz siyahın yanı sıra kahverenginin koyu tonlarını ya da koyu mor ve bronz tonlarını birlikte kullanabilirsiniz. Mavi ve yeşil göze buğulu göz makyajı için ise kahve tonlarıyla birlikte koyu mavi/yeşil ve kızıl renkli göz makyaj ürünleri de oldukça uygun bir seçim. 

2.3. Göz Makyaj Malzemelerini Özenle Seçin

Kusursuz bir buğulu göz makyajı yapmak için tercih edeceğiniz ürünlerin kalitesinden emin olmalısınız. Yumuşak dokulu, yoğun pigmentli ve uzun süre kalıcı göz makyaj ürünleri tercih ederek çok daha etkileyici ve çarpıcı bir görünüm elde edebilirsiniz. Aksi halde yapacağınız makyajın sizi çok fazla memnun etmeyeceğini, başta etse dahi göz kapaklarınızı birkaç saat içerisinde yavaş yavaş terk edebileceğini bilmelisiniz. 

2.4. Makyajınızı Nasıl Tamamlayacağınızı Planlayın

Buğulu göz makyajı yaparken hem öncesinde hem de sonrasında yüz makyajınızdaki bazı adımları tamamlamanız gerekiyor. Buğulu göz makyajına geçmeden önce cilt renginize uyum sağlayan fondöten, kapatıcı ve pudra gibi ürünlerle cilt tonunuzu eşitlemeniz çok önemli! Çünkü bildiğiniz üzere, en canlı resimler sadece en temiz tuvallerde ortaya çıkar. Ardından makyajınızı yaparken gireceğiniz ortama göre uygun dozda allık ve bronzer kullanarak sıcak bir ten görünümü elde edebilirsiniz. 

Peki ya ruj? Özellikle bu nokta çok mühim! Çünkü eğer buğulu göz makyajı yapıyorsanız en çok da gözleriniz ön planda olmalı. Bu nedenle ruj seçiminde mor, bordo ve kırmızı gibi renklerden olabildiğince kaçınmalı ve nude, açık pembe ya da şeftali renkli rujları tercih ederek makyajınızı dengeli bir görünümle tamamlayabilirsiniz. Hatta eğer gündüz vaktiyse dudak makyajınızı sadece bir parlatıcıyla da sonlandırabilirsiniz. 

3.Buğulu Göz Makyajı için Hangi Makyaj Malzemeleri Gerekir? 

Buğulu göz makyajı için kullanmanız gereken ürünler söz konusu olduğunda “sünger uçlu göz kalemleri” tahmin edeceğiniz üzere listenin başında yer alıyor. Bu yapıdaki göz kalemleri, iki uçlu özel tasarımlarıyla ideal bir buğulu göz makyajı yapma görevini tek başına dahi üstlenebiliyor. 

Buğulu göz makyajı yaparken kullanmak için size Lancome markalı Le Stylo Göz Kalemi’ni şiddetle öneririz. Yüksek pigmentasyonu ve yedi farklı renginin yanı sıra bu göz kalemi, çift ucu sayesinde hem renklendirme hem de dağıtma işlemini tek ürünle yapmaya olanak tanıyor. Peki, buğulu göz makyajı sadece göz kalemiyle mi yapılır? Elbette hayır. Hatta birden fazla ürünle birlikte özellikle de göz farı kullanımı dumanlı makyajda çok daha profesyonel bir görünüm sağlayabiliyor. O zaman, şimdi bu ürünlere de sırasıyla bir göz atalım!

3.1. Göz Makyaj Bazı 

Tüm göz makyajı uygulamalarını kalıcı ve çok daha etkili kılan göz makyaj bazları, özellikle buğulu göz makyajı yaparken mutlaka kullanılması gereken ürünlerden biri. Göz kapağını pürüzsüzleştiren ve farın cilde daha iyi tutunmasına olanak tanıyan göz makyaj bazları, sizi sonucuna hayran kalacağınız bir görünüme hazırlayacak! 

3.2. Açık Nude Mat Göz Farı

Buğulu göz makyajı yapmadan önce göz kapaklarının rengini eşitlemek, yani renklendirme için uygun bir zemin hazırlamak gerekiyor. Açık nude mat göz farları bunun için nokta atışı bir seçim. İlk adım olarak göz kapağınızın üzerine uygulayacağınız açık nude renkli bir mat göz farı, kullanacağınız diğer makyaj ürünleri için kusursuz bir zemin oluşturmanızı sağlayacak. 

3.3. Kahve-Bej / Siyah-Gri Göz Farı Paleti 

Usta makyözlerin elinden çıkmış gibi bir buğulu göz makyajı yapmak istiyorsanız, mutlaka kahve veya siyah tonlarından oluşan bir göz farı paletine ihtiyacınız olacak. Katlanma bölgesini belirginleştirmek, gölgelendirme yapmak ve dikkatleri gözlerinize çekmek için buğulu göz makyajında benzer tonları birlikte kullanmaya özen göstermelisiniz. Bu sebeple geniş bir renk yelpazesinden oluşan göz farlarını tercih ederek buğulu göz makyajınızı çok daha incelikli bir şekilde yapabilirsiniz. 

Buğulu göz makyajı uygulaması için ​​Burberry markasının Eyes Complete serisi oldukça güçlü bir seçim! “Smokey Grey” ve “Mocha” isimli far paletleriyle buğulu göz makyajı için harika seçenekler sunan bu göz farı serisi, yoğun renkleri ve ipeksi yumuşaklığıyla da beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacak. 

Eğer tek bir palette tüm renkler olsun diyorsanız Kryolan markalı 18 Renkli Şık Aynalı Far Paleti’ni yakından inceleyebilirsiniz. Gri ve kahve tonlarının ağırlıkta olduğu bu far paleti, dumanlı göz makyajı yaparken elinizin altındaki en güvendiğiniz makyaj malzemesi olmaya kararlı!

3.4. Uygulama Fırçası 

Far uygulama fırçası, farı göz kapağınıza homojen bir şekilde dağıtmanıza olanak tanıyacak. Bu nedenle bu yardımcı ürün, göz farıyla buğulu makyaj yapmak için olmazsa olmazlardan biri. Yumuşak ve sık kıllara sahip far uygulama fırçalarını tercih ederek buğulu göz makyajınızın çok daha etkileyici olmasını sağlayabilirsiniz. 

3.5. Karıştırma Fırçası 

Buğulu göz makyajı yaparken kahve ve bej ya da siyah ve silver tonlarını birlikte kullanmak istiyorsanız mutlaka bir karıştırma fırçası edinmelisiniz. Göz kapaklarının üzerinde adeta illüzyon oluşturmayı mümkün kılan far karıştırma fırçaları, renkleri harmanlamanıza ve hedeflediğiniz buğulu görünüme başarıyla ulaşmanıza yardımcı olacak.

3.6. Crease Fırçası 

Göz kapağının katlanma bölgesini belirginleştirmek için kullanılan crease fırçaları, kullanımı şart olmasa da buğulu göz makyajında daha derin bir görünüm vadediyor. Konik ucu sayesinde katlanma bölgesini kusursuzca vurgulayan bu fırçalar, göz farıyla mucizeler yaratmayı mümkün kılıyor. 

3.7. Gölgelendirme Fırçası 

Buğulu göz makyajınızı daha dramatik hale getirmek için dış köşelere biraz gölgelendirme yapmak şart! Buğulu siyah göz makyajı için far paletinizdeki en koyu tonu seçerek kirpiklerinizin dış çevresine gölgelendirme fırçası yardımıyla ufak dokunuşlar yapabilirsiniz. 

4. Adım Adım Rehber: Buğulu Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

  • Adım 1# Göz makyaj bazı: Göz makyaj bazını yeterli miktarda alarak göz kapaklarınıza ve göz altlarınıza doğrudan parmaklarınızla uygulayabilirsiniz. 
  • Adım 2# Nude mat far: Bu adım için geniş bir far uygulama fırçası tercih etmeli ve farı tüm göz kapaklarınıza homojen şekilde dağıtmalısınız. 
  • Adım 3# Far Paleti: Far paletini göz pınarlarınızdan dış köşelere kadar açıktan koyuya gidecek şekilde kullanmalısınız. Daha iddialı bir görünüm için ışıltılı ve metalik farlarla geçiş sağlayabilirsiniz. 
  • Adım 4# Göz kalemi: Göz kalemini iç kirpik diplerinizden itibaren orta kalınlıkta bir çizgi oluşturacak şekilde uygulayabilirsiniz. Buğulu görünümü güçlendirmek için alt kirpik diplerinize de göz kalemi uygulayabilirsiniz. Dilerseniz bu adımdan sonra bakışlarınızı keskinleştirmek için bir de eyeliner kullanabilirsiniz.
  • Adım 5# Maskara: Buğulu göz makyajında far ve göz kalemi adımlarını tamamladıktan sonra kirpiklerinize yoğun hacim ve kıvrım kazandıran bir maskara uygulamalısınız. Çünkü kirpiklerinizin hiçbir koşulda göz kapaklarınızın gölgesinde kalmaması gerekiyor. 
Hep hayallerinizi süsleyen o kusursuz buğulu göz makyajını denemek için şu an iyice sabırsızlanıyor olmalısınız. O halde durmayın, Beymen’in Makyaj kategorisini hemen ziyaret edin ve ihtiyacınız olan ürünleri geç kalmadan sepetinize ekleyin! 

 

Comments are closed.