Kuru Ciltler için Nemlendirici Önerileri

Kuru ve pul pul dökülen bir cilde sahipseniz yıllar boyunca birbirinden farklı özelliklere sahip sayısız nemlendirici denemiş olmalısınız. Deneyimlerinizden de anlayacağınız üzere her nemlendirici, aynı cilt tipine hitap etse dahi birbirinden farklı etkiler yaratıyor. Cilt kuruluğuna ne iyi gelir ve hangi nemlendirici alternatifi cildinize uyum sağlar hala bulamadıysanız, kuru ciltler için nemlendirici önerilerimizi keşfedin!

Ciltteki kronik nem kaybı ve gerginlik hissine ek olarak aynada pul pul dökülen bir ciltle karşılaşmak, kuru cildin en belirgin özellikleri arasında. Bunca zamandır cildinizi ideal oranda nemlendirmek için çıkan her yeni nemlendirici kremi ve serumu deneyip istediğiniz etkiyi elde edemediyseniz yanlış ürün seçimi yapıyor olabilirsiniz. Nitekim cildinizin ihtiyacına göre kullanmanız gereken nemlendirici çeşitleri değiştiği gibi, cilt kuruluğunun seviyesi de mevsimsel olarak farklılık gösterebiliyor.

En yağlı ciltler bile belirli oranda nemlendirmeye ihtiyaç duyarken, kozmetik sektöründe buna özel birçok farklı ürün seçeneğinin olması çok normal. Bu noktada yapmanız gereken, nemlendirici çeşitlerini çok iyi incelemek ve cilt tipinize en uygun nemlendirici alternatifini keşfetmek. Endişelenmeyin, Beymen editörleri olarak kuru cilt için nemlendirici arayışınızda da yanınızdayız!

1. Cilt Kuruluğunun Sebepleri Nelerdir?

  • Genetik yatkınlık: Cilt tipi özelliği büyük ölçüde genetik kodlara dayanıyor. Cilt kuruluğu, akne veya gözenek problemleri anne veya babadan aktarılan genlere bağlı olarak gelişebiliyor.
  • Yanlış cilt bakım rutini: Cilt temizliği ve nemlendirme adımlarını cilt tipine uygun temiz içerikli ürünlerle yapmamak cildin her zamankinden daha fazla kurumasına neden olabiliyor.
  • Yaş almaya bağlı yapısal değişiklikler: Yaş ilerledikçe cildin doğal nem tutma kapasitesi azalıyor. Bu durum da olgun ciltlerde kronik nemsizliğe yol açabiliyor.
  • Sık duş alma: Sıcak suyla sık sık ve uzun süreli duş almak cildin doğal nem dengesini kaybetmesine sebep olabiliyor.
  • Hormonal değişiklikler: Hormon seviyelerinde meydana gelen değişiklikler (ergenlik, hamilelik, menopoz dönemi vs.) de cildin nem dengesini olumsuz etkileyebiliyor.
  • Yetersiz su tüketimi: Gün içinde yeterli miktarda su içmemek cildin nemini korumasını zorlaştırabiliyor.
  • Çevresel etkenler: Güneş ışınlarına savunmasız bir şekilde maruz kalmak başta olmak üzere soğuk veya sıcak hava, düşük nem seviyesi ve rüzgar gibi çevresel faktörler cildin kurumasına yol açabiliyor. Bu nedenle de özellikle sert hava koşullarının hakim olduğu kış mevsiminde kuru ciltler için bakım rutininizi özel olarak planlamayı unutmamalısınız.

2. Editörün Favorileri: Kuru Ciltler için En İyi Nemlendiriciler

Kuru Ciltler için En İyi Nemlendiriciler
Ürün Formül Uygulama Alanı İçerik
Augustinus Bader The Body Oil 100 ml Yağ Vücut Argan yağı, skualen, E vitamini ve TFC8 kompleksi
Valmont Body 24 Hour 150 ml Krem Krem Vücut Imperata Cylindrica bitkisi özü
La Mer The Body Cream 300ml Krem Vücut Micro-Algae Complex
Peter Thomas Roth Peptide 21 Lift ve Firm Sıkılaştırıcı Nemlendirici 50 ml Krem Yüz & Vücut Phytofleur kaktüsü, skualen, hyaluronik asit, peptitler, nöropeptitler, natto sakızı ve trehaloz
La Mer The Renewal Body Oil Balm 200ml Krem Vücut Okaliptüs, ayçiçeği ve susam yağı
La Prairie Cellular Energizing Body Spray Sprey Vücut Yakut kırmızısı greyfurt, kakule ve mine çiçeği yağları

2.1. Augustinus Bader The Body Oil 100 ml

Augustinus Bader tarafından geliştirilen TFC8 (Trigger Factor Complex 8) teknolojisi peptitler, amino asitler ve vitaminler gibi biyoaktif bileşenlerin özel bir kombinasyonunu içeriyor. Bu bileşenler cildin ihtiyaç duyduğu bakımı sağlayarak cildin onarım sürecini hızlandırmaya ve desteklemeye yardımcı oluyor. Augustinus Bader The Body Oil 100 ml, hafif ve hızlı emilen yapısı sayesinde pratik bir kullanım sunuyor.

Augustinus Bader vücut yağının formülündeki argan yağı ve skualen cildin nemini korumasına yardımcı olurken aynı zamanda daha sıkı, pürüzsüz ve ışıltılı görünmesini de sağlıyor. Güneşe maruz kaldıktan sonra cildi yatıştırmaya yardımcı olan Augustinus Bader vücut yağı, içeriğindeki E vitaminiyle cildi serbest radikallerin zararlarına karşı korumaya yardımcı oluyor. Bu cilt nemlendirici vücut yağının duştan sonra temiz ve kuru cilde uygulanması öneriliyor.

2.2. Valmont Body 24 Hour 150 ml Krem

Kuru cilt bakımı için tercih edebileceğiniz Valmont markasına ait Body 24 Hour 150 ml Krem, cildi 24 saate kadar nemli tutmaya yardımcı oluyor. Ekstra kuru cilt tipleri için ideal olan bu yoğun nemlendirici krem, içeriğindeki Imperata Cylindrica (kındıra bitkisi) özüyle cildi canlandırıyor ve ince çizgi görünümünü hafifletmeye katkıda bulunuyor. Potasyum açısından son derece zengin olan kındıra bitki özü, ciltteki su akışını harekete geçirerek nem seviyesini arttırmayı sağlıyor. Ürünün sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez yeni temizlenmiş kuru cilde uygulanması tavsiye ediliyor.

2.3. La Mer The Body Cream 300ml

La Mer The Body Cream 300ml, karma ciltler için nemlendirici arayanlar için uygun bir seçenek. Cilde uzun süreli ve yoğun şekilde nem desteği sağlayan La Mer nemlendirici krem, Micro-Algae Complex™ ile cilde canlı bir parlaklık kazandırmaya yardımcı oluyor. Epidermisin en üst katmanının bütünlüğünü korumasına yardımcı olan La Mer nemlendirici krem, cildi besleyerek rahatlatıyor ve yenilenme sürecine katkı sağlıyor. Uygulandığı andan itibaren kolayca emilen bu krem cilde pürüzsüz ve ipeksi bir his kazandırıyor. Ürünün temiz ve kuru cilde hem sabah hem de akşam dairesel hareketlerle uygulanması öneriliyor.

2.4. Peter Thomas Roth Peptide 21 Lift ve Firm Sıkılaştırıcı Nemlendirici 50 ml

Yalnızca cilt kuruluğunu değil, aynı zamanda yaşlanma belirtilerini de gidermek istiyorsanız Peter Thomas Roth Peptide 21 Lift ve Firm Sıkılaştırıcı Nemlendirici 50 ml krem tam size göre. Bu sıkılaştırıcı ve nemlendirici krem içeriğindeki peptit kompleksiyle cilt elastikiyetini artırmaya yardımcı oluyor. Gama proteinleriyle cildi sıkılaştırırken, aynı zamanda cilt tonunu eşitlemeye de katkı sağlıyor. Peter Thomas Roth nemlendirici krem içeriğindeki phytofleur kaktüsü, skualen ve hyaluronik asitle cildi nemlendirirken trehaloz ile zenginleştirilen formülüyle de cildi ileride oluşabilecek nem kaybına karşı koruyor.

2.5. La Mer The Renewal Body Oil Balm 200ml

Su bazlı nemlendirici kremler cildinizi istediğiniz kadar nemlendirip besleyemiyorsa La Mer The Renewal Body Oil Balm 200ml yağ bazlı nemlendirici kremi tercih edebilirsiniz. La Mer vücut yağı balsamı, canlandırıcı aromatik yağları sayesinde cildi nemlendiriyor ve besliyor. Ayrıca Mucize İksir™, okaliptüs, ayçiçeği ve susam yağı içeren formülüyle cildi rahatlatmaya da yardımcı oluyor. Cilde hızlı şekilde nüfus eden La Mer yağ bazlı yoğun nemlendirici kremi sabah ve akşam düzenli olarak kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra ürünü gün içinde ihtiyaç duyduğunuz anlarda da uygulayabilirsiniz.

2.6. La Prairie Cellular Energizing Body Spray

Cildinizi kremlemek yerine gün içinde daha pratik bir şekilde nemlendirmeye ihtiyaç duyuyorsanız, La Prairie Cellular Energizing Body Spray’e kesinlikle bir şans vermelisiniz! İçeriğinde yakut kırmızısı greyfurt, kakule ve mine çiçeği aromatik yağları bulunan La Prairie nemlendirici vücut spreyi, cildin nem ihtiyacını etkili bir şekilde karşılamaya destek oluyor. Aromatik yağlarıyla vücudu ve duyuları canlandıran bu vücut spreyini gün içinde cildinizi rahatlatmak ve nemlendirmek için kullanabilirsiniz.

3. Kuru Cilde Özel Nemlendiriciler için İdeal Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Kuru cilde özel nemlendirici rutin, yüz ve vücut için olmak üzere ikiye ayrılıyor. Nitekim kimi bireylerde cilt kuruluğu yalnızca vücutta görülürken kimilerinde hem yüzde hem de vücutta görülebiliyor. Hadi, kuru ciltler için ideal bakım rutini adımlarını bir bir inceleyelim!

3.1. Kuru Ciltler için Vücut Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

  • Sabun/duş jeli seçimi: Her banyoda vücudunuzu kimyasal içerikli ürünler yerine nemlendirici etkili doğal sabunlarla veya besleyici duş jelleriyle temizleyebilirsiniz.
  • Düzenli peeling uygulaması: Temiz bir cilt için peeling adımı da bir hayli önemli. Haftada veya iki haftada bir kez cildinizi hafif bir peeling ürünüyle nazikçe temizleyerek ölü derilerden arındırabilirsiniz.
  • Nemlendirici adımı: Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez krem, yağ veya sprey formlu bir nemlendiriciyle cildinizi nemlendirebilirsiniz. Bununla birlikte her duş sonrasında da tüm vücudunuza nemlendirici uygulamalısınız.
  • Güneş koruması: Cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korumak ve cildin kurumasını önlemek için nemlendirici etkili güneş koruyucu ürünler kullanmaya özen gösterebilirsiniz. Evden çıkmasanız dahi güneş koruyucu kreminizi vücudunuzun açıkta kalan bölgelerine her sabah sürmelisiniz.
  • Kuru fırçalama: Her sabah yaklaşık 10 dakika boyunca bacaklarınıza ve kollarınıza at kılı fırçayla kuru fırçalama yapabilirsiniz. Bu sayede cildi kurumuş derilerden arındırarak daha pürüzsüz bir görünüme ulaşabilirsiniz. Ardından nemlendirici kreminizi uygulamayı ise unutmamalısınız.

3.2. Kuru Ciltler için Yüz Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

  • Temizleyici kullanımı: Kuru cilt tipi için önce yağ bazlı, sonra su bazlı cilt temizleyicileri tercih ederek cildinize çift aşamalı bir temizlik uygulayabilirsiniz.
  • Peeling uygulaması: Cildinizin ihtiyacına göre haftada bir veya iki kez peeling uygulayarak cildi ölü derilerden temizleyebilirsiniz.
  • Tonik seçimi: Cildi yormayacak hafif ve nemlendirici özelliği bulunan tonikler kullanabilirsiniz.
  • Serum ve nemlendirici adımı: Hyaluronik asit içeren su bazlı ve nemlendirici etkili serumlarla cildinizin su tutma kapasitesini artırabilir, ardından cilt kuruluğuna bağlı olarak yoğun veya hafif nemlendirici kremler uygulayabilirsiniz.
  • Güneş kremi uygulaması: Ciltteki kuruluk sorununun daha da artmaması için her gün mutlaka nemlendirici etkili güneş koruyucu krem sürmelisiniz.
  • Haftalık maske adımı: Cildinizin ihtiyacına göre haftada bir veya iki kez nemlendirici maske uygulaması yapabilirsiniz.
  • Makyaj malzemesi seçimi: Ten makyajında ışıltılı ve özellikle de nemlendirici etkili fondötenleri tercih etmelisiniz. Bu konuda tavsiyeye ihtiyaç duyuyorsanız kuru ciltler için fondöten önerilerimize göz atabilirsiniz.
Cilt bakım rutininizde kullanabileceğiniz güvenilir ve kaliteli ürünler Beymen’de. Cilt kuruluğuyla vedalaşmak için Beymen’deki birbirinden güçlü formüllere sahip nemlendirici seçeneklerini keşfetmeye hemen başlayın!

 

Yorumlara kapalı

Menu