Gözleri Mükemmel Göstermenin Yolu: Beymen Eyeliner’ları!

Eyeliner diye bir makyaj ürünü olmasa Marilyn Monroe’nun büyülü bakışları, Elizabeth Taylor’ın menekşe gözleri, Audrey Hepburn’ün gizemli siması belki de pek aynı görünmezdi değil mi? Biz de sizin gibi düşünüyoruz! Peki, o fanatik eyeliner kullanıcıları arasında siz de var mısınız? Beymen farkıyla eyeliner nasıl çekilir ve değişik eyeliner modelleri nelerdir keşfettikten sonra siz de mutlaka aramızda olmak isteyeceksiniz!

Bakışlarda zamansız bir estetik yaratan eyeliner’lar her senenin modası olmayı başarıyor. Diğer yandan ise yepyeni güzellik trendleriyle birbirinden farklı eyeliner modelleri ortaya çıkıyor. Makyaja, kombine, göz şekline göre değişebilen eyeliner modelleri birbirinden farklı makyajların tamamlayıcısı oluyor. Diğer yandan birçok güzellik tutkununun eyeliner çekmekte zorlandığı da bir gerçek. Fakat makyaj dünyasında her konuda olduğu gibi bunda da kolay yollar bulunuyor. Evet! Kolay eyeliner çekme yöntemleriyle acemiler dahi çarpıcı eyeliner makyajlarına imza atabiliyor. 

Beymen editör ekibi olarak bu yazımızda, kolay eyeliner nasıl çekilir sorusuyla birlikte en iyi eyeliner önerilerimizi de sizin için sıraladık. Hadi, o zaman şimdi en baştan başlayalım!

1. Eyeliner Nedir?

Eyeliner, pek çok kişinin bildiği üzere kirpik diplerine çizgi çekmek için kullanılan bir göz makyajı ürünü. Gözleri belirginleştirmek, büyük göstermek ve çok daha çarpıcı hale getirmek için kullanılan bu makyaj ürününün birçok çeşidi bulunuyor. Eyeliner çeşitleri temelde likit, kalem ve krem/jel eyeliner olmak üzere üç çeşitten oluşuyor. 

Bu eyeliner çeşitlerinin formları, dokuları, kullanım şekilleri, uygulama kolaylıkları, kalıcılıkları ve hatta göz kapağındaki görünümleri birbirinden farklı oluyor. Örneğin; kalem eyeliner modelleri uygulandıkları ilk andan itibaren mat bir görünüm sergilerken, jel eyeliner’lar önce parlak bir yapıda görünebilip çoğunlukla sonradan matlaşıyor.

2. Eyeliner Nereye Sürülür?

Eyeliner kirpik diplerine ince veya kalın bir çizgi halinde uygulanıyor. Bu çizginin eyeliner makyajı görünümünü alması için ise gözün bitiminden biraz yukarıya kuyruk çizgisi çekmek gerekiyor. Tercihe veya göz şekline göre eyeliner çekimi göz pınarlarından gözün bitimine kadar uzanabiliyor. Bununla birlikte “yarım eyeliner” adı verilen ve sadece gözün orta kısmından dışına kadar sürülen bir eyeliner stili de bulunuyor. Ayrıyeten eyeliner çoğunlukla sadece üst kirpiklere sürülüyor. Alt kirpiklerde yaratılmak istenen çizgi görünümü genellikle göz kalemi veya far yardımıyla yapılıyor.

3. En Kolay Eyeliner Nasıl Çekilir?

Eyeliner çekme modelleri en az eyeliner makyajları kadar çeşitli. En çok işe yarayan ve dolayısıyla en çok tercih edilen kolay eyeliner çekimi yöntemlerini aşağıda sıraladık!

3.1. Parmakla Kolay Eyeliner Çekme Yöntemi

Son zamanlarda popüler olan parmakla eyeliner çekme hilesi, özellikle eyeliner konusunda hiç tecrübesi olmayanlar için nokta atışı bir yöntem. Peki, parmakla kolay eyeliner nasıl çekilir?

  • Bu hileyi uygulamak için jel eyeliner tercih etmelisiniz. Eğer makyajınızda göz farı kullanacaksınız öncesinde far sürme işlemini mutlaka tamamlamalısınız.
  • Jel eyeliner’ı işaret parmağınıza orta büyüklükte bir nokta kadar sürüp parmağınızı gözünüzün bitimine yerleştirmelisiniz.
  • Tek seferde parmağınızı hızlıca yukarı çekerek pratik eyeliner sürme işlemini tamamlayabilirsiniz. Parmağınızı çektiğiniz anda dilerseniz yüzünüzü diğer tarafa çevirebilirsiniz. Bu sayede daha kusursuz bir eyeliner elde etme şansınız yüksek.
  • Parmağınızla kuyruklu eyeliner görünümü yarattıktan sonra kalem veya jel eyeliner’la kirpik dibini doldurabilirsiniz. Bu aşamada göz kapağınıza hangi kalınlıkta bir eyeliner çekeceğiniz size kalmış. İster ince ister kalın eyeliner çekebilirsiniz.

3.2. Bantla Eyeliner Çekme Yöntemi

Bantla kolay eyeliner çekme hilesi, tecrübesiz makyajseverler kadar eli makyaja yatkın olanların da sıklıkla kullandığı bir yöntemi oluşturuyor. Çünkü bu yöntemde hata riski neredeyse sıfır! Yani birbirinden güzel eyeliner’lar çekiyor olsanız bile acele etmeniz gereken ya da yorgun olduğunuz anlarda bu yöntemi kullanabilirsiniz.

  • Öncelikle bu hile için klasik bantlardan ya da maskeleme bantlarından yardım alabilirsiniz.
  • İki parça bant kesip birini alt kirpik çizgisini takip edecek şekilde gözünüzün kenarına yapıştırmalısınız. Diğer bandı ise üst kirpik çizgisi yönünde göz kapağınıza yapıştırmanız gerek. 
  • Ortada kalan boşluğu eyeliner’la doldurmalı ve tercihinize göre tam eyeliner ya da yarım eyeliner çekmelisiniz. Bu aşamada bandın üstüne eyeliner gelse dahi eyeliner çizginiz zarar görmeyecek. Sonuç: Jilet gibi bir eyeliner görünümü!
  • Son aşamada bantları nazikçe çıkartmaya dikkat etmelisiniz. Ardından dilerseniz maskara sürerek göz makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

4. Beymen ile Eyeliner Modelleri

Size en uygun eyeliner’ı bulmak için eyeliner çeşitlerini keşfetmeli ve kararınızı bunun ardından vermelisiniz. Beymen farkıyla en popüler eyeliner çeşitlerini aşağıdan görebilir ve dünyaca ünlü kozmetik markalarının en iyi eyeliner’larını keşfedebilirsiniz. 

4.1. Likit Eyeliner

Likit eyeliner, adından da anlaşılabileceği üzere likit yani sıvı formda olan eyeliner çeşitlerini ifade ediyor. Çoğunlukla ince bir fırçaya sahip olan bu eyeliner’lar, uzun süre kalıcı ince şekilli eyeliner modelleri çekmek için en ideal seçeneklerden biri.

Beymen’den likit eyeliner önerisi: Naj Oleari markasına ait Impeccable Eyeliner Golden Cocoa Suya Dayanıklı Kahverengi Eyeliner, likit formülü ve ince uçlu fırçası sayesinde kirpik diplerine kusursuz hatlar çekmeye imkan tanıyor. Kahverengi rengiyle birçok makyaj stiline uyum sağlayacak olan bu eyeliner, yeni vazgeçilmeziniz olabilir!

4.2. Kalem Eyeliner

Kalem formuna sahip eyeliner’lar, kullanımı en kolay eyeliner çeşitleri arasında yer alıyor. Tıpkı kalem gibi tutulan formu sayesinde tüm kontrolü parmaklara bırakan bu eyeliner’lar, birbirinden iddialı eyeliner şekilleri yaratmak için birebir!

Beymen’den kalem eyeliner önerisi: Nars markalı Climax Liquid Eyeliner kalem formu, mat siyah rengi ve su geçirmez formülüyle ikonik eyeliner uygulamaları için ideal bir seçenek sunuyor. Tüm göz şekillerine uyum sağlayan Nars Climax Liquid Eyeliner, kelebek eyeliner modelini dahi kolayca yapmaya imkan tanıyor.

4.3. Renkli Eyeliner

Neredeyse tüm renklerde sunulan renkli eyeliner modelleri, alışılmışın dışında çıkan göz makyajları yapmayı sağlıyor. Likit, kalem ya da jel formunda bulunabilen renkli eyeliner aynı zamanda parti ve festival makyajlarının da vazgeçilmezi!

Beymen’den renkli eyeliner önerisi: Yves Saint Laurent imzalı Crushliner Eyeliner 6, çarpıcı mavi rengiyle makyajda yepyeni bir pencere açıyor. 24 saate kadar kalıcılık sunan bu renkli eyeliner, aynı zamanda nar özüyle geliştirilmiş formülü sayesinde tende yumuşak bir his bırakıyor.

4.4. Su Geçirmez (Waterproof) Eyeliner

Su geçirmez eyeliner modelleri tere, neme ve bulaşmaya dayanıklı formülleriyle her ortamda göz alıcı görünmeyi sağlıyor. Uzun süre kalıcı yapıları sayesinde gün içinde rötuş işlemine de gerek duymayan waterproof eyeliner’lar, makyajseverleri hiçbir zaman yarı yolda bırakmıyor.

Beymen’den su geçirmez eyeliner önerisi: Bobbi Brown markalı Long Wear Waterproof Blackout 12 gr Eyeliner, suya dayanıklı formülü sayesinde havuzda ve denizde bile çarpıcı bakışlara sahip olmayı mümkün kılıyor. Asansörlü tasarımı sayesinde pratik bir kullanım sunan bu siyah waterproof eyeliner, pürüzsüz dokusuyla da vazgeçilmeziniz olacak!

4.5. Çift Uçlu Eyeliner

İnce ve kalın olmak üzere iki farklı uca sahip olan çift uçlu eyeliner’lar, işlevsel tasarımları sayesinde makyajseverlerin favorileri arasında bulunuyor. İki farklı renkte de bulunabilen çift uçlu eyeliner modelleri, özellikle avantajlı bir tercih yapmak isteyenlerin favorisi.

Beymen’den çift uçlu eyeliner önerisi: Estee Lauder markalı Little Black Liner Black, ince ve kalın uçlu tasarımıyla tam üç farklı eyeliner stili yaratmayı sağlıyor. İnce, çok ince ve kalın eyeliner makyajları yapmaya imkan tanıyan bu Estee Lauder eyeliner, 12 saate kadar dayanıklı formülü ve ipeksi dokusuyla da konforlu bir kullanım sunuyor. Siz de bir ürünle tam üç farklı eyeliner’a sahip olmak isterseniz tercihiniz belli!

4.6. Vegan Eyeliner

Vegan eyeliner çeşitleri, üretiminde hiçbir hayvansal bileşen kullanılmayan eyeliner’ları ifade ediyor. Veganların veya temiz içerikli ürünler kullanmak isteyen makyajseverlerin tercihi olan bu eyeliner’lar, görünürde klasik eyeliner’lardan hiçbir yönüyle ayrışmıyor.

Beymen’den vegan eyeliner önerisi: Mizon markasına ait Siyah Vegan Eyeliner, içeriğinde ve paketlemesinde hiçbir hayvansal bileşen içermemesiyle veganların ilk tercihleri arasında bulunuyor. Yoğun siyah rengi, dağılmayan ve bulaşmayan formülü ve sivri keçe ucuyla benzersiz bir eyeliner uygulaması sunuyor. Sıcak suyla kolayca temizlenebilen bu vegan eyeliner mutlaka denemeye değer!

5. Göz Tipinize Göre Hangi Eyeliner’ı Tercih Etmelisiniz?

Güzel bir eyeliner çekmenize rağmen göz makyajınızın iyi görünmediğini düşünüyorsanız, sebebi göz şeklinize uymayan bir eyeliner çekmeniz olabilir. Tahmin edeceğiniz üzere birbirinden farklı olan göz tipleri ancak doğru eyeliner uygulamalarıyla çarpıcı görünebiliyor. Öyleyse göz şekline göre eyeliner nasıl çekilir anlatmaya geçelim!

5.1. Büyük Gözlere Uygun Eyeliner Modeli

Büyük gözler eyeliner konusunda oldukça avantajlı bir noktada konumlanıyor. Yani bu göz tipine sahipseniz elinizi korkak alıştırmadan pek çok eyeliner modelini deneyebilirsiniz. Fakat büyük gözler için en ideal eyeliner modelinin, göz pınarlarından gözün bitiminine uzanan orta kalınlıkta bir eyeliner görünümü olduğunu söyleyebiliriz. Daha uyumlu bir görünüm için alt kirpiklerinize de mutlaka kalem çekmelisiniz.

5.2. Badem Gözlere Uygun Eyeliner Modeli

Badem gözlere sahipseniz birçok eyeliner modelini rahatlıkla deneyebilirsiniz. Fakat göz şeklinizin avantajından en iyi şekilde yararlanmak için mutlaka cat eyeliner modeline şans vermelisiniz. Bu model için eyeliner’ı göz pınarlarına kadar getirmeli alt kirpiklerinize birleştirmelisiniz. Kalın bir eyeliner kuyruğu oluşturduktan sonra bu çizgiyi de alt kirpiklerinizle birleştirmeniz gerek. İşte kedi göz makyajınız hazır!

5.3. Çıkık Gözlere Uygun Eyeliner Modeli

Çıkık gözler normale göre daha dışarıda duruyor ve büyük göz kapaklarına sahip oluyor. Bu göz şekli için en ideal eyeliner modeli ise kalın eyeliner! Büyük göz kapaklarına sahipseniz ister sadece üst kirpik diplerinize ister gözünüzün tamamına kalın bir eyeliner çekebilirsiniz. Bu eyeliner stili size çok yakışacak!

5.4. Düşük Gözlere Uygun Eyeliner Modeli

Düşük göz kapaklarına sahipseniz kalın eyeliner modellerinden uzak durmalısınız. Gözlerinizi daha kalkık göstermek için ince bir eyeliner çekmeli ve kuyruğu olabildiğince uzatmalısınız. Bu aşamada eyeliner’ın kuyruğunu göz kapağınızın bittiği noktayla birleştirebilirsiniz. Daha çekik bakışlar için ise eyeliner’ı göz pınarlarınıza kadar uzatmanız mümkün.

Arzu ettiğiniz çarpıcı bakışlara kavuşmak ihtiyacınız olan tüm eyeliner çeşitleri ve diğer göz makyajı ürünleri Beymen’de! Dünyaca ünlü kozmetik devlerinin birbirinden kaliteli makyaj ürünlerine sahip olmak için geç kalmayın!

 

Comments are closed.