En Özel Gününüze Özel: Erkek Düğün Kombinleri

Büyülü bir evlenme teklifinin ardından düğün telaşınız da artık iyiden iyiye başlamış olmalı. Yoksa, siz hala damatlık takım elbise arayışınızı noktalamadınız mı? Gelinle uyum içinde olmanız gereken bu özel günde sizi de müstakbel eşiniz kadar göz kamaştırıcı kılacak damatlık takım önerilerimize göz atın!

Düğün hazırlıklarının tatlı telaşı neredeyse tüm gününüzü alıyor olabilir. Ancak çok geçe bırakmadan damatlık kombini oluşturmaya da vakit ayırmanız gerekiyor. İlk bakışta zor gibi görünse de, damatlık seçerken düğün gününün hayaliyle bile heyecanınızı tazeleyebilir ve aradığınız enerjiyi bulabilirsiniz. Nitekim düğün hazırlıklarının da ayrı bir keyfinin olduğunu kabul etmek gerekiyor. Her yönden maruz kaldığınız yorumları bir kenara bırakıp, belki de hayatınızda ilk ve son kez yaşayacağınız bu tatlı telaşların tadını doyasıya çıkarmaya odaklanmalısınız!

Bir damatlıktan beklentinizin, pantolon ve ceket takımının çok daha ötesinde olması gerekiyor. Şüphesiz ki tüm erkek misafirleriniz düğüne bir takım elbiseyle gelecek. Sizi erkek konuklardan farklı kılacak tek şey ise ışıl ışıl parlayan eşiniz olmamalı. Unutmayın ki bu sizin en özel gününüz ve bir yıldız gibi parlamak misafirlerinizden çok sizin hakkınız! Peki, bu gecenin başrolünü herkese ilan etmeye hazır mısınız?

1. Hangi Renk Takım Elbise Seçmelisiniz?

Düğünde giyeceğiniz takım elbisenin tarzından rengine ve hatta desenine kadar gelinle uyum içinde olması gerektiğini unutmamalısınız. Klasik bir gelinlikle sportif bir damatlığın yan yana gelmesi ne yazık ki düğünün büyüsünü bozabilir. Bu durumda damatlık konusunda tam anlamıyla fikir sahibi olabilmeniz için birçok modeli incelemeniz gerekiyor. Evlilik kararının ciddiyete binmesinin getirdiği ilk heyecanı üzerinden attıysanız, artık takım elbiseleri inceleme vakti!

Düğün için bir tema belirlediyseniz, damatlık seçeneklerini daha aza indirebilirsiniz. Örneğin; vintage bir düğün planlıyorsanız 70’ler ve 80’lerin havasını yansıtan, muhtemelen içinde yeleği ve şapkası da bulunan takım elbise çeşitlerini inceleyebilirsiniz. Daha modern bir düğün planlıyorsanız rahat kesim takım elbise modelleri veya yalnızca pantolon ve süveter modellerine göz atabilirsiniz.

1.1. Resmiyetin Simgesi: Siyah Damatlık Takımları

Damat adayları düğün günlerinde resmiyet arıyorsa muhakkak siyah takım elbise çeşitlerini incelemeli. Ancak daha eğlenceli ve samimi bir düğün planlıyorsanız, üstelik bu düğün ilkbahar/yaz mevsiminde ve gündüz vaktiyse siyah takım elbiselerden uzak durmanız daha iyi olabilir. Siyah bir takım elbisenin her etkinlikte güvenilir ve rahat bir kombin olduğu malum. Ancak yıldızı olduğunuz bir günde ve sevdiklerinizle dolu samimi bir ortamda, sizi daha iyi yansıtacak bir takım elbise giymeyi düşünebilirsiniz. Veyahut siyah takım elbiseyi kırmızı, fuşya ya da turkuvaz gibi canlı tonlarla renklendirebilirsiniz.

1.2. Masumiyetin Sembolü: Beyaz Takım Elbise Modelleri

Beyaz takım elbise modelleri özellikle düğün gününde biraz riskli olabiliyor. Yanınızda baştan aşağıya bembeyaz giyinmiş bir kuğu varken, sizin daha koyu renklerle bu görüntüde kontrast yaratmanız gerekebilir. Bilhassa düğün günü servis yapan garsonlar da beyaz takım elbise giyiyorsa insanların sizi ayırt etmesi daha da zorlaşabilir. Kır veya sahil düğünü gibi bir organizasyon planlamadığınız müddetçe beyaz takım elbiselerden uzak durmayı tercih edebilirsiniz.

1.3. Ne Siyah Ne de Beyaz: Gri Takım Elbise Çeşitleri

Gri takım elbise modelleri farklı tasarım stilleriyle hemen her düğüne uyum sağlayabiliyor. Kır düğünü kombinlerinden şık düğün mekanlarına kadar rahatlıkla kullanılabilen gri damatlık modellerinde de dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunuyor. Bu takım elbiseleri düğün gününüze yakışır özene kavuşturmak için uyumlu renklerle kombinleyip çeşitli aksesuarlar eklemek ise şart! Yakanıza takacağınız minik bir lavanta buketi, göz kamaştırıcı kol düğmeleri veya hem rengi hem de stiliyle ön plana çıkan bir kemer bile etkileyici bir görünüme ulaşmanızı sağlayabilir.

1.4. Gece Kadar Parlak: Lacivert Takım Elbise Modelleri

Düğünde göz alıcı bir görünümle ön plana çıkmak istiyorsanız, lacivert veya koyu mavi tonlarında bir takım elbise de tercih edebilirsiniz. Kravatı, cep mendilini veya kullanacağınız diğer aksesuarları pastel tonlarda seçerek takım elbiseyle eşleştirebilirsiniz.

2. Erkek Düğün Kombin Önerilerimiz!

Düğün günü yaklaşırken muhtemelen kombin seçenekleri de aklınızda dolanıp duruyor. Yeni hayatınızın ilk gününü etkileyici bir kombinle kutlamak istemez misiniz? E, kim istemez ki! Dünyanın en iyi takım elbise markaları sizi bu özel güne hazırlamak için durmaksızın çalışıyor. Bu dev markaların kaliteden ödün vermeyen eşsiz tasarımlarıyla düğününüzü unutulmayacak bir güne çevirebilirsiniz.

En İyi Erkek Takım Elbise Markaları

 Marka Kuruluş Yılı Menşei Tasarım Özellikleri
Canali 1934 İtalya Özel yapım kumaşlar kullanıyor ve benzersiz tasarımlar için Su Misura hizmeti sunuyor.
Corneliani 1930 İtalya Minimal zarafeti sofistike malzemelerle birleştirerek tutku ve ince işçiliği ön plana çıkarıyor.
Dolce&Gabbana 1982 İtalya Cesur jakar kumaşlardan işlemeli ipeklere kadar geniş ürün yelpazesiyle farklı tarzlarda tasarımlar yapıyor.
Paul Smith 1970 Birleşik Krallık Pileli pantolonlar veya kırpılmış paçalara sahip takımlarla öne çıkıyor. Sıra dışı tasarımlarıyla hem şık hem de zarif olmayı başarıyor.
Tom Ford 2005 Amerika Birleşik Devletleri Her bir takım elbiseyi sanat eseri oluşturacak şekilde kusursuz bir işçilikle üretiyor.
Zegna 1910 İtalya Klasik renkleri vurgulaması ve piyasadaki en iyi kumaşları kullanmasıyla tanınıyor.

2.1. Siyahtan Vazgeçemeyenler için Kusursuz Takım Elbiseler

Siyahın asaletinden vazgeçmek istemiyor fakat geleneksel damatlık kalıplarının da dışına çıkmak istiyorsanız Dolce&Gabbana’nın Martini Siyah Yün Takım Elbise tam size göre! Bu takım elbise, kırlangıç yakalı ve yırtmaçlı ceket ile dar paça pantolonu sayesinde geleneksel siyah takım elbiselerden ayrılıyor. Böyle bir takım elbiseyi iğneli yaka beyaz bir ipek gömlek ve zincir aksesuarlarla eşleştirerek trend bir görünüm oluşturabilirsiniz.

Klasik çizgiden çıkmak istemeyen damat adayları ise Beymen Collection imzalı Drop 4 Siyah Yün Takım Elbise ile hayallerini kurdukları görünüme ulaşabilir. Kelebek yaka ve çift yırtmaçlı ceket, dar paça pantolonla birleşerek benzersiz bir görünüm oluşturuyor. Bu takım elbiseyi kırık beyaz bir gömlekle ve stille uyumlu bir kol saatiyle eşleştirebilirsiniz.

2.2. Geçmişten Kopamayanlar için Vintage Takım Elbiseler

Geçmiş yılların modasına ayak uydurmayı seven damat adayları gri tonlarındaki desenli takım elbiselerde aradıkları vintage esintisini bulabilir. Canali’nin Gri Kareli Yün Takım Elbise modeli ile 1960’ların şık erkek portresini yeniden canlandırabilirsiniz. Ekose desenli kırlangıç yaka ceket, çift sıra düğmelerle kapanıyor. Normal bel dar paça pantolon ise takıma günümüzün esintilerini taşıyor. Bu şık takım elbiseyi desenli bir kravat ve ceketin cebine takacağınız zincirle tamamlayabilirsiniz.

Grinin koyu tonlarını tercih ediyorsanız Beymen Collection’ın Drop 7 Füme Ekoseli Yün Takım Elbise modeli ile düğün gününde soft bir görünüme sahip olabilirsiniz. Bu takım elbisede ekose desenli kelebek yaka ceket, dar paçalı pantolonla buluşuyor. Dilerseniz bu stili kiremit renginin en açık tonlarıyla eşleştirebilirsiniz. Üstelik bu kombine ekleyeceğiniz fötr şapkayla bir zaman yolcusu gibi nostaljik bir şıklığa ulaşmanız mümkün!

2.3. Düğüne Renk Katmak İsteyenler için Lacivert Takım Elbiseler

Zegna imzalı Lacivert Çizgi Desenli Yün Takım Elbise ipek, yün ve keten karışımı takımıyla sonbahar ve kış mevsimlerinde gerçekleşecek düğünler için ideal bir parça. Kelebek yaka ceketi ve dar paça pantolonuyla bu takım elbiseyi hem modern hem de vintage temalı düğünlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu kombini pastel renkler ve desenli bir yaka mendiliyle tamamlayabilirsiniz.

Düğünde daha modern çizgiler kullanmak istiyorsanız Beymen Club markasına ait Drop 6 Koyu Lacivert Mikro Desenli Takım Elbise modeli ile arzu ettiğiniz görünüme ulaşabilirsiniz. Mikro desenli çift iplik dokulu bu takım elbiseyi dilerseniz açık renkli bir gömlekle veya daha soft bir görünüm için triko kazakla tamamlayabilirsiniz.

3. Düğün Kombininizin Altına Hangi Ayakkabıyı Seçmelisiniz?

Söz konusu damatlık takımının altına giyilecek ayakkabı olduğunda akla iki renk seçeneği geliyor: Siyah ve kahverengi! Ayakkabı her kombinin en önemli parçalarından biri. Çünkü seçtiğiniz ayakkabıya göre kombini klasik veya sportif hale getirebilirsiniz. Ayakkabınızın rengini seçerken kravatınızın rengini de göz önünde bulundurmayı unutmayın. Kravat ve ayakkabının uyumlu tonlarda olması takım elbisenin üzerinizde bütünlük oluşturmasına yardımcı olacaktır.

Düğün kombininin altına klasik erkek ayakkabısının yanı sıra loafer, bot veya sneakers ayakkabı çeşitlerini de tercih edebilirsiniz. Ancak seçeceğiniz ayakkabı modelinin takım elbisenizle uyumlu stillerde olmasına özen göstermeniz gerekiyor.

Düğün gününüzde bir yıldız gibi parlamanızı sağlayacak kusursuz kalıplara sahip yüksek kaliteli takım elbise modelleri Beymen’de sizi bekliyor!

 

Comments are closed.