En İyi Buzdolabı Markası Hangisi?

Modern evlerin vazgeçilmezi olan buzdolabı, içinde taptaze sebze ve meyvelerin, lezzetli yemeklerin ve keyifli içeceklerin konakladığı renkli bir dünya. Burada gıdaların hangi kalitede ne kadar konaklayabileceği ise buzdolabının markası ve modeliyle yakından ilişkili. Çünkü tıpkı insanlar gibi besinlerin de iyi bir ev sahibine ihtiyacı var! Peki, günümüzün en iyi buzdolabı markaları hangileri dersiniz? Gelin, bu sorunun peşine birlikte düşelim!

Kendi evini kurmaya çalışan hevesli bir öğrenci, yeni evlenecek heyecanlı bir gelin/damat adayı ya da yıllardır kullandığı buzdolabını artık değiştirmek isteyen bir çift olabilirsiniz. Her koşulda en iyi buzdolabını satın almak istemeniz gayet anlaşılır! Tabii en iyi buzdolabını seçmek için görüntüden çok daha fazlasına odaklanmak gerekiyor. Buzdolabının performans özellikleri, soğutma teknolojisi, enerji sınıfı, boyutu ve kapasitesi seçim aşamasında dikkat edilmesi gereken en önemli konuların başında geliyor. İhtiyaçlarınızı belirledikten sonra ise sıra en eğlenceli kısma, yani tasarım özelliklerine geliyor! 

İyisi mi gelin, buzdolabı alırken nelere dikkat edilmeli biz sizler için peşinen etraflıca sıralayalım. Kalitenin ve lüksün adresi Beymen’deki en iyi buzdolabı markaları ve buzdolabı tavsiyelerimiz bu sayfanın devamında!

1. Buzdolabı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Buzdolabı alırken ürünün hem iç hem de dış özelliklerini incelemeniz şart. İşte, buzdolabı seçiminde dikkat etmeniz gereken bazı noktalar:

1.1. Enerji Sınıfı

Buzdolaplarında A, B, C, D, E, F ve G olmak üzere yedi farklı enerji sınıfı bulunuyor. A enerji sınıfı buzdolabı modelleri en tasarruflu seçenekleri oluşturuyor. A’dan sonraki harflere doğru ilerledikçe enerji tüketimi artıyor ve bu nedenle tasarruf da düşüyor. A sınıf buzdolabı modelleri, enerji verimliliği sağlaması sebebiyle çoğunlukla en yüksek fiyatlandırmaya sahip oluyor. Buzdolabınızı uzun yıllar kullanacağınızı göz önünde bulundurursanız, en yüksek enerji tasarrufunu sağlayan modeller çok daha mantıklı bir tercih olabilir.

1.2. Soğutma Teknolojisi

İhtiyaçlarınızın söz sahibi olacağı konulardan biri de buzdolabının soğutma teknolojisi. Buzdolabı no-frost teknolojisine sahip olduğunda içeride aralıksız bir hava dolaşımı gerçekleşiyor. Böylece dondurucu kısmında buzlanma meydana gelmiyor. Statik soğutma sisteminde ise hava dolaşımı yavaş bir şekilde gerçekleştiği için buzdolabının farklı bölümlerinde farklı sıcaklıklar oluşabiliyor. Bu da dondurucu bölümünde çoğu zaman buz kütlelerinin oluşmasına sebebiyet veriyor.

Dondurucuya çok fazla gıda koyuyorsanız no-frost buzdolabı modellerini tercih etmek sizin için daha iyi olabilir. Ancak mevsim meyve ve sebzelerini dondurmuyorsanız, gıda stoğu yapmıyorsanız daha uygun fiyata statik soğutmalı buzdolabı satın alabilirsiniz.

1.3. Performans Özellikleri

Satın alacağınız buzdolabının iyi performans özelliklerine sahip olması uzun vadede fazlasıyla işinize yarayacak. Örneğin; özellikle sıcak havalarda dışarıdan buzdolabına koyduğunuz besinleri en iyi şekilde koruyabilmek adına hızlı soğutma özelliğine sahip olan buzdolabı modellerini tercih edebilirsiniz.

1.4. Boyut ve Kapasite

Buzdolabı satın alırken mutfakta ne kadar alanınız olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. Evinizde ya da mutfağınızda buzdolabını koymak için geniş bir alanınız yoksa küçük ya da orta boy buzdolabı modellerini tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte buzdolabının kapasitesini ailenizin büyüklüğüne ve yemek alışkanlıklarınıza göre de belirlemeniz şart. Eğer iki kişilik bir aileniz varsa, 200 ila 300 litrelik kapasiye sahip buzdolapları sizin için iyi bir seçenek olabilir. Dört kişilik bir aileye sahipseniz 300 ila 400 litre kapasitelik buzdolaplarını tercih edilebilirsiniz.

1.5. Ses Düzeyi

Huzurlu bir yaşam alanı için buzdolabının ses seviyesine mutlaka dikkat etmelisiniz. 39 desibel (dB) ve 45 dB aralığında olan modeller ideal ses seviyesine sahip oluyor. Buna göre tercihte bulunarak evinizin huzur ortamı için daha konforlu bir seçim yapabilirsiniz.

1.6. Tasarım Özellikleri

Buzdolabı satın alırken ürünün rengi ve modelinin mutfağınıza uyumlu olması da önemli bir detay. Kapakların yan taraflara açılacak şekilde mi, altlı üstlü mü ya da Fransız kapılı mı olmasını istediğinize karar vermelisiniz. Kapı yönünü dikkate almanız da çok önemli. Bazı buzdolabı modellerinde kapı yönü sonradan değiştirilemiyor. Bu nedenle seçim aşamasında kapının hangi yöne açıldığını ve yönünün sonradan değiştirilip değiştirilmeyeceğini mutlaka öğrenmelisiniz.

2. Beymen’deki Buzdolabı Markaları Nelerdir?

Dünyaca ünlü beyaz eşya markalarının en yeni ve popüler buzdolabı modelleri Beymen’de sizin için sıralanıyor. Farklı soğutma sistemi, enerji sınıfı, boyut, kapasite, ses seviyesi ve tasarım özelliklerine sahip olan bu buzdolapları, ünlü beyaz eşya markalarının imzasıyla size 10 yıllar boyunca eşlik etmeye aday. 

Güney Kore’nin dayanıklı materyalleriyle üretilen Samsung buzdolabı modelleri, retro tasarımlarıyla ortamın havasını anında değiştiren Smeg buzdolabı seçenekleri, yenilikçi Alman teknolojileriyle donatılan Kueppersbusch buzdolapları ve İsveç’in üstün kalite standartlarıyla üretilen Liebherr buzdolabı modelleri Beymen’de mutfağınızın kalbi olmak için keşfedilmeyi bekliyor!

3. Buzdolabı Alacaklara 7 Tavsiye

Buzdolabı Alacaklara Tavsiyeler Model Önerisi
Enerjiden tasarruf etmek için düşük enerji tüketimi yapan modellere yönelebilirsiniz. Liebherr TP 1724 – A+++ Beyaz Buzdolabı
Yedek parçası kolay bulunabilecek modelleri tercih edebilirsiniz. Samsung RT53K6030WW Üstten Donduruculu Beyaz Buzdolabı 531 L
Fazla raf seçeneğiyle planlama yapmanızı kolaylaştıracak modellerden yana bir seçim yapabilirsiniz. Kueppersbusch FKG9860.0E Bağımsız No-Frost Fransız Kapılı Buzdolabı
Yaşam alanlarınızdaki konforu koruyabilmek adına düşük ses seviyesine sahip modelleri seçebilirsiniz. Liebherr CNKW 4313 Yeşil Buzdolabı
Tercihinizi koku problemini engelleyecek teknolojilere sahip modellerden yana yapabilirsiniz. Samsung RT50K6000WW Üstten Donduruculu Beyaz Buzdolabı 504 L
Buzdolabınızı uzun yıllar boyunca ilk günkü görünümünde kullanabilmek için paslanmaz çelikten üretilen modelleri tercih edebilirsiniz. Kueppersbusch FKG9501.0E Gri Solo No Frost Buzdolabı
Benzersiz tasarımıyla mutfak dekorasyonunuzda fark yaratacak modelleri inceleyebilirsiniz. Smeg 50’s Style Retro Mini Siyah Tek Kapı Soğutucu

 

3.1. En İyi Buzdolabı Markasından En İyi Model: Samsung RB50RS334SA Gümüş Alttan Donduruculu Buzdolabı 520 L

Samsung RB50RS334SA Gümüş Alttan Donduruculu Buzdolabı 520 L Öne Çıkan Özellikleri
  • Twin Cooling™ İkili Soğutma Teknolojisi
  • Soğutma talebine göre kompresör hızını ayarlayan dijital inverter kompresör
  • Nem kontrol klapesi
  • Değiştirilebilir kapı yönü
  • Temperli cam
  • Ayarlanabilir raf
  • LED aydınlatma
  • F enerji sınıfı

Şık tasarımıyla öne çıkan Samsung RB50RS334SA Gümüş Alttan Donduruculu Buzdolabı 520 L, Samsung’un en iyi buzdolabı modelleri arasında yer alıyor. 120 litre dondurucu ve 400 litre soğutucu kapasitesiyle toplam 520 litre hacme sahip olan Samsung alttan donduruculu buzdolabı, no-frost özelliğiyle konforlu bir kullanım sunuyor. Bu Samsung no-frost buzdolabı, nem kontrol klapesiyle sebze meyvelerin çok daha uzun süre taze tutulmasına da yardımcı oluyor.

3.2. Dondurucu Retro Rüzgarı: Smeg 50’s Style Retro Mini Siyah Tek Kapı Soğutucu

Smeg 50’s Style Retro Mini Siyah Tek Kapı Soğutucu Öne Çıkan Özellikleri
  • Statik soğutma sistemi
  • Otomatik buz çözme
  • Ayarlanabilir cam raf
  • 29 dB ses seviyesi
  • Sağa veya sola açılır kapı yönü seçeneği
  • LED aydınlatma
  • D enerji sınıfı

Nostaljik tasarımı ve fonksiyonelliği bir araya getiren Smeg 50’s Style Retro Mini Siyah Tek Kapı Soğutucu, benzersiz dizaynıyla mutfak dekorasyonlarının en dikkat çeken üyesi oluyor. Evin yanı sıra kafe mutfaklarının dizaynını da göz alıcı şekilde tamamlayan bu Smeg buzdolabı, duyulmayacak kadar sessiz olmasıyla öne çıkıyor. 42 litre kapasitesiyle küçük bir muhafaza alanı sunan bu Smeg siyah buzdolabı, yılda ortalama 274 kWh enerji tüketiyor.

3.3. Hareketlerinize Duyarlı Sistem: Kueppersbusch FKG9860.0E Bağımsız No-Frost Fransız Kapılı Buzdolabı

Kueppersbusch FKG9860.0E Bağımsız No-Frost Fransız Kapılı Buzdolabı Öne Çıkan Özellikleri
  • Dokunmatik panel
  • Defrost (buz çözme) modu
  • 41 dB ses seviyesi
  • Hareketli raf ve çekmeceler
  • Açık kaldığında uyaran alarm sistemi
  • Kapı uzun süre açılmadığında tatil moduna geçiş
  • E sınıfı enerji

Yaşamınıza tam anlamıyla ortak olacak bir buzdolabına sahip olmak isterseniz, Kueppersbusch FKG9860.0E Bağımsız No-Frost Fransız Kapılı Buzdolabı tam size göre olabilir. Açık kaldığında uyarı veren ve kapı uzun süre açılmadığında tatil moduna geçen bu Kueppersbusch buzdolabı, elektrik kesintisi durumlarında ısıyı 15 saat boyunca muhafaza edebiliyor. 

Bu modelde 348 litrelik soğutucu ve 187 litrelik dondurucu bölmesinin yanı sıra 353 litre kullanılabilir hacim bulunuyor. Kullanıcının hareketlerini algılayan akıllı sistemiyle yiyecekleri en iyi şekilde korumak üzere tasarlanan bu Kueppersbusch no-frost buzdolabı, yılda 314 kWh enerji harcıyor.

3.4. Yüksek Enerji Tasarrufuyla Renklenen Mutfaklar: Liebherr CNKW 4313 Yeşil Buzdolabı

Liebherr CNKW 4313 Yeşil Buzdolabı Öne Çıkan Özellikleri
  • No-frost soğutma sistemi
  • İki ayrı şekilde ayarlanabilen soğutma devresi
  • Dört adet soğutucu raf
  • Alttan donduruculu
  • 40 dB ses seviyesi
  • LED tavan aydınlatması
  • A++ enerji sınıfı

Göz alıcı rengiyle etkileyici bir tasarıma sahip olan Liebherr CNKW 4313 Yeşil Buzdolabı, 304 litrelik toplam net hacmiyle iki kişilik aileler için ideal bir seçenek sunuyor. No-frost soğutma sistemiyle her noktasında ideal bir depolama ortamı sunan Liebherr CNKW 4313 Buzdolabı, günlük 0,655 kWh; yıllık ise 240 kWh enerji harcıyor. 24 saatte 9 kilogram dondurma kapasitesine sahip olan bu Liebherr yeşil buzdolabı, A++ enerji sınıfıyla düşük enerji tüketimine öncelik verenler için en ideal seçeneklerden biri!

Fonksiyonellikleriyle yaşamınıza, şık tasarımlarıyla ise estetik algınıza hitap edecek yeni nesil buzdolabı modelleri Beymen’de! Hadi, yüksek kaliteli beyaz eşya modelleriyle dünya çapında ün kazanan markaları siz de mutfağınıza taşıyın!

 

Comments are closed.