Amerikan Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılmalıdır?

Evde kalabalık bir akşam yemeği için hazırlık yaptığınızı düşünün. Bir yandan yemekleri pişirirken öte yandan da salondaki konuklarınızla sohbet etmek ne güzel olurdu değil mi? Tabii bu ancak bir Amerikan mutfağınız varsa mümkün. Peki, hayalinizdeki Amerikan mutfak dekorasyonu için aklınızda bir fikir var mı? Tam olarak bunun için buradaysanız vereceğimiz ipuçlarını takip edin!

Modern ev tasarımının vazgeçilmezi haline gelen Amerikan mutfak modelleri sıcak, ferah ve son derece işlevsel bir deneyim sunuyor. Evin farklı alanlarını birleştiren bu mutfak konsepti, aile ve misafirler arasındaki iletişimi artırarak adeta evin sosyal merkezi haline geliyor. Açık mutfak olarak da adlandırılan Amerikan mutfak modelleri hem estetik hem de fonksiyonel tasarımlarıyla ön plana çıkıyor. Amerikan mutfak modellerinin avantajları bu yazıda ele alacağımız konulardan yalnızca biri. Şimdi sırada, tüm incelikleriyle Amerikan mutfak dekorasyonu hakkında bilmeniz gerekenler var!

1. Amerikan Mutfak Nedir? 

Amerikan mutfak, tahmin edildiği üzere adını Amerika Birleşik Devletleri’nde yaygın olarak tercih edilen bir konsept olmasından alıyor. Bu mutfak tipi evin salon, oturma odası veya yemek odası gibi diğer yaşam alanlarıyla açık bağlantıya sahip bir kullanım alanı sunuyor. Bağlantı noktası ise genellikle geniş bir mutfak adası veya bar tezgahı oluyor.

2. Amerikan Mutfak Kullanışlı mı? 

Amerikan mutfağın kullanışlı olup olmadığı mutfağın tasarımına, evin büyüklüğüne ve çeşitli kişisel tercihlere göre değişebiliyor. Bu mutfak tipinin avantajları çoğunlukta olsa da -takdir edersiniz ki- iyi tasarlanmadığında dezavantajları da ortaya çıkabiliyor. Ancak birtakım önlemlerle bu dezavantajları da ortadan kaldırmak mümkün. Hadi, o halde şimdi de bu popüler mutfak dekorasyonunun avantaj ve dezavantajlarını incelemeye geçelim!

2.1. Amerikan Mutfağın Avantajları

  • Sosyalleşme imkanı: Amerikan mutfak diğer yaşam alanlarıyla birleştiğinden sosyal bir atmosfer yaratma potansiyeline sahip. Yemek yaparken aile üyeleri veya arkadaşlarla etkileşimde bulunmak da oldukça keyifli!
  • Ferahlık: Bu mutfak tipi genellikle daha açık ve ferah bir ortam sağlıyor. Duvarların daha az olması, haliyle evin daha büyük görünmesine de olanak tanıyor.
  • Şıklık: Amerikan mutfak tipinde ekipmanların ve dekoratif ürünlerin görünür olmasıyla birlikte evde daha şık ve kişiselleştirilmiş bir görünüm elde edilebiliyor. Tabii ki bu şıklığı sağlamak sizin elinizde!
  • Kapasite: Amerikan mutfaklarda alan sınırlı olmadığı için hareket etmek daha kolay oluyor. Bu nedenle mutfağı birden fazla kişi aynı anda kullanabiliyor. Yani, yeni mutfağınızda sevdiklerinizle birlikte yemek hazırlamak çok daha keyifli olacak!

2.2. Amerikan Mutfağın Dezavantajları

  • Kontrolsüz hava geçişi: İyi havalandırılmayan veya aspiratör/davlumbaz kullanılmayan Amerikan mutfaklarda yemek pişirme sırasında ortaya çıkan koku rahatsız edici olabiliyor. Ancak bu sorun neyse ki aspiratör veya davlumbaza alternatif olarak bir hava temizleyici ile de önlenebiliyor.
  • Düzenleme zorluğu: Amerikan mutfak açık bir alanda olduğundan düzenli ve temiz tutmak için daha fazla dikkat göstermek gerekebiliyor.
  • Depolama alanı yetersizliği: Amerikan mutfaklarda duvarların olmaması sebebiyle daha az depolama alanı ve dolap bulunuyor. Bu dezavantaja karşılık mutfak adasının altına dolap inşa etmek veya duvar rafları kullanmak gibi çözümler sunuluyor.

3. Her Amerikan Tipi Mutfakta Olması Gerekenler 

Her Amerikan mutfağın işlevselliğinin ve estetik görünümünün artması için birtakım önemli öğelere ihtiyacı oluyor. Mutfağınızı daha konforlu ve göz alıcı hale getirecek parçaları birlikte inceleyelim!

3.1. Davlumbaz

Yemek pişirme sırasında oluşan buhar, duman ve kokuları etkili bir şekilde emen davlumbazlar Amerikan tipi mutfaklar için olmazsa olmazlardan ilki. Koku yayılımının yanında buhar ve dumana da engel olan bu ev aletleri, böylelikle yemek pişirme verimliliğinin de artmasını sağlıyor.

3.2. Yeterli Işıklandırma 

Amerikan mutfağın ferah bir atmosfer yaratması için elbette bolca ışıklandırmaya ihtiyaç duyuluyor. Genellikle ada veya tezgahın üzerine asılan şık aydınlatma unsurları hem ışığın hem de görsel çekiciliğin artmasını sağlıyor. Ayrıca dolap ışıklandırmaları da oldukça kullanışlı bir seçenek olarak öne çıkıyor.

3.3. Bar Tipi Sandalyeler

Amerikan mutfağı denilince akla gelenler arasında tabii ki bar tipi sandalyeler de yer alıyor. Farklı renk ve modellerdeki bar tipi sandalyeler mutfağın tasarımını tamamlamasının yanında konforlu bir oturma alanı da sunuyor.

3.4. Robot Süpürge

Amerikan tipi mutfaklar genellikle büyük ve açık alanlarla birleştiğinden ekstra temizlik gerektirebiliyor. Bu nedenle bir robot süpürge edinmek zemini her zaman temiz tutmak için büyük ölçüde kolaylık sunuyor. Programlanabilir ve otomatik olarak temizlik yapabilme özellikli robot süpürgeler hem zaman hem de iş gücü açısından tasarruf sağlıyor.

4. Son Yılların En Çok Beğenilen Amerikan Mutfak Modelleri

Credit: Fifi McGee | Renovations + Interiors, Pinterest

Ada tipi ve salonun diğer öğeleriyle ahenk içinde olan Amerikan mutfak modelleri son yıllarda oldukça popüler! Ev dekorasyonunda kıymeti giderek daha çok anlaşılan bitkiler ve dekoratif ürünler ise bu noktada daha estetik bir görünüme katkıda bulunuyor.Credit: Kim Pramuk, Pinterest

Minimalist tasarımlı ve sadece giriş kısmı açık olan mutfaklar son birkaç yıldır sıklıkla tercih ediliyor. Sarkıtmalı avizeler ve bar sandalyeleri ise olmazsa olmaz! Siz de bu küçük mutfaklardan ilham alarak Amerikan mutfağınızı kişisel zevklerinize en uygun şekilde dekore edebilirsiniz.Credit: Stephanie Poe, Pinterest

Geniş bir ada tezgahı bulunan lüks tasarımlı Amerikan mutfaklar, adanın altında bulunan derin dolaplarla daha geniş bir depolama alanı sunuyor. Büyük salonlu evlerde bar sandalyesi yerine yemek masası tercih edilebiliyor. Geniş bir yemek alanı ve sandalyeler kalabalık sofralar için ideal seçenekler sunuyor.Credit: Fashion, Pinterest

Ev dekorasyonunda doğal dokuların ağırlık kazandığı son 10 yıldır Amerikan mutfaklarda ahşap tasarımlı tezgahlar da sıklıkla kullanılıyor. Bohem tarzdaki dekoratif ürünler, bu tasarım anlayışında mutfağın daha sıcak bir atmosfer sunmasına katkıda bulunuyor.

5. Beymen’den Amerikan Mutfak Modellerine Uygun Mobilya Önerileri 

Amerikan mutfakların ferah ve çağdaş tasarımına uygun mobilya ve aksesuarlar seçmek, mekanı daha işlevsel hale getirmenin önemli bir adımı. Siz de mutfağınıza uygun ürünler seçmekte zorlanıyorsanız endişelenmeyin. Beymen, farklı dekorasyon çizgilerine uygun birbirinden şık mobilya önerileriyle yanınızda!

5.1. Bar Sandalyesi

Mutfak adası veya tezgah barının yanına sıralanan bar sandalyeleri Amerikan mutfaklarda hem işlevsel hem de dekoratif bir unsur olarak öne çıkıyor. Beymen’den mutfağınızın dekorasyonuna uygun bir bar sandalyesi seçerek bu alanı lüks dokunuşlarla modernize edebilirsiniz.

5.2. Yemek Masası

Amerika mutfağınızla birleşen daha geniş bir oturma alanınız varsa yemek masası olmazsa olmaz! Aileniz veya misafirlerinizle uzun bir akşam yemeği için tercih edebileceğiniz yemek masalarını Beymen’in ilgili kategorisine tıklayarak inceleyebilirsiniz.

5.3. Sarkıt Avize

Tezgah, ada veya yemek masası üzerine monte edebileceğiniz bir sarkıt avize hem aydınlatma hem de estetik açıdan mutfağınızı zenginleştirebilir. Metal, cam veya seramik malzemeli sarkıt avizeler Beymen’de lüks markaların imza tasarımlarıyla sizi bekliyor!

5.4. Duvar Rafı

Amerika tipi mutfaklarda kupa fincan setleri, şişeler, oda kokuları ve çeşitli dekoratif ürünleri sergileyebileceğiniz bir duvar rafı aynı zamanda eşyalara kolaylıkla erişmek de için ideal. Beymen’de farklı renk ve boyutlarda sunulan duvar rafları arasından kolaylıkla ihtiyacınıza uygun bir seçim yapabilirsiniz.

5.5. Çay ve Kahve Demleme Ekipmanları

Amerikan tipi olsun olmasın… Bir mutfakta mutlaka bulunması gereken en önemli ekipmanlardan bir diğeri de elbette çay ve kahve demleme ekipmanları! Moka pot, demlik, seramik çaydanlık veya kahve makinesi gibi hem şık hem de kullanışlı ekipmanlarla mutfağınızın tasarımını daha da zenginleştirebilirsiniz.

Amerikan mutfak dekorasyonunuza şık ve modern dokunuşlar yapmak istiyorsanız Beymen sizin için harika seçeneklerle dolu! Kişisel tercihlerinize uygun mobilya ve aksesuarlarla mutfağınıza renk katmak için Beymen’in ev & mobilya koleksiyonunu hemen şimdi keşfetmeye başlayın!

 

Comments are closed.