Çocuğunuz için Akıllı Saat Satın Alma Rehberi

Acaba şu an ne yapıyor? Öğretmeniyle konuştu mu? Öğle yemeğini güzelce yedi mi? Beden dersi için eşofman takımını yanına almış mıydı? (…) Akıllı saatler, çocuğunuzla her an iletişimde kalmanızı sağlayan birçok fonksiyonel özelliğe sahip. Bununla birlikte eğitici ve eğlenceli özellikleriyle de öne çıkan bu cihazlar, çocuğunuza gün boyu yol arkadaşlığı yapabilir!

Son yıllarda birçok ebeveyn, çocuklarıyla sürekli iletişim halinde olabilmek için çocuk akıllı saat modellerine ayrı bir ilgi duyuyor. Çocukların her zaman kollarında taşıması için özel tasarlanan bu modern cihazlar çocukların ebeveynlerinden gelen mesajları, uygulama bildirimlerini, sağlık verilerini ve çok daha fazlasını kolayca takip edebilmesine yardımcı oluyor. Ayrıca yaratıcı tasarımları ve canlı renk seçenekleriyle üretilen akıllı saat modelleri, çocuğunuzun stilini yansıtacak özgün bir görünüm de sunuyor. Bu noktada doğal olarak en doğru ürünü seçmek için çocuğunuzun yaşına ve ihtiyaçlarına uygun hareket etmelisiniz. Bilmeniz gereken diğer her şey, sayfanın devamında!

1. Akıllı Saat Nedir?

Akıllı saat, geleneksel saat işlevinin yanında birçok fonksiyonel ve yararlı özellik de sunan bir giyilebilir teknoloji ürünü. Akıllı saat kadın ve erkek modellerinde sunulan yardımcı özellikler, bu cihazları her yaştan insan için günlük hayatın vazgeçilmez bir parçasına dönüştürüyor. Yoğun hayat temposunda yalnızca bir aksesuardan ziyade yaşam asistanı olarak işlev gören akıllı saatler arama yapma, mesajlaşma, uygulama kullanma, adım sayma ve uyku takibi gibi sayısız fonksiyon sunuyor. Hatta tansiyon ölçen akıllı saat modelleri dahi mevcut.

Çocuk akıllı saat modelleri ise tıpkı yetişkin saatleri gibi sayısız işlevle ve çocukların kullanımı için özel geliştirilmiş seçeneklerle dolu. Özellikle de çocuk akıllı saat özellikleri arasında en önemlileri olarak görülen GPS takibi, acil durum aramaları ve güvenli bölge bildirimleri, ebeveynlerin çocuklarıyla bağlantısını güçlendiriyor. Hem yetişkin hem de çocuklar için akıllı saat modellerinin pek çoğu hücresel veya kablosuz ağa bağlanarak çalışıyor.

2. Neden Akıllı Çocuk Saati Almalısınız?

Akıllı çocuk saatleri, pek çok ebeveyn için güvenlik ve kontrol anlamına geliyor. Küçük yaştaki çocuklarınıza cep telefonu vermekten kaçınıyor ancak yine de onlardan ayrı olduğunuz anlarda güvende olduklarından emin olmak istiyorsanız bu cihazları tercih edebilirsiniz. SIM kartlı akıllı saat modelleri ile gelen GPS izleme özelliği sayesinde, kendi telefonunuzdan çocuklarınızı yakinen takip edebilirsiniz. Bununla birlikte çocuklar için akıllı saat modelleri, çocuklarınıza her an yazılı, sesli ve görüntü bir şekilde ulaşabilme imkanı da sağlıyor. Güvenlik özellikleriyle aileler tarafından sıkça tercih edilen bu cihazlar ayrıca çocuğunuzun da daha rahat hareket etmesine yardımcı olabilir.

3. Akıllı Çocuk Saati Özellikleri

Akıllı çocuk saatleri, temel olarak ebeveynler ile çocukları arasındaki iletişimin sürekli olarak sağlanmasına olanak tanıyor. Ancak bu popüler teknoloji ürünlerinin marifetleri tabii ki bununla sınırlı değil. Piyasada yer alan onlarca marka ve cihazda hesap makinesinden adımsayara, müzik kütüphanesinden yabancı dil ya da matematik öğreten oyunlara, birçok farklı uygulama ve özellik bulunuyor. Hemen tüm çocuk akıllı saat modellerinde rastlayabileceğiniz temel özellikler ise aşağıdaki gibi sıralanıyor:

  • GPS takibi: Akıllı çocuk saatleri sayesinde GPS ile canlı konum takibi yapabilirsiniz. Yanınızda olmadığı zaman çocuğunuzu güvenli şekilde takip etmenizi sağlayan bu özellikte güvenli bölgeler kurabilir ve çocuğunuz belirlediğiniz bir alandan ayrılması durumunda bildirim alabilirsiniz. Ayrıca SOS modunu etkinleştirerek çocuğunuzu anında bulabilirsiniz.
  • Yazılı, sesli ve görüntülü arama desteği: Akıllı saate sahip çocuğunuzla dilediğiniz zaman yazılı, sesli, veya görüntülü iletişim kurabilirsiniz. Onaylı kişiler listesinden sizin haricinizde çocuğunuzu kimlerin arayabileceğini belirleyebilirsiniz. 
  • Wi-Fi ile internet erişimi: Hücresel ağa veya Wi-Fi’ye bağlanarak çalışan akıllı saatler, çocuğunuzun aramaları ve bildirimleri kesintisiz almasını sağlıyor. Wi-Fi özelliği ayrıca çocuklarınızı eğlendirecek ve meşgul edecek oyunlara ve eğitim uygulamalarına erişim imkanı sunuyor. 
  • Yeterli batarya desteği: Hem erkek hem de kız çocuk akıllı saat modelleri, uzun süreli kullanım için yeterli bir batarya desteğiyle üretiliyor. Çocukların aktif yaşam tarzına uyum sağlayan bu modeller, gün boyu kesintisiz kullanılsa dahi şarj sıkıntısı yaşatmıyor.
  • Ebeveyn tarafından belirlenebilen erişim yetkisi: Kız ve erkek akıllı saat modellerinde çocuğunuzla kimlerin iletişime geçebileceğini belirleyebilirsiniz. Yalnızca onay verdiğiniz kişilerin çocuğunuza ulaşmasını sağlayabilir ve dışarıdan gelen gereksiz aramaları engelleyebilirsiniz.
  • Ebeveyn kontrolü için gelişmiş mobil uygulama desteği: Akıllı çocuk saatlerinde bulunan mobil uygulama desteği sayesinde telefonunuzla çocuğunuzun saati arasında bağlantı sağlayabilirsiniz. Çocuğunuzun günlük hareketlerini izleyebilir ve gerektiğinde müdahale edebilirsiniz.

4. Akıllı Çocuk Saatinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocuklar için akıllı saat alırken doğru cihazı bulmak için birçok unsuru göz önünde bulundurmanız gerekiyor. İlk olarak tabii ki çocuğunuzun yaşam tarzına, ihtiyaçlarına ve isteklerine kulak verebilirsiniz. İşte mutlaka dikkat etmeniz gereken temel noktalar:

  • Bağlantı seçenekleri ve uyumluluk, çocuk akıllı saat özellikleri arasında kritik sahip. Telefonunuzla uyumlu olan ve Wi-Fi ve Bluetooth gibi bağlantı seçenekleri sunan modelleri tercih edin.
  • Çocuğunuzla her an irtibatta kalmak için SIM kart desteğine sahip saatlere yönelin. Bu sayede çocuğunuzla telefon olmadan da rahatça iletişim kurabilirsiniz.
  • Akıllı saatler gün boyunca çocuğunuzun kolunda kalacağı için kaliteli malzemelerden üretilmiş sağlam modelleri seçin. Özellikle hareketli ve aktif çocuklar için dayanıklı ve hafif saatleri tercih edin.
  • Çocuk akıllı saatlerinde konforu, dayanıklılığı ve hijyeni artırmak için akıllı saat kordon modellerine de göz atabilirsiniz. Kolayca takılıp çıkarılabilen ve farklı tasarım ve renklere sahip akıllı saat kordonu çeşitleriyle çocuğunuzun saatine şık bir görünüm kazandırabilirsiniz.
  • Akıllı saatin pil ömrünü de mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Tek şarjla uzun süre kullanılabilen modeller, dilediğiniz zaman çocuğunuza ulaşabilmek için büyük avantaj sağlıyor. Ayrıca pil ömrü kadar şarj kolaylığı da öne çıkıyor. Sürekli şarj etme zorunluluğu yaşamamak ve uzun süreler kullanım sağlamak adına kaliteli bir akıllı saat şarj aleti seçebilirsiniz.
  • Çocuğunuzun konumunu anlık olarak takip etmenize olanak tanıyan GPS özelliğine önem gösterin. Güvenlik açısından kritik olan GPS özelliğinin doğru ve hızlı çalıştığından emin olun.

4.1. Farklı Özelliklere ve Uygulamalara Sahip Akıllı Çocuk Saatleri

Selfie modu, Google Translate, alarm, hava durumu, oyunlar ve çok daha fazlası… Çocuk akıllı saatlerinde birbirinden farklı özellikler ve uygulamalar sunan birçok marka ve model bulabilirsiniz. İşte farklı tarzlara ve ihtiyaçlara cevap verecek bazı harika modeller:

  • Wiky Watch 4 Plus: Bu Wiky akıllı saat modeline özel uygulama sayesinde  akıllı saati telefonunuzla eşleştirebilir ve dilediğiniz zaman çocuklarınızı arayabilirsiniz. Wiky pembe simli akıllı saat modeli ayrıca konum takibi, S.O.S alarmı ve arama kontrol fonksiyonu sunuyor. Kız çocukları için oldukça ideal bir tasarıma sahip bu modelde çocuklarınız için güvenli bir rota oluşturmanıza olanak tanıyan güvenli alan ayarı da yer alıyor.
  • Bilicra Connect: Bilicra’nın Connect konum takibi özellikli mavi akıllı çocuk saati ise tasarımı ve güvenlik özellikleriyle öne çıkıyor. Hem kız hem erkek çocukları için ideal bir kullanıma sahip bu hatlı akıllı saat modeli ile çocuğunuzun anlık konum takibinin yanı sıra geçmişte bulunduğu konumları da yeniden görüntüleyebilirsiniz. Bilicra saatin diğer öne çıkan özellikleri ise 22:00-06:00 arasında şebeke kullanımını kapatan “Gece Modu” ve 1.4 inç IPS renkli dokunmatik ekran.
  • Wiky Watch 4s Mavi Kamuflaj: Çocukların kullanımına özel olarak tasarlanan Wiky saatlerinde SOS alarmı, rehber belirleme, dokunmatik ekran, sesli ve görüntülü konuşma gibi fonksiyonel özellikler yer alıyor. Wiky Watch 4s Mavi Kamuflaj Akılı Çocuk Saati; okulda, kursta ya da herhangi bir sosyal etkinlikte bulunan çocuğunuzu kolayca takip etmenizi sağlıyor. Ayrıca cihazın kamuflaj desenli özgün tasarımı çocuğunuzun tarzını en iyi şekilde yansıtıyor.

5. Akıllı Saat Kaç Yaş için Uygun?

Çocuk akıllı saat modelleri oldukça geniş bir yaş aralığına hitap ediyor. Bu teknolojik cihazlar genellikle 6 yaş ve üzeri çocukların kullanımına uygun şekilde tasarlanıyor. Temel iletişim kanallarını kullanabilen bu çocuklar ebeveynleriyle her an iletişimde kalabiliyor. Özellikle yaşı ilerlemiş çocuklar ise akıllı saatlerden hayatlarını daha pratik hale getirmek, aktivitelerini takip etmek ve sosyalleşmek için yararlanıyor.

6. Saatin Takacak Kişi için Uygun Olması

Akıllı saat seçerken ilk olarak çocuğunuzun yaşını ve ilgi duyduğu alanları göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin; farklı yaşlara uygun çeşitli oyunlar, çocuğunuzun keyifli vakit geçirmesini ve problem çözme becerilerini geliştirmesini sağlıyor. Öte yandan tasarımda yaşam stilini ve tarzı öne çıkaran doğru renkler ve desenler ise çocuğunuzun saati kolayca benimsemesine ve düzenli kullanmak istemesine yardımcı oluyor.

Çocuğunuzun güvenliği, ihtiyaçları ve tarzı için en uygun akıllı çocuk saati modellerini Beymen’de bulabilirsiniz. Tüm cihazlara şimdi göz atın, çocuğunuzu mutlu edecek kaliteli ürünleri Beymen avantajlarıyla yakalayın!

 

Yorumlara kapalı

Menu