Hem Şık Hem Rahat: Bralet & Büstiyer Kombin Önerileri

Bralet ve büstiyer modelleri yıllar boyunca bir iç giyim ürünü olarak nitelense de günümüzde moda dünyasının nabzını tutmayı başarıyor. Hadi gelin; kadınların saklı dünyasına doğru bir yolculuğa çıkarak, rahatlığı şıklıkla bir araya getiren bralet ve büstiyer kombinlerine birlikte göz atalım!

Son yıllarda iç çamaşırı çekmecelerinden çıkarak günlük giyime dahil olan bralet ve büstiyer modelleri, kadın modasının günümüzdeki hakimleri arasında yer almaya tüm iddiasıyla devam ediyor. Şimdilerde hemen her kombinde başrolü üstlenen braletler ve büstiyerler, yıllar boyunca bir iç giyim ürünü olarak geri planda tutuluyordu. Neyse ki bu algının yıkılmaya başlaması, büstiyer ve bralet seçeneklerinde hem görünürlüğün hem de tasarım çeşitliliğinin artmasını sağladı!

Bu dosyamız aracılığıyla, her yaştan kadının ilgi odağı olan büstiyer ve bralet kombin önerilerini bir de biz ele alalım dedik. Hazırsanız, günlük rutinden özel davetlere kadar her ortamda bralet ve büstiyer kombini yapmanın inceliklerini bir bir açıklığa kavuşturmaya başlıyoruz!

1. Büstiyer Nedir, Hangi Zamanlarda Giyilir?

Büstiyerler ilk başta vücudun üst bölgesini şekillendirme amacıyla bir iç giyim ürünü olarak piyasaya sürüldü. Bu işlevsel parçalar, beli ve göğsü korse gibi şekillendirmeyi hedefleyen ancak korseye kıyasla çok daha rahat olan bir kadın iç giyim ürünü olarak tanımlanabilir. Bu nedenledir ki büstiyerler, günümüzde hem iç hem de dış giyim ürünü olarak milyonlarca kadın tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Büstiyer modelleri hemen her stile uyum sağlayarak yılın her döneminde hem günlük rutinde hem de özel davetlerde giyilebiliyor.

2. Bralet Nedir, Hangi Zamanlarda Giyilir?

Braletleri rahatlık amacı güdülerek tasarlanan bir sütyen çeşidi olarak tanımlamak mümkün. Geleneksel sütyen modellerinin aksine bralet çeşitlerinde tel ya da balen kullanılmıyor. Bu da kadınlara çok daha konforlu bir kullanım imkanı sunuyor. Yıllar önce bir iç giyim ürünü olarak tasarlansa da bralet modelleri günümüzde kombinlerin önemli bir parçası olarak dikkat çekiyor. Bralet modelleri yılın her döneminde rahatlıkla giyilebiliyor. Soğuk kış günlerinde hırka, ceket ve kazaklarla sıcak yaz günlerinde ise çoğu zaman tek başına kullanılabiliyor.

3. Büstiyer Kombin Önerileri

Kadın moda sahnesine ismini altın harflerle yazdıran büstiyer modelleri, son yıllarda hem spor hem de şık kombinlerin göz kamaştırıcı parçaları arasında yer alıyor. Büstiyer kombini yapmak, bu modellerin sütyene daha çok benzeyen balenli yapıları nedeniyle bralete kıyasla ilk başta zor gibi görünebilir. Ancak zaman içinde rahatlığına, şıklığına ve ne kadar kolay kombinlenebildiğine hayran kalacaksınız. Hazırsanız, en iyi büstiyer kombinleri için harekete geçelim!

3.1. Büstiyer & Etek Kombini

Büstiyer ve etek kombini büstiyerle oluşturabileceğiniz en zarif kombinlerin başında geliyor. Mini, midi, pileli, saten, kot, kadife, anvelop ve daha niceleri… Son derece geniş olan etek kategorisinde her stilde kombin oluşturmak mümkün! Ancak söz konusu büstiyer kombini olunca alt-üst takım kombinlerini es geçmek mümkün olmuyor. Özellikle yaz mevsimlerinde keten etek ve büstiyer takımları giyebilirsiniz. Bunun yanı sıra etek ceket takımlarını da büstiyerlerle hareketlendirebilirsiniz.

En popüler alt-üst takım kombinleri arasında triko etek ve triko büstiyer kombinleri de dikkat çekiyor. Sonbahar ve kış mevsimlerinde sık sık giyilen uzun triko etekleri yine triko büstiyerler ile eşleştirebilirsiniz. Bu kombinin üzerine bir süet ceket giyerek sofistike stilinizi güçlü bir şekilde vurgulayabilirsiniz.

3.2. Büstiyer & Deri Tayt Kombini

Son yıllarda deri pantolonlardan dahi daha sık karşılaştığımız kıyafetlerden biri de deri taytlar! Vücuda tam olarak oturan tayt çeşitleri nefes kesici bir görünümün yanı sıra gün boyu konforlu bir kullanım da sunuyor. Bu kombinde siyah deri tayt üzerine siyah drapeli tül büstiyer tercih edebilirsiniz. Bu kombini saks mavisi bir ceket, boynu saran ince bir choker kolye, metal askılı çanta ve ten rengi ince topuklu stilettolar ile tamamlayabilirsiniz.

Vamp bir görünüm hedefliyorsanız deri tayt üzerine deri büstiyer giyerek daha çarpıcı bir etki yaratabilirsiniz. Hatta bu kombini renkli ve rugan uzun çizmelerle de hareketlendirebilirsiniz. Son olarak siyah veya canlı bir renge sahip kürk ceketlerle kombini noktalayabilirsiniz.

3.3. Büstiyer & Jogger Pantolon Kombini

Rahatlığıyla ön plana çıkan jogger pantolon çeşitleri yılın her döneminde büstiyer modelleri ile kombinlenebiliyor. Kiremit rengi kadife jogger pantolonu kare yaka siyah crop büstiyer ile eşleştirebilirsiniz. Üzerine ekoseli bir ceket, altına ise Chelsea botlar giyerek kombininizi sonbahar ve kış mevsimleri için ideal bir hale getirebilirsiniz.

Genellikle sweatshirt’ler ile kombinlenen eşofman benzeri jogger pantolonları ise straplez büstiyer modelleriyle kombinleyebilirsiniz. Bu sayede spor fakat şık bir kombin elde edebilirsiniz. Kot jogger kesim pantolonları ise dantelli büstiyer modelleriyle birlikte giyebilirsiniz. Bu kombini triko bir hırkayla romantik stile uygun hale getirebilir ya da deri bir ceketle çarpıcı bir görünüme ulaştırabilirsiniz.

3.4. Büstiyer & Triko Pantolon Kombini

Triko pantolon modelleri artık sonbahar ve kış mevsimlerinin en sevilen alt giyim parçaları arasında bulunuyor. Özellikle İspanyol paça ve yırtmaçlı triko pantolonlar son zamanların en çok öne çıkan trend parçaları arasında. Triko pantolon ve büstiyer modelleriyle konfor alanınızdan çıkmadan en şık kombinleri oluşturabilirsiniz. Siyah İspanyol paça bir triko pantolonu kırmızı büstiyer modeliyle renklendirebilirsiniz. Üzerine yine siyah bir triko hırka giyerek bu kombini soğuk günlere uygun hale getirebilirsiniz.

Kahve tonlarındaki triko pantolonları ise ekru, mint yeşili, uçuk mavi, indigo mavisi vb. tamamlayıcı renklerdeki dantelli ve nakışlı büstiyer modelleriyle eşleştirebilirsiniz. Daha sade bir görünüm hedefliyorsanız sade tasarımlı beyaz büstiyer modellerini tercih edebilirsiniz. Bu kombini ajurlu bir hırkayla tamamlayarak zarif bir görünüm yaratabilirsiniz.

4. Bralet Kombin Önerileri

Bu yıl alışveriş sepetinize muhakkak eklemeniz gereken parçalardan birkaçı da hiç şüphesiz ki bralet modelleri! En basit kombini bile daha sofistike ve çarpıcı bir görünüme ulaştıran bralet seçenekleri, trend parçalar arasında zirveyi sadece büstiyerlerle paylaşıyor. Her kıyafetle kombinlenebilen ve hem balensiz rahatlığıyla hem de şıklığıyla neredeyse bağımlılık yaratan bralet kombinlerini gelin daha yakından inceleyelim!

4.1. Bralet & Deri Pantolon Kombini

Bir zamanlar yalnızca rock ve metal müzik grubu üyelerinin üzerinde görmeye alışık olduğumuz deri pantolonlar, her geçen gün kadın modasındaki yerini sağlamlaştırıyor. Günümüzde pek çok kadın, dahil olduğu her ortamda deri pantolonlarla boy gösteriyor. Peki, deri pantolonlara duyulan bu ilgiyi sezonun bir diğer trend parçası olan braletlerle birleştirmeyi hiç düşündünüz mü?

Klasik ve rahat bir kombin oluşturmak istiyorsanız, bralet ve gömlek kombinasyonunun güvenli limanlarına doğru yolculuğa çıkabilirsiniz. Deri pantolon üzerine siyah dantelli bralet ve beyaz gömlek giyerek, derinin çarpıcı görünümünü yumuşatabilir ve kombine daha romantik ve rahat bir hava katabilirsiniz. Tercihinizi daha iddialı bir kombinden yana kullanmak isterseniz deri bralet ve crop bir kürk mont da tercih edebilirsiniz.

4.2. Bralet & Deri Etek Kombini

Deri etek ve bralet kombinini farklı stillerde oluşturabilirsiniz. Klasik bir stil için kalem deri etek üzerine bralet ve blazer ceket giyebilir, bu kombini ince topuklu bir stiletto ile tamamlayabilirsiniz. Hatta dantel detaylı bir anvelop deri etek tercih ederek ideal bir bütünlük için bu parçayı dantelli bir bralet ile eşleştirebilirsiniz. Özel ve şık hissetmek istediğiniz günlerde ise braleti beyaz tişörtün üzerine giyerek sıra dışı bir kombin oluşturabilirsiniz.

Pembe, kırmızı veya mor gibi koyu ama canlı renklerdeki midi deri etek çeşitlerini siyah dantelli bralet ile birlikte kombinleyebilirsiniz. Bu kombinin üzerine uzun veya crop bir örme hırka tercih edebilirsiniz. Desenli bir fular, deri kovboy botu ve çapraz askılı minik bir çantayla kombini oldukça şık bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

4.3. Bralet & Jean Etek Kombini

Bralet kullanarak spor ama şık bir kombin yaratmak mı istiyorsunuz? Öyleyse, jean etek ve bralet ikilisinin kapısını çalma zamanı! Dilediğiniz boyda tercih edeceğiniz mavi bir jean etek üzerine ekru veya beyaz renk bralet giyebilir; bu kombini yeşil, pembe, turuncu veya violet rengi bir blazer ceketle hareketlendirebilirsiniz. Ceketinizle aynı renkte topuklu sandalet veya beyaz spor ayakkabı tercih edebilirsiniz.

4.4. Bralet & Boyfriend Jean Kombini

Kalça ve belden bol kesimli bir model olan boyfriend jean çeşitleri son yıllarda sokak stilinin dikkat çeken parçaları arasında yer alıyor. Farklı bel yüksekliğinde üretilen boyfriend jean’lerin paçası ise düz bir kesimle sona eriyor. Boyfriend jean’le rahat bir kombin oluşturmak isterseniz, spor bralet modellerini tercih edebilirsiniz. Beyaz, siyah, bordo veya lacivert tonlarındaki bralet çeşitlerinin üzerine baskılı bomber ceket giyerek bu kombini sokak stiline uygun şekilde tamamlayabilirsiniz.

4.5. Bralet & Şort Kombini

Yaz mevsimlerinin en sık yapılan kombinlerinden biri de elbette ki bralet ve şort kombinleri oluyor. Keten, jean, pileli, saten ve hatta havlu şort… Renkli keten şortları nötr renkli bralet modelleriyle eşleştirebilirsiniz. Bu kombini ipli sandalet ve hasır şapkayla tamamlayarak ideal bir yaz kombini oluşturmanız mümkün. Jean şort modellerini ise dantelli bir bralet ve kimonoyla eşleştirebilirsiniz.

Kadın modasını kasıp kavuran bralet ve büstiyer modelleriyle dilerseniz rahatlığı ön plana çıkaran, dilerseniz de görenlerin başını döndüren çarpıcı kombinler oluşturabilirsiniz. Hadi, bralet ve büstiyer modellerinin en seçkin örneklerini keşfetmek için Beymen’de keyifli bir yolculuğa çıkmanın tam zamanı!

 

Comments are closed.