Yılbaşı Dekorasyon Fikirleri ve Önerileri

Hayatınızın koşuşturmacasını, tüm telaşlarınızı ve sorumluluklarınızı şimdilik bir kenara bırakın. Artık yenilenme zamanı! Kalabalık ve zengin bir sofra, yeni yıl ruhunu yansıtan süslü bir çam ağacı, fenerler, mumlar ve yıldız figürleri bunun için sıcacık bir başlangıç olabilir. Yılbaşı dekorasyon fikirlerine dair daha fazlası için sizi şöyle alalım!

Yeni bir sene herkes için yeni umutlar, yeni hedefler ve hayaller demek! 31 Aralık’ı 1 Ocak’a bağlayacak o değerli anı sevdiklerinizle beraber beklemenin hazzı da elbette bir başka. Saat tam 12’yi vurduğunda geri sayım bitiyor ve ta da! Dünya, Güneş’in etrafındaki 365 günlük seferini tamamlayarak bir anda koskoca bir yılı geride bırakmış oluyor.

Ne hoş ki, yaşlı dünyamızın seneidevriyesine her defasında şahit olup hep aynı heyecanla dilekler tutuyoruz. Tabii bu esnada içinde bulunduğumuz ortamın enerjisini artıracak dekoratif unsurlar da olmazsa olmazımız! Peki, yılbaşı temasına uygun olarak çevrenizi güzelleştirmek için bu yıl neler yapabileceğinizi düşündünüz mü? Biz sizler için düşündük ve önerilerimizi bir bir sıraladık! Artık seçim sizin…

1) Yılbaşı Dekorasyonu ve Süslemesi için Benzersiz Fikirler

Işıl ışıl caddeler, kocaman yılbaşı ağaçları, irili ufaklı süslemeler, karlarla beyaza boyanmış sokaklar, tatlı bir telaş içinde koşuşturan insanlar… Yeni yıl yaklaşırken bunların her biri hayatın akışını süsleyen detaylar olarak masalsı bir etki yaratıyor. Aynı etkiyi yaşam alanınızın içinde de oluşturabilmeniz için pek çok yol var. Siz de yeni yıl neşesini evinize getirecek dizaynın ve süslemelerin neler olabileceğini merak ediyor musunuz? Öyleyse biraz fikir almak hiç de fena olmaz!

1.1. Daha Çok Kırmızı!

Yeni yıl eşittir kırmızı demek! Bu yüzden kırmızının enerjisini evinizin her köşesine çekinmeden taşıyabilirsiniz. Tüm köşelere, yılbaşı ağacının etrafına, hazırladığınız sofraya ve hatta duvardaki süslemelerinize minik kırmızı renkli detaylar ekleyebilirsiniz.

Kendi ellerinizle yapabileceğiniz kırmızı kurdeleler hem yılbaşı hediyesi paketlerinizi hem de duvarlarınızı süsleyebilir. Sofra peçetelerinizi ise bunlarla bağlayabilirsiniz. Dilerseniz kırmızı simlerle bezeli pırıltılı yılbaşı süslerine de bir şans verebilirsiniz. Yani, yılbaşında kırmızı kullanımı söz konusu olduğunda elinizi korkak alıştırmayın!

1.2. Mis Kokulu Tarçın Çubukları

Yılın sonuyla birlikte soğuklar da geliyor. Elbette içinizi ısıtacak bir yılbaşı için atabileceğiniz pek çok adım söz konusu. Bunlardan biri de tarçın çubuklarını kullanmak! Sımsıcak bir haz veren o muhteşem tarçın kokusunu, iplere dizdiğiniz tarçın çubukları ile ortamınıza dahil etmeye ne dersiniz?

1.3. Rengarenk Yapraklar ve Saksılar

Yılbaşı temasına uygun olacak renklerden biri kırmızıysa, diğeri de yeşil! Bu nedenle etrafı hayata can katan bitkilerle süslemek, evinizin enerjisini ve neşesini oldukça artırabilir. Özellikle dışarıdan topladığınız yaprakları yaldızlı ve simli boyalarla boyayarak sofranıza ve sehpalarınızın üzerine yayabilir, böylece ufacık dokunuşlarla çok daha şenlikli bir ortam yaratabilirsiniz. Ayrıca ökseotu ve çeşit çeşit sukulent kullanarak etrafınızı donatmayı da düşünebilirsiniz.

1.4. Hoş Karşılamalar

Sevdiklerinizle beraber olmadan yeni yılın tadı da olmaz, değil mi? Halihazırda, konuklarınızı en iyi şekilde ağırlayacağınıza şüphe yok! Peki, misafirlerinizi sıcak bir şekilde karşılayacak güzel bir kapı süsüne ne dersiniz? Kapınıza kolayca asacağınız renkli, ağaç dalından bir süs sayesinde yılbaşı ruhunu misafirleriniz daha evinize atmadan bile hissettirebilirsiniz.

2) Yılbaşı Ağacı ve Yeni Yıl Temasının Olmazsa Olmazları

Bir yıl daha geride kalmaya hazırlanırken, siz de saniyeleri saymaya daha haftalar öncesinde başlayanlardan mısınız? Bunda hayatınızdaki kişinin rolü büyük olmalı. Siz sevgiliye yılbaşı hediyesi olarak neler alınabileceğini düşünürken dükkanlar, yeni yıl temasıyla yeniden dekore edilmeye başladı bile. Tüm bu hazırlıklar, şenlikli geçecek bir aralık ayının müjdesini veriyor. Peki, yeni seneye hazırlanırken yılbaşı ağacı ve yılbaşı temasının en vazgeçilmez unsurları nelerdir dersiniz?

2.1. Şömine

Aralık ayının o soğuk havasını sevdiklerinizi başında toplayarak dağıtabileceğiniz şömineler, yalnızca ısınma ihtiyacınızı karşılamakla kalmıyor! İçinde yanan ateşin görüntüsü, yarattığı loş ışık ve o hoş çıtırtısıyla dinginlik veren bu dekoratif yapı, yeni yıl temasının da vazgeçilmezlerinden biri! Etrafında toplanılıp hikayeler, masallar, anılar paylaşılan şöminenin yarattığı ambiyans başka nerede bulunabilir ki?

2.2. Çorap

Yeni yıl temasının olmazsa olmazlarından biri de renk renk, desen desen çoraplar! Şömineye asılan kırmızı yeşil dekoratif çorapların yanı sıra misafirlerinize hediye edebileceğiniz yılbaşı temalı çoraplar da bulunuyor. Misafirlerinize özel olarak seçeceğiniz bu sevimli hediye sayesinde oldukça neşeli anlar yaşayabilir ve yaşatabilirsiniz! Üstelik çorapları hem kadına hem de erkeğe yılbaşı hediyesi olarak tercih edebilirsiniz.

2.3. Mumlar

Aydınlatma veya yalnızca dekoratif amaçlarla kullanabileceğiniz mumlar, her devirde klasik ve çok romantik bir tercih olmayı başarıyor. Yeni yılda sofralarınıza ışık katacak şamdanlardan faydalanabileceğiniz gibi, kutlama ortamınızın çeşitli köşelerinde de yılbaşı renklerine sahip desenli mumları kullanabilirsiniz.

2.4. Yılbaşı Ağacı Süsleri

Evinizdeki yılbaşı ağacına anlam katmanın en iyi yollarından biri de onu ailece süslemeniz! Üstelik yılın bu zamanında öne çıkan birbirinden farklı yılbaşı ağacı süsleri yediden 70’e herkesin gönlünü çelmeyi başarıyor. İster melek figürlü ister top şeklinde olsun, yılbaşı ağacınızı dekore etmek için kullanacağınız süsler sayesinde evinizin havasının bambaşka bir hal alacağı kesin!

2.5. Hediye Paketleri

Hediyeler, yılbaşı ritüelinin en çok heyecan yaratan unsurlarından biri! Üstelik sevdikleriniz için özenle paketlediğiniz hediyeleri, yılbaşı ağacının altına önceden koyarak bu heyecanı daha da körükleyebilirsiniz. Evinizin yılbaşı dekorasyonunda, hediye paketlerinin rengi ve konumunun da önemli bir etkisi bulunduğunu unutmamalısınız.

2.6. İrili Ufaklı Biblolar

Hem yılbaşı ağacınızın üzerinde hem de evinizin diğer noktalarında kullanabileceğiniz biblolar, yeni yıla girerken özellikle öne çıkıyor. En sevdiğiniz biblolarınızı mumlar ya ledlerle aydınlatarak hoş bir atmosfer yaratabileceğiniz gibi yılbaşı temasına uygun yeni bibloları da ev ortamınıza kazandırabilirsiniz. Ayrıca kadına yılbaşı hediyesi denildiğinde akla ilk gelen birkaç fikirden biri olan biblolar, kadın arkadaşlarınız için değerlendirebileceğiniz oldukça anlamlı bir hediye seçeneği olabilir!

2.7. Yılbaşı Kartları

Yeni yıl için nostaljik bir tercih olan yılbaşı kartları, sevdiklerinizi mutlu etmek için yapabileceğiniz kendisi küçük ama anlamı büyük jestlerden biri! Yeni yıl temalı resimleriyle bu kartlar, el yazınızla yazdığınız mesaj sayesinde daha da anlam kazanacak. Üstelik tıpkı seçtiğiniz hediyeler gibi bu kartları da sevdiklerinizin beğenisine özel olarak seçmek hayli keyifli olabilir.

3) Misafirlerinizi Hayran Bırakacak Yılbaşı Sofraları

Yeni seneye girerken toplanma mekânı olarak sizin eviniz seçilmişse, hazırlık vakti yaklaşırken içinizin tatlı bir telaşla dolması çok doğal! Misafirlerinizi en iyi şekilde ağırlamak için yılbaşının ruhunu lezzetli yemekler, tatlılar, börekler ve çöreklerle donattığınız sofranıza da taşıyabilirsiniz. Peki, yılbaşı sofrası dekorasyonunda neler kullanabileceğinizi de öğrenmeye ne dersiniz?

3.1. Yılbaşı Temalı Tabaklar

Sevdiklerinize birbirinden nefis yemekler sunmadan önce, günün anlam ve önemine uygun tabaklarla gözleri de doyurmaya ne dersiniz? Böylece yeni seneye yönelik yaptığınız tüm hazırlıkları bir bütünlük içerisinde tutmayı başarabilirsiniz. Üstelik bunu yapmakta hiç de zorlanmayacağınız kesin! Çünkü yılbaşını sofralarınızı zenginleştirecek rengarenk tabakları her yerde bulabilirsiniz.

3.2. Yılbaşına Özel Bardaklar & Kadehler

Bardaklar ve kadehler, tabakların tamamlayıcısı olarak yılbaşı sofralarının vazgeçilmez unsurlarından biri! Özellikle kristal modeller, yeni yılın ışıltısına son derece uygun bir seçenek olarak öne çıkıyor. Örneğin; kadeh tercihinizde tamamen kristal olan el yapımı Moser şarap kadehini kullanmayı tercih edebilirsiniz. Belirlediğiniz her temayla uyum sağlayacak bu şık kadehten aldıkları yudumlarla, misafirlerinizin kendilerini daha özel hissetmelerini sağlayabilirsiniz.

4) Yılbaşı ve Ev Işıklandırması

Yeni yıl yaklaştıkça mahalleler, caddeler, iş yerleri ve evler aydınlatılarak yepyeni bir parlaklık kazanıyor. Aydınlatma pek çok kutlamada önemli bir rol oynuyor olsa da yılbaşı, bu muhteşem parıltının en göz alıcı olduğu zaman! Yani, ışıklandırmayı doğru şekilde yaparak yeni yılda evinizde de neşeli ya da romantik bir ortam oluşturmak sizin elinizde!

Yılbaşı ışıklandırması denildiğinde ilk akla gelen, ağaçların üzerini süsleyen kordon şeklindeki minik led ampullü aydınlatıcılar oluyor. Bunları sadece yılbaşı ağacınızın değil, evinizin duvarlarında ya da biblo gibi figürlerinizin üzerinde de kullanabilirsiniz. Aynı zamanda ışıkları rengarenk seçmek yerine tek bir renk kullanarak bütünlük de yaratabilirsiniz. Ortamı daha romantik ve loş kılmak için mumlardan faydalanmayı da unutmazsınız değil mi?

5) Yılbaşı Partisi Malzemeleri

Yılbaşı organizasyonu yapmak için evinizin temasını “yeni yıl”a çevirecek çeşit çeşit ürün buluyor. Bunlardan ilkini elbette yılbaşı ağacı ve onu dekore etmek için kullanacağınız çeşitli yılbaşı ağacı süsleri oluşturuyor.

Ardından işe biraz eğlence katmak adına farklı kostümler, kullan at maskeler ve parti şapkaları, konfetiler, kaynanadili gibi vazgeçilmez oyuncaklar, balonlar, disko topu ve hatta renk değiştiren parti ışıklarını kullanabilirsiniz. Akşamınıza hem keyif hem de rekabet katacak kutu oyunlarını ya da tombala gibi gelenekselleşmiş oyunları eklemeyi de unutmayın!

6) Yılbaşı Dekorasyonunda Püf Noktalar

  • – Yılbaşı ağacınızı seçerken boyut olarak konumlandıracağınız yere uygun olmasına özen göstermelisiniz.
  • – Yılbaşı ağacınızı süslerken en büyük ve en ağır süsleri ağacınızın altındaki daha büyük ve geniş dallara asabilirsiniz. Böylece üst dalların ağırlık sebebiyle aşağıya doğru sarkmasını önlemiş olursunuz.
  • – Evinizi dekore ederken el yapımı çelenkler gibi doğal süslemeleri de tercih edebilirsiniz.
  • – Süslerinizi bir sonraki yıl için saklayarak tasarruf yapabilirsiniz.
  • – Her sene için bir yılbaşı teması belirleyerek, bu temayla uyumlu renkler kullanmaya özen gösterebilirsiniz.
  • – Mumlar daima ortama romantik bir hava katmak için var! Eğer çocukların da eşlik edeceği bir akşam olmayacaksa, yılbaşı dekorasyonunuzda mumlara bolca yer verebilirsiniz.
  • – Dışarıdan toplayacağınız çam kozalaklarının üzerine kar spreyi püskürterek masrafsız süsler yapabilirsiniz. Aynı zamanda bunu, çeşitli çiçekler ve yapraklarla da yapabilirsiniz.
  • – Yanıp sönmesi gerekirken yanmayan ledler, yılbaşı atmosferini gerçek anlamda gölgeleyebilir. Bu nedenle ışıklarınızı kullanmadan önce çalışıp çalışmadıklarını mutlaka kontrol etmelisiniz.

 

Sevdiklerinizi yeni yılda da mutlu etmek, Beymen’in kaliteli ve şık ürün seçenekleriyle sadece bir tık sesi kadar kolay!

 

 

Comments are closed.