SON RADİKAL

Demna Gvasalia, hayatın içinde gizlenen estetiği açığa çıkarmak için tutku duyuyor. Sokak kültürünü tasarım diline tercüme ediyor, sıradan ve olağandan arzu nesneleri yaratıyor.

Demna Gvasalia, hayatın içinde gizlenen estetiği açığa çıkarmak için tutku duyuyor. Sokak kültürünü tasarım diline tercüme ediyor, sıradan ve olağandanarzu nesneleri yaratıyor. Yenilikçi üslubuyla moda dünyasına dinamizm katan tasarımcının Balenciaga için hazırladığı sezon koleksiyonu da sıra dışı ama bir öncekilere nazaran daha olgun, popüler kültüre biraz mesafeli, Paris’e çok yakın.

Yıl 2015. Aylardan Eylül. Paris Moda Haftası’nda gerçekleşen Vetements defilesinin finalinde Gvasalia çıkıyor podyuma. Parlak dokulu bir pantolon ve siyah bot giymiş. Düğmelerini açık bıraktığı gömleğinin altında ise 2016 yaz sezonuna damgasını vuracak tasarımı var: DHL logolu sarı tişört.

“BALENCIAGA’DAKİ GÖREVİM, MODAEVİNİN MUAZZAM GEÇMİŞİNİ MODERNLEŞTİRMEK.”

Gürcistanlı tasarımcı, bu parçayı podyumda sergilediğinde moda dünyası birbirine girmiş; kiminin şaşkınlıktan nutku tutulmuş, kimi övgüler yağdırmış, kimiyse eleştirmişti. Sektörün en saygın isimlerinden Leandra Medine de çok geçmeden safını belli etti. Dijital platformu Man Repeller için kaleme aldığı makalede “İtiraf ediyorum” diyordu Medine, “Vetements’ı anlamıyorum.”

Parıltı ve ihtişama düşkün moda ahalisine sokak stili çizgisinde bir tasarım giydirmek zor zanaat. Gvasalia bunu başaran tasarımcılardan. Zira, yarattığı ilk koleksiyon yok sattı.

 

Markanın gün geçtikçe artan popülerliğini fark eden Medine, okurlarına tekrar seslendi. Ancak bu kez, anlamadığını söylediği markaya takdiri de esirgemedi: “Moda evrim geçiriyor. Bu değişimde ibreyi oynatansa, yaşamayı arzuladığınız hayatı değil, yaşamakta olduğunuz hayatı yansıtan tasarımlar. Bu akımın bayrağını Gvasalia taşıyor.” Vetements’ın baş tasarımcısı, 2015 yılında dev modaevi Balenciaga’nın kreatif direktörlüğünü de üstlendi. Sokak ruhunu lüks modaya taşıyan, özgün vizyonunu Balenciaga’nın geleneksel estetiğiyle kusursuzca bütünleştiren tasarımcı, markanın 2019-20 Sonbahar/Kış koleksiyonunu yaratırken Paris’ten ilham almış.

 

 

 

2019-20 Sonbahar/Kış
YÜKSEK STİL 

Beymen 2019-20 Sonbahar/Kış koleksiyonuyla şehirli erkeğin stilinde yepyeni bir sayfa açıyor. Centilmenliğin kodları sportif hatlarla yeniden uyarlanırken, farklı elementler de güçlerini birleştiriyor.

FRONT ROW
DERSİMİZ EKOSE 

Ekose, çok yönlülüğüyle dikkat çeken desenlerden.

FRONT ROW
SINIFIN YENİLERİ 

Beymen 2019-20 Sonbahar/Kış koleksiyonuyla şehirli erkeğin stilinde yepyeni bir sayfa açıyor. Centilmenliğin kodları sportif hatlarla yeniden uyarlanırken, farklı elementler de güçlerini birleştiriyor.

keşfet
keşfet
keşfet

Comments are closed.