Porselen Makyaj Nedir, Nasıl Yapılır?

Sosyal ortamlarda kendimizi en çok hangi durumlarda rahat ve öz güvenli hissediyoruz, bunun üzerine hiç düşünmüş müydünüz? Cevabı biz verelim: Elbette tepeden tırnağa kusursuz göründüğümüzü hissettiğimizde! Tahmin edersiniz ki bunun koşullarından biri de makyaj. Peki, kusursuz bir ten görünümünü esas alan porselen makyaj hakkında neler biliyorsunuz?

Birçoğumuz, cildimize yönelik endişelerle erken yaşlardan itibaren düzenli olarak pek çok cilt bakım ürünü kullanıyoruz. Bu süreçte önce cilt tipimizi tanımamız, uygun ürünler seçmemiz ve bakım rutinlerimizi aksatmadan uygulamamız gerekiyor. Ancak cilt problemleri, çeşitli nedenlerle bazen tüm çabalarımıza üstün gelerek hedeflediğimiz kusursuz cilt görünümüne gölge düşürmekten geri durmuyor. Hayalleri süsleyen pürüzsüz ve eşit tonlu cilt görünümünden ilham alan porselen makyaj trendi, bu nedenle popülerliğini daima koruyacak gibi görünüyor.

Ten renginin porselen makyaj söz konusu olduğunda en önemli tartışma konusu olduğu söylenebilir. Nitekim bir kesim, bu stili “ay gibi bir ten” ile özdeşleştiriyor. Ancak doğrusu şu ki porselen makyaj tekniğinde, cildin pürüzsüz bir görünüme ulaşması aslında mevcut ten rengiyle hedefleniyor. Dolayısıyla porselen makyaj, düşünüldüğü gibi mümkün olduğunca açık bir ten rengi oluşturmak anlamına gelmiyor. Peki, o zaman esasında porselen makyaj nedir? Ne anlama gelir ve nasıl uygulanır?

1. Porselen Makyaj Nedir?

Porselen makyaj, teni olabilecek en pürüzsüz ve eşit tonlu forma getirmek olarak tanımlanıyor. Dolayısıyla bu makyaj trendi sivilce izleri, akne, güneş lekeleri ve koyu halka görünümlerinin tamamen kapatılması ve cilde kusursuz bir görünüm kazandırılması anlamına geliyor. Bu doğrultuda porselen cilt denince akla pürüzsüz, lekesiz ve eşit tonlu bir cilt imgesi geliyor. Yani tıpkı gerçek porselen gibi!

2. Porselen Makyaj Nasıl Yapılır?

Bazı insanları görünce doğuştan kusursuz bir cilt ile kutsandıklarını hepimiz aklımızdan geçirmişizdir. Tabii herkes bu kadar şanslı olmayabiliyor. Ancak merak etmeyin, porselen makyajla hayal edilen görünüme ulaşmak çok da zor sayılmaz! Tabii porselen makyaja geçmeden önce izlemeniz gereken birkaç adım bulunuyor.

Öncelikle şunu bilmelisiniz ki cildinizi sizden daha iyi tanıyabilecek hiç kimse yok. Günün hangi anında nasıl göründüğünüzü, cildinizin duygularınıza veya stres seviyenize bağlı olarak nasıl değiştiğini en iyi siz biliyorsunuz. Bu nedenle hangi malzemeleri seçeceğiniz konusunda şüpheye düşerseniz, cilt tipinizle uyumlu ürünleri araştırabilirsiniz. Gerekli malzemeleri temin ettikten sonra, kendi kendinize bile profesyonel bir porselen cilt makyajı yapabilirsiniz.

2.1. Porselen Makyaj Adımları

  • – Makyaja başlamadan önce cildinizi kullanacağınız ürünlere hazırlamanız gerekiyor. Öncelikle cildinizi tüm olası kalıntılardan temizlemelisiniz. Ardından nemlendirmeli ve son adımda da mutlaka güneş kremi sürmelisiniz.
  • – Ten makyajı ürünlerinden önce makyaj bazı uygulamalısınız. Böylece makyajın pürüzsüz olmasını ve kalıcılığının artmasını sağlayabilirsiniz.
  • – Yüksek kapatıcı etki sunan mat bitişli bir fondötenle artık ten makyajına başlayabilirsiniz.
  • – Göz altlarındaki koyu halkalar veya fondötenle kapanmayan lekeler için kapatıcı kullanmalısınız. Dilerseniz kapatıcı sonrası kontür ürünleriyle yüz şeklinizi de belirginleştirebilirsiniz.
  • – Fondöten ve kapatıcı adımlarının ardından makyajı sabitlemek için mat bitişli bir transparan pudra uygulamalısınız.
  • – Yüz makyajınızı renklendirmek için elmacık kemiklerine ve belki burna doğru hafifçe allık uygulayabilirsiniz. Hatta isterseniz, highlighter ile de öne çıkmasını arzuladığınız bölgeleri aydınlatabilirsiniz.

3. Porselen Makyaj için Hangi Ürünleri Kullanmalısınız?

Porselen makyajın en önemli adımlarından biri de doğru ürünleri seçmek. Bilhassa ten makyajında kullanılacak ürünlerin kaliteli, temiz içerikli, uzun süre kalıcı ve mat bitişli olmasına özen göstermek gerekiyor. Bunun yanı sıra doğru fırçaları seçtiğinizden de emin olmalısınız.

3.1. Makyaj Bazı

Rutin cilt bakımının ardından, porselen makyaj için öncelikle cilt tipiyle uyumlu bir makyaj bazı seçilmesi gerekiyor. Makyaj bazı, el veya bir fırça yardımıyla yüzün her bölgesine eşit şekilde uygulanmalı.

3.2. Fondöten

Makyaj bazının ardından sıra ten rengi ve cilt tipiyle uyumlu, uzun saatler boyu kalıcı ve yüksek pigmentli bir fondöten uygulamaya geliyor. Fondöteni seçerken parlama yapmayan mat bitişli bir ürün olmasına özellikle dikkat edilmeli. Fondöten fırçası veya makyaj süngeri yardımıyla ve tampon hareketlerle, fondöten cilde eşit ve katman oluşturmayacak şekilde uygulanmalı.

3.3. Kapatıcı

Hem ten rengi hem de uygulanan fondötenle aynı renkte ve aynı formda bir kapatıcı tercih edilmeli. Fondötenin ardından kapatıcı fırçası yardımıyla göz altındaki koyu halkalara, gerekirse burun kenarlarına, fondötenle kapanmayan sivilce ve güneş lekelerine ince bir katman halinde kapatıcı uygulanmalı.

3.4. Pudra

Ten makyajını sabitlemek için transparan yapılı bir pudra tercih edilmeli. Veyahut ciltteki kusursuz görünümü artırmak için kapatıcı etkili bir pudra seçilebilir. Ürün, fondöten ve kapatıcının üzerine bir pudra fırçası yardımıyla hafifçe uygulanmalı.

3.5. Allık

Ten makyajına renk katmak için öncelikle yassı ve kesik uçlu bir allık fırçası edinilmeli. Fırça, allık üzerinde dairesel hareketlerle gezdirilmeli ve ürünün fazlası hafifçe silkme yoluyla fırçadan uzaklaştırılmalı. Fırçanın uzun ucu elmacık kemiğinin üstüne yerleştirilerek kulak hizasına doğru, her iki taraf için de eşit miktarda uygulanmalı.

3.6. Aydınlatıcı

Ten makyajının son adımında, yüzü aydınlatmak için yelpaze uçlu bir aydınlatıcı fırçasıyla elmacık kemiklerine paralel şekilde highlighter sürülebilir. Ürün çene, dudağın üst kısmı ve burun ucuna da uygulanabilir.

3.7. Eyeliner

Porselen makyaj temel olarak cilt makyajını kapsıyor. Cildin daha pürüzsüz, kusursuz ve eşit renk tonunda olmasına özen gösterilen bu makyajı yine de göz makyajıyla tamamlamak şart haline geliyor. Siyah bir eyeliner, pürüzsüz teninizde gözlerinizi ön plana çıkarmanıza yardımcı olabilir. Eyeliner kullanırken öncelikle kuyruk kısmını çizip ardından bu çizgiyi kirpik diplerine kadar uzatabilirsiniz.

3.8. Maskara

Eyeliner uygulamasının ardından kirpikleriniz belirginliğini kaybedebilir. Etkileyici bir göz makyajı için uzun, kıvrık ve siyah kirpiklere sahip olmanız gerekiyor. Bunun için maskarayı sürerken, aplikatörü kirpiklerin alt kısmından başlayıp üst kısma doğru zikzak hareketlerle uygulayabilirsiniz.

3.9. Ruj

Kıyafetlerinize, saçınıza ve bulunacağınız ortama göre dilediğiniz ruj renklerini seçebilirsiniz. Doğal bir görünüm hedefliyorsanız nude, şeftali veya pembe tonlu rujları tercih edebilirsiniz. İddialı bir görünüm içinse kırmızı, bordo veya kahverengi rujlara yönelebilirsiniz.

4. Porselen Makyaj Nasıl Temizlenir?

Porselen makyaj yaparken yüksek kapatıcı etki sunan birden fazla ten ürünü kullanılıyor. Gözeneklerin tıkanmaması ve cildin nem ile sebum dengesinin bozulmaması için makyajın günün sonunda mutlaka temizlenmesi ve yoğun bir cilt bakımı uygulanması tavsiye ediliyor.

  • Suya dayanıklı eyeliner ve maskarayı yağ bazlı göz makyaj temizleyicisiyle silebilirsiniz.
  • Sonrasında ten makyajını ilk olarak pamuk ve makyaj temizleme suyuyla çıkarabilirsiniz.
  • Yüzdeki makyajı çıkardıktan sonra yüz temizleme jeliyle yüzünüzü yıkayabilirsiniz.
  • Cildinizi daha yoğun şekilde arındırmak için peeling yapabilirsiniz.
  • Ardından tonik, serum ve nemlendirici krem ya da yıkanmayan yüz maskesi ile cildinize bakım yapabilirsiniz.
Hayallerinizdeki porselen cilt makyajını profesyonel dokunuşlarla tamamlayabilmek için Beymen’deki yüksek kaliteli ve temiz içerikli makyaj malzemelerini inceleyebilirsiniz!

 

Comments are closed.