Paris’ten Sevgilerle

2019-20 Sonbahar/Kış koleksiyonunda Balmain kadını açık omuzlu biker ceketler ve transparan trençkotlarla, kategorize edilemeyen, aykırı bir ruh haliyle karşımıza çıkıyor. Balmain’in kreatif direktörlüğü görevini 25 yaşındayken üstlenen Olivier Rousteing de Fransız işçiliğinin couture kodlarını kendine has bakış açısıyla yeniden yazıyor.

 

Balmain’in kreatif direktörlüğü görevini 25 yaşındayken üstlenen Olivier Rousteing de Fransız işçiliğinin couture kodlarını kendine has bakış açısıyla yeniden yazıyor

Balmain’de kreatif direktörlük görevini üstlendiğinizde 25 yaşındaydınız. Bu yolculuk nasıl başladı? Evet, gerçekten de çok gençtim. Bundan sekiz yıl öncesi… Ama dönüp baktığımda daha da uzun bir zaman geçmiş gibi hissediyorum. Tüm Balmain ekibine bana verdikleri güvene layık olduğumu göstermek için daha önce hiç çalışmadığım kadar çalışmak zorunda hissediyordum. Alışılagelmedik bir kararla bu kadar genç yaştaki birine bu denli büyük bir sorumluluk veren Balmain’e her zaman minnettar olacağım.

Marka adının açılımı olan God Can’t Destroy Streetwear nasıl ortaya çıktı? İtalya’da büyüdüm. Katolik bir ülke ama ben o kadar inançlı biri değilim.Markam için seçeceğim ismin biraz provokatif olması gerektiğini düşündüm. Hiçbir kurala bağlı olmayan, sokaklardan ilham alan, renkli kıyafetler tasarlayacaktım. Başından beri hiçbir fikri dışlamayan bir marka olmasını istiyordum. Bu özgürlüğü ve kabul görme hakkını bozmaya kimsenin gücü yetemezdi.

BİZİ DİĞER MODAEVLERİNDEN AYIRAN DA BALMAIN’IN TARİHİ GÜÇLERINİ BENİM ÇAĞDAŞ BAKIŞ AÇIMLA BİRLEŞTİRMEK

Fransız tasarımcılar arasında Yves Saint Laurent’dan sonra kreatif önderlik koltuğunda oturan en genç ikinci isim sizsiniz. Böyle bir şansa sahip olmak size neler hissettiriyor? Özgeçmişim ve genç yaşıma bakılırsa köklü bir tarihe sahip olan modaevine liderlik edecek “tipik” bir aday olmadığım açıkça görülüyor. Bu şans bana verildiğinde inanılmaz heyecanlanmıştım ve Balmain yönetim ekibinin böylesi bir sorumluluğu bana emanet etmiş olması, benim için büyük bir onur.

2019-20 Sonbahar/Kış koleksiyonuna dönüp baktığımızda Balmain kadınını farklı stiller içinde görüyoruz. Açık omuzlu biker ceketlerden, transparan trençkotlara… Bu koleksiyon için hayal ettiğiniz kadın kim? Koleksiyon, bugünün ezber bozan karakterlerini kutluyor. Asi bir ruha sahip, aynı zamanda dinamik kadınlardan oluşan bir jenerasyon var karşımızda. İlham olarak, ekibim ve ben tanıdığımız özgüvenli kadınlara bakıyoruz; kontrolü elinde tutan ve bırakmamakta ısrarcı; hatta elindekini ileriye götürmek için isyan eden….

Comments are closed.