Old Money Tarzı Nedir?

Giyim tarzınızla atalarınızdan miras kalan zarafetinizi yansıtmaya ve rafine zevklerinizi ortaya koymaya ne dersiniz? Old money stilini benimseyerek stilinize asil bir görünüm kazandırmanız çok kolay. Hadi, elegan bir tavrı ve çabasız şıklığı benimseyen old money tarzını bizimle birlikte keşfedin!

Lüks olanı nerede olsa tanırız. Bazen kaliteli bir kumaşta, bazen zamansız stile sahip bir parçada, bazen de zarif ve abartısız bir görünümde… Estetik ve zengin görünüm için nokta atışı bir stil olan old money, sadece bir giyim tarzının daha da ötesinde konumlanıyor. Bir yaşam biçimini ve değerler topluluğunu yansıtan old money tarzı, her adımda sadeliğin ve lüksün peşinden gitmeyi hedefliyor. Peki, old money ne demek? Old money stili nedir ve nasıl uygulanır? Gerçek zarafetin inceliklerini öğrenmek ve old money yaşam tarzının kodlarını stilinize dahil etmek için yazımızı okumaya devam edin! 

1. Old Money Tarzı Nedir? Neden Old Money Denir? 

Old money tarzı, yani en uygun Türkçe karşılığıyla “servetli kişi stili”, nesiller boyu sürdürülen varlıklı bir yaşamın yansımasını ifade ediyor. Bunun yanı sıra old money stili ölçülü, geleneksel ve sade bir yaşam tarzını da anlatıyor. Bu tarz, lüks ve zenginlik gösterisinden ziyade zarif ve sade bir yaşam biçimine odaklanıyor. Old money ilhamını aslında servetlerini ailelerinden miras alan, geleneklere ve kurallara bağlı kalarak yaşayan ve gösterişli tüketim alışkanlıklarından kaçınan, zenginliklerini nesilce koruyabilmiş kesimden alıyor. 

Gösterişin geri planda kaldığı, abartıdan uzak ve kaliteli bir çizgide konumlanan bu estetik yaklaşımda, minimal ve sessiz lüks bir gardırop oluşturuluyor. Öyle ki old money, son dönemlerde moda olan parçaların aksine zamansız ve klasik parçalarla oluşturulan bir giyim stilini benimsiyor. Old money tarzının ikonu olan Prenses Diana’nın stili veya zarif tarzıyla döneminin old money’si olan Audrey Hepburn’ün giyim tarzı, old money giyimi anlamanız ve zihninizde hayal edebilmeniz için size rehber olabilir. 

2. Old Money Tarzında Kullanılan Renkler Hangileridir? 

Old money tarzı oluşturmanın birinci adımı doğru renkleri tercih etmek! Renkler zenginliği ve lüks görünümü yansıtma noktasında başarılı birer anahtar. Dolayısıyla old money giyim tarzının kapısını ardına kadar açmak için tercih edilen parçaların renk olarak bu görünüme uyum sağlaması tahmin edebileceğinizden çok daha önemli. Old money stilini benimsemeniz için kombinlerinize ekleyebileceğiniz renkleri şu şekilde sıralayabiliriz: 

2.1. Beyaz

Old money estetiğinin birincil rengi kuşkusuz beyaz! Sadeliğin ve lüksün bir yansıması olan beyaz, old money görünümüne fazlasıyla hitap ediyor. Hatta baştan aşağı beyaz parçalarla oluşturulmuş monokrom bir stil, old money tarzı için adeta üniforma niteliğinde!

2.2. Bej ve Krem Tonları

Temiz, natürel ve zahmetsiz… Bej ve krem tonları da old money stilinin olmazsa olmaz renklerin arasında. Bu giyim tarzı için hem şık hem de spor parçalarda tercih edilen bej ve krem tonları son derece zarif bir görünüm elde etmeye yardımcı oluyor. Nötr tonlar arasında öne çıkan bu renkler genel olarak old money stilinin her parçasında kullanılıyor. 

2.3. Siyah 

Zarafetin ve asaletin temsilcisi olan siyah, old money tarzında en çok ön planda olan koyu renklerden biri. Old money stilinde gece kombinleri için son derece ideal olan siyah, zamansız bir renk olmasıyla da bu stilin karakterini oldukça başarılı bir şekilde yansıtıyor. 

2.4. Lacivert

Zenginlik, lüks ve otoritenin iddialı bir yansıması olan lacivert, old money stilinde kullanılan bir diğer koyu renk olarak öne çıkıyor. Hem ana parçalarda hem de destekleyici aksesuarlarda sıklıkla tercih edilen lacivert, old money stilinde şık ve asil bir görünüm elde etmeyi kolaylaştırıyor. 

2.5. Pastel Renkler

Pastel renklerin uyandırdığı hisler old money stilinin yansıttığı tarzla büyük oranda örtüşüyor. Mint yeşili, açık mavi, pudra, lila ve açık sarı gibi pastel tonlar, özellikle aksesuar ve tamamlayıcı birer parça olarak old money estetiğinin devamlılığını sağlıyor. 

3. Old Money Tarzını Oluştururken Nelere Dikkat Edilmelidir? 

Old money tarzını giyim stilinize uyarlamak için bazı detaylar hakkında bilgi sahibi olmanız önemli. Örneğin; old money stili için parça seçimi yaparken logo detayının göz önünde olmamasına dikkat edebilir ve tercih edeceğiniz parçaların tasarım olarak göz yormamasına özen gösterebilirsiniz. Aksi halde yaratacağınız stil genelgeçer ve abartılı bir görünümden daha fazlasını ifade etmeyebilir. Old money tarzını oluştururken dikkat etmeniz gereken detaylar yalnızca bunlarla sınırlı değil. Uymanız gereken diğer kurallar ise şöyle: 

3.1. Temel Parçalar Seçin

Old money tarzını giyimde uygulamaya başlamak için temel parçaları seçmek önemli. Bu parçalar gardırobunuzun köşe taşları olacak. Örneğin; klasik beyaz gömlekler, yüksek kaliteye sahip blazer ceketler, sade kumaş pantolonlar ve düz renkli etekler için kapsül old money outfits diyebiliriz. 

3.2. Kaliteye Yatırım Yapın

Old money tarzında kalite her şey demek! Kaliteli kumaşlar, dikiş detayları ve dayanıklılık bu stilin asıl bazını oluşturuyor. Old money stili için dolabınıza yatırım yaparken uzun ömürlü ve kaliteli parçalara odaklanabilirsiniz. Bu sayede bu parçalar size yıllarca hizmet edecek ve sahip olduğunuz lüks stili sürdürmenize yardımcı olacak. 

3.3. Kumaş Seçimine Dikkat Edin

Old money stili için kumaş seçimi de önemli. Çünkü old money tarzı, konforu ve zarafeti birleştiriyor. İnce yün, tüvit, keten, ipek ve pamuk gibi doğal ve kaliteli kumaşlar tercih ederek old money stilinin hedeflediği görünümü ve rahatlığı yakalamanız mümkün. 

3.4. Aksesuarlarla Detay Ekleyin

Sade bir giyim tarzını aksesuarlarla zenginleştirebilirsiniz. Örneğin; zarif bir inci kolye, elmas küpeler veya klasik saat gibi aksesuarlarla old money tarzınızı tamamlayabilirsiniz.

3.5. Temel Giyim Kurallarına Uyun

Temel giyim kurallarına uymak old money tarzını doğru bir şekilde kombinlemek için önem taşıyor. Beden ölçünüze ve vücudunuzun proporsiyonunuza dikkat ederek çok daha özenli bir görünüm, dolayısıyla etkili bir old money giyim stili oluşturabilirsiniz.

4. Old Money Tarzında Hangi Temel Parçalar Kullanılabilir? 

Old money tarzını oluşturmak için tercih edebileceğiniz giyim ürünlerinin ve aksesuarların sonu yok! Öyle ki yalın ve sade bir tasarıma sahip, kaliteli görünen ve her dönem moda olan parçalarla kolayca  old money tarzına uygun bir görünüm elde edebilirsiniz. Bununla birlikte tabii ki money stilinde öne çıkacak belli başlı parçalar da bulunuyor. İşte, old money tarzına hitap eden o temel parçalar!

4.1. Blazer Ceket

Old money tarzını gardırobunuza taşımak için mutlaka bir blazer cekete sahip olmalısınız. Bu stilin vazgeçilmez parçası olan blazer ceket, casual bir görünüm sunuyor olmasıyla bu giyim tarzının dinamiklerine uyum sağlıyor. Beymen Club’ın Bej Kelebek Yaka Elastanlı Spor Blazer modeli, old money tarzını kombinize uyarlamak için ideal bir seçim olabilir. Rengi, dokusu ve kumaş kalitesiyle bu ceket için old money tarzına özel olarak tasarlanmış desek yanılmış olmayız! 

4.2. Kaşmir/Yün Triko Kazak

Yumuşak dokulu, zamansız renklerden oluşan ve kaliteli ipliklerden üretilen triko bir kazak old money görünüm için olmazsa olmaz. Doğrudan üst giyim olarak tercih edebileceğiniz triko kazakları dilerseniz şık bir gömleğin veya tişörtün üzerine omuzlarınızda kullanarak tercih edebilirsiniz. Bu sayede çok daha elegan bir görünüm elde etmeniz kolaylaşabilir. 

Tom Ford’un Krem Yün Kazak modeli, old money stilinin adeta joker bir parçası niteliği taşıyor. Krem tonlu ve yalın görünümlü bu triko kazakla kış stilinizde güçlü fakat dozunda bir lüks hissiyatı yaratabilirsiniz.

4.3. Tek Renk Gömlek

Old money stilini benimsemeniz için gardırobunuzda muhakkak tek renk gömleklere de yer açmalısınız. Beyaz, siyah veya pastel tonlarında gömlekler old money stilini tamalamanız konusunda size destek olacak. Mesela, görselde yer alan Ami markalı Beyaz Gömlek old money tarzı için hanımların gardırobuna ekleyebilecekleri temel parçalardan biri. 

4.4. Loafer Tarzı Ayakkabı

Loafer tarzı ayakkabılar old money görünümü için son derece ideal birer parça. Yarattığı klasik şık görünüm ve konforlu yapısıyla bu ayakkabılar old money stilinizi başarıyla tamamlayacak, hatta kombinize bambaşka bir boyut kazandıracak. Old money giyim tarzını ayakkabılarınızla tamamlamak için görselde yer alan Siyah Kadın Deri Loafer ayakkabı modeli konforlu ve stil sahibi bir seçenek. Old money tarzını Tod’s markasının kalitesiyle taçlandırmak için bizce bu parçaya da mutlaka bir şans verin! 

4.5. Klasik Çizme 

Old money tarzı için dolabınıza klasik tarzda bir çizme ekleyebilirsiniz. Bunun için Santoni markasının Siyah Kadın Deri Çizme modelini düşünebilirsiniz. Kusursuz işçiliği, kısa topuğu ve yuvarlatılmış sivri burnuyla bu çizme, zamansız bir stile sahip olması bakımından old money stilinin yıldızı olabilir!

Old money stili için ihtiyacınız olan tüm yalın, kaliteli ve estetik parçalar Beymen’de sizi bekliyor. Beymen’deki lüks giyim ürünleri arasından seçimlerinizi yaparak old money giyim tarzına çabasız bir şekilde uyum sağlayabilirsiniz! 

 

Comments are closed.