Okula Dönüş: Kolay ve Pratik Saç Modelleri

Göz açıp kapayıncaya kadar hızlı geçen bir yaz sezonunun ardından sonbahar ruhu dört bir yanımızı sarıyor. Özellikle okula dönüş zamanıyla özdeşleşen eylül ayı, yeni trendler eşliğinde sonbahar gardroplarının şekillenmesinde büyük rol oynuyor. Günlük görünümlerden makyaj görünümlerine, nail art uygulamalarından saç modellerine kendimizi yeni sezonun akışına bıraktığımız bu ay, kimilerimiz için stil kodları arasında yeni ufuklara yelken açma zamanını temsil ediyor.

Söz konusu okula dönüş zamanı olunca sonbahar sezonuna adaptasyon saçlardan başlıyor. Sonbahar sezonu, her zaman için özellikle yaz sezonu gibi güneşin ve çıkılan tatillerdeki denizin etkisiyle yorulan, rengi açılan ve yıpranan saçların yeni sezonda görünümlere farklılık katacak ve daha sağlıklı saçlara sahip olmayı sağlayacak saç kesim modelleri ile buluşulan bir sezon.

 

Güneş ve denizin keyfini çıkardığınız bir yaz sezonunun ardından saçlarınıza ihtiyacı olan bakımı sağlamak için Beymen güvencesindeki saç bakım ürünlerini kullanabilirsiniz!

 

Uzun saç ve kısa saç modelleri, katlı kesimler, kâkül kesimleri… Okula dönüş zamanında saçlarda yapılan bu değişim, görünümünüzü ve enerjinizi değiştirecek güce sahip. Buradaki en önemli nokta ise sahip olduğunuz saç modelini en doğru şekilde nasıl şekillendireceğiniz. Hazırlanırken size zaman kazandırıp işinizi kolaylaştıracak sihirli dokunuş, saç aksesuarlarından geçiyor.

İşte görünümüzü kişiselleştirerek stilinizi yükseltecek ve pratiklikleriyle vazgeçemeyeceğiniz saç aksesuarları ve saç modelleri!

Hızlı ve Etkili Bir Saç Toplama Yöntemi: At Kuyruğu

Sizlere günü kurtaran bir saç modelinin ne olduğunu sorsak cevabınız ne olurdu? At kuyruğu dediğinizi duyar gibiyiz. Kolaylığı ve pratikliğiyle zamansız bir vazgeçilmez olan at kuyruğu saç modelleri, özellikle son yıllarda birçok versiyonla klasik görünümünün dışına çıkmayı başardı. Tepede, ensede, yarım gibi farklı uygulamalarla tercih edilen at kuyrukları her stile dikkat çekici bir etkide bulunuyor. Son zamanların favorisi ise ünlü pop yıldızı Ariana Grande’nin imza görünümünü oluşturan 90’lı yılların tepede sıkıca toplanmış olan yarım at kuyruğu

At kuyrukları görünümlerin stil dozunu yükseltmekle kalmıyor aynı zamanda daha zeki ve çalışkan bir imaj yaratmayı da başarıyor. Bu görünüme kavuşmak isterseniz yapmanız gereken tek şey saçlarınızı tarayarak elastik bir saç tokasıyla sıkıca toplamak. Kişiselleştirilmiş bir görünüm elde etmek için ise hem o günkü görünümünüze hem de tarzınıza uygun bir saç tokasıyla at kuyruğunuzu tamamlayabilirsiniz. Siz de Ariana Grande’nin stilinden ilham almak isterseniz tepede yarım olarak topladığınız at kuyruğunu ışıltılı tokalarla ya da ince fiyonk detaylı tokalarla eşleştirebilirsiniz.

Pratik Örgülü Saç Modelleri

Özenli bir saç modeline giden yolun örgülerden geçtiğini söyleyebiliriz. Kökeni Afrika’ya dayanan saç örgü modelleri Afrika’dan dünyanın dört bir yanına yayılarak günümüzde de dünyanın dört bir yanında uygulanmaya devam ediyor. Görünümlere kattığı etkiyi de göz önünde bulundurursak, zamansız trendler arasındaki varlığını koruyacağından eminiz.

Pratik örgülü saç modelleri arasındaki ilk önerimiz şakak bölgesindeki saçların birer taraftan örülerek iki örgünün saçın arkasında birleştirilmesi. Gün boyu açık saçlarınızın sizi bunaltmayacağı bu saç modeli konfor vadediyor. İki örgülü arkadan toplama, sabah okula yetişme telaşı içinde birkaç dakikada hazır olmanızı sağlayacak. Ayrıca klasik 3 tutamlı örgünün yanı sıra;

  • – Kılçık örgü
  • – Fransız örgüsü
  • – Halat örgü
  • – Dağınık örgü
  • – Mısır örgüsü
  • – Çoklu örgü gibi pek çok örgü stiliyle saçlarınızı göz kamaştıran modellere dönüştürebilirsiniz.

Örgülerinizi o günkü kombininizi tamamlayacak renkli saç ipleri, taçlar, bandanalar ya da klipsli tokalarla zenginleştirebilirsiniz.

Diğer önerimiz ise Hailey Baldwin Bieber’ın 2022 yılında gerçekleşen Coachella Festivali’ndeki tam anlamıyla yeni bir trende hayat verdiği saç modeli. Ünlü model açık bıraktığı dalgalı saçlarını yüzünü iki yandan çerçeveleyen iki örgüyle taçlandırmıştı. Festival’den fotoğraflar gelir gelmez birçok kişinin dakikalar içinde uyguladığı bu örgülü saç modeli de kolaylığı ve Hailey Bieber referansıyla günü kurtaracak örgülü saç modelleri arasında yer alıyor.

Saç Kesimine Göre Kullanabileceğiniz Toka Çeşitleri

Saç şekillendirmenin en keyifli ve eğlenceli yolu oyuna güçlü yardımcıları dahil etmekten geçiyor. Birçok özel alternatiften oluşan kadın toka modelleri, yalnızca saç şekillendirmede kolaylık sağlamıyor aynı zamanda tarzınızın modern, güçlü ve zevkli yanını ön plana çıkarıyor. Tercih edilen tokalar sahip olduğu materyallerden yansıttıkları renk paletine kadar her özelliğiyle görünümünüze katkıda bulunuyor.

Özellikle Z kuşağının tutkuyla yaklaştığı 90’lı ve 2000’li yılların trendleri arasında yer alan saç aksesuarları, 2022 sonbahar/kış sezonuna damga vurmaya hazırlanıyor. Kadın taç modelleri, saç bantları, lastikli tokalar, çıtçıtlı tokalar ve daha birçok saç aksesuarı günü kurtarmaya geliyor.

Hangi Saç Modeline Hangi Tokalar Kullanılmalı?

Kısa ve küt saç modelleri için saç klipsleri, çıtçıtlı tokalar ve taçlar muhteşem bir etki yaratırken uzun saç modellerinde bunlara ek olarak lastik tokalar konforu artırıyor. Bunların yanı sıra uzun ve orta boy saçlar için tasarlanan topuz tokası çeşitleri de sağladıkları pratiklikle sanki saatlerce uğraşılmış bir topuz illüzyonu yaratmayı başarıyor. Sezonun tüm saç tiplerine uyan modeli ise simetrik bir şekilde ortadan ikiye ayrılan saçların her iki taraftan dikkat çekici aynı iki çıtçıtlı tokayla tutturulması.

Saç Tokası Trendleri

Son zamanların toka trendleri arasındaki favorilerin başında inci ve taş detaylı çıtçıtlı tokalar, fiyonk ve bandana detaylı lastik tokalar geliyor. Çıtçıtlı tokalarda altın, gümüş ve rose tonları daha sık karşımıza çıkarken lastik tokalarda geniş, özgür ve dinamik bir renk paleti bizleri selamlıyor.

Saç Tokalarında Favori Renkler Ve Desenler

Lastik tokalarda yer alan bandana ve fiyonk detayları genellikle baskılı kumaşlarla hazırlanıyor. Sezonun öne çıkan deseni ise çiçek desenleri… Kimileri pastel tonlarda, zarif papatya ve küçük çiçek baskılarından oluşan tokalar olurken kimileriyse fuşya, kırmızı ve saks mavisi gibi canlı renklerle bezenmiş büyük çiçek desenlerinden oluşuyor.

Siz de küçük hamlelerle büyük etki yaratmanızı sağlayacak ve stilinizi tamamlayacak birbirinden şık saç aksesuarları için şimdi Beymen’in Kadın Saç Aksesuarları kategorisini ziyaret edin.

Comments are closed.