Neo-Napoliten

SPOTLIGHT
NEO-NAPOLİTEN

Kökleri 14. yüzyıla uzanan geleneksel İtalyan stilini 21. yüzyılın moda diliyle güncel kılmak mümkün mü? Bu sorunun cevabını ancak Fransız Zazou’larından ve 90’lardan referanslar alıp Napoliten ekolünün terzilik anlayışına doğuştan tutku duyan bir tasarımcı verebilirdi. Karşınızda Gabriele Pasini.

Mr. Pasini henüz çok küçükken babanızın ve arkadaşlarının kıyafetlerine bakıp onlar gibi giyinmek istediğiniz, hatta terziye çift düğmeli, geniş yakalı özel dikim ceket sipariş ettiğiniz doğru mu?
Evet, doğru! Çocukken benden yaşça büyük kişilerin ne giydiğini incelemeyi çok severdim. Özellikle de ceketleri dikkatimi çekerdi. Sık sık terziye gider, o modellerin aynılarından, yaka dökümünün spesifik olarak nasıl olması gerektiğini en ince ayrıntısına kadar anlatarak diktirirdim. Evet, o ilk çift düğmeli yeşil ceketimi hala çok net hatırlıyorum.

Tasarım anlayışınızın Napoli stiline dayanması ve tüm koleksiyonlarınızda ceketin başrolü üstlenmesinin en önemli sebebi bu mu?
Napoliten ceketin başlıca karakteristiği bedeni sıkmadan ve rahatsızlık vermeden sarması. Bu özelliğiyle diğer modellerden ayrışır çünkü oldukça yumuşak dokudadır. Bedeni, kimi zaman natürel kusurlarla -genellikle omuz kısımlarında- kucaklar, ki bu da alışılagelmişin dışında bir görüntüdür. Açıkçası ben bu ceket olmadan yaşayamam! Öte yandan genel anlamda ceketin erkek giyiminin kilit unsuru 

Modern bakış açısı ve tarihsel ironi ile değişim yaratmak her zaman belirgin bir şekilde göze çarpmaz. Siz markayı temellendiren Napoliten mirasını gerçekten modern kılmayı nasıl sağlıyorsunuz? Napoli mirasına dayanan tasarımları, sokak giyimine gönderme yapan klasik pantolon ve trikolarla bir araya getirerek. Tabii burada bahsettiğim casual parçalar değil; gerçekten sokak giyimine özgü tasarımlar.

“CEKETİN ERKEK GİYİMİNİN KİLİT UNSURU OLDUĞUNA İNANIYORUM ÇÜNKÜ ÇOK YÖNLÜ VE HER PARÇAYLA BİRLEŞEBİLİR.”

olduğuna inanıyorum çünkü çok yönlü yani her parçayla kombine edilebilir. Zaten koleksiyonlarım aracılığıyla tam olarak anlatmak istediğim şey bu.
2020 İlkbahar/Yaz koleksiyonunuzda geleneksel İngiliz ve İskoç referanslarıyla da karşılaşıyoruz. Klasik İngiliz ve İskoç desenleri, renkleri bana her zaman ilham verdi. 2020 İlkbahar/Yaz koleksiyonumda da bu referansları yine İtalyan dokunuşu katarak yorumladım. Daha çağdaş tasarımlar ortaya çıkarmak için de hafif kumaşlar kullanıp onlara parlak renkler entegre ettim.

FRONT ROW
COOL-WEAR

Resmiyetle özdeşleştirilen gömlekler, klasikleşmiş silüetlerinden uzaklaşıyor.

FRONT ROW
MUTLAK YALINLIK

Sokak modası bol kesimlerden vazgeçmiyor ancak logolardan arınıyor.

STYLE
YAKIN KADRAJ

Yeni bir mevsime başlamadan önce yaz stilinin en önemli oyun kurucuları ile sezona yakından bakıyoruz.

Comments are closed.