İtalyan füzyon sanatında denge oyunu

SPOTLIGHT

İTALYAN FÜZYON SANATINDA
DENGE OYUNU

Corneliani’nin vizyoner Stil Direktörü Stefano Gaudioso Tramonte ile stil ve yaratıcılığa
dair konuştuk.

Corneliani; kusursuz terzilik anlayışı, ince düşünülmüş fonksiyonel detayları ve konforu yücelten hibrit dokuları ile eforsuz İtalyan stilinin karşılığı gibi. Markanın Stil Direktörü Stefano Gaudioso Tramonte ile stil ve yaratıcılığa dair konuştuk.

Corneliani 2019-20 Sonbahar/Kış koleksiyonundan başlayalım… Başlıca ilham kaynaklarınız nelerdi, bunlar görünümlere nasıl yansıdı?
Corneliani erkeğinin keyif aldığı, tutku duyduğu her şey bana ilham verdi aslında. Kentin tadını çıkarabilen, anı doyasıya yaşayabilen entelektüel bir centilmenden söz ediyorum. Dolayısıyla, metropollere özgü, renkli ve enerjik yaşam stiline ayna tutan, cüretkar ama eforsuz, dinamik ama sofistike bir koleksiyon tasarlamayı hedefledim.

Biraz da sizden, yaratıcılığınızı besleyenlerden söz edelim. Ne tür müzik dinlersiniz örneğin?
Bir müzik aşığıyım ancak en çok psychedelic rock müziğindenkeyif alırım. Özgürlüğü yücelten, özellikle 70’li yıllarda siyasi ve sosyal istikrarsızlığa karşı duran, film yapımcılarını, oyuncuları ve sanatçıları daha iyi bir dünya için bir araya getiren bir müzik türüdür bu.

“BUGÜN ÇOK BOYUTLU, MODERN, FONKSİYONEL VE STİL SAHİBİ GÖRÜNÜMLERLE TANIŞMAK ÜZEREYİZ.”

 

Corneliani deyince, kaşmirden ipeğe uzanan lüks dokulardan bahsetmemek olmaz. Kumaşlarınızı nereden tedarik ediyorsunuz?
Kumaş araştırmalarına büyük bütçe ve zaman ayırıyoruz. Yün, kaşmir, yün-ipek ve yün-kaşmir karışımı kumaşları İtalya’nın tekstil merkezi Biella bölgesinde yer alan en iyi kumaş üreticilerinden tedarik ediyoruz.

Comments are closed.