Formun Güç Gösterisi

SPOTLIGHT
FORMUN GÜÇ GÖSTERİSİ

Tasarım anlayışında başrolü keskin formlara ve işlevselliğe veren Elza Wandler, üç yıl önce kurduğu markası Wandler ile yüksek modanın en ilham veren tasarımcıları arasına girmiş durumda. Elza Wandler’a heykelsi tavra sahip, renk bloklarıyla güçlenen ayakkabı ve çanta tasarımlarının yaratım sürecini ve ilham kaynaklarını sorduk.

Wandler’ın DNA’sını nasıl tanımlarsınız?
Wandler tasarımları işlev ve form açısından nettir, dinamik renk kullanımına dikkat eder ve modern feminenliği somutlaştırır.

2020 İlkbahar/Yaz koleksiyonunuzda ön plana çıkan renk kullanımlarından ve yenilikçi formlardan bahseder misiniz?
Bu unsurlar hangi ilham kaynaklarıyla ortaya çıktı? Çiçek bahçeleri bir önceki koleksiyonun devamı olarak 2020 İlkbahar/Yaz tasarımlarının yine ilham kaynağıydı. Bu sezon Wandler’ın imza parçaları ‘Hortensia’ ve ‘Georgia’ modellerine floral desenli ipek eşarplar ekledik. Yeşil yapraklardan ve çiçek bahçelerinden alınan renk paletini imza modellere taşıdık. Koleksiyonda yer alan ‘Ava’ modelini tanıtmaktan ayrı bir heyecan duyuyorum çünkü büyük boyutlu, heykelsi tavırlı, kutu formundaki üstü açık çanta bir kadının tüm ofis ihtiyaçları için yeterli alana sahip. Bu sezon favorim bisküvi rengindeki ‘Ava Mini Tote’! biri renk seçimi olsa gerek. Renk bileşimlerine nasıl karar veriyorsunuz? Ruh hallerini ve duyguları etkilemenin ilginç bir yolu olduğu için renklere odaklanmayı çok seviyorum.

Şimdiye kadar elde ettiğiniz en büyük başarınızı nasıl tarif edersiniz?
Moda dünyasında tanınmak ve aldığım geri bildirimlerin hepsi benim için çok önemli. “Business of Fashion En Etkili 500 Kişi” listesine dahil olmak, kendi çanta ve ayakkabılarımı dünyada birçok mağazada görmek, sokakta durdurulup taktığım ‘Georgia’ çantanın yeni model olup olmadığının sorulması, Beyoncé, Rihanna, Reese Witherspoon, Céline Dion, Gigi ve Bella Hadid gibi ünlülerden sipariş almak… Hepsi şimdiye kadar elde ettiğim en büyük başarılar arasında yer alıyor.

YAPRAKLAR VE ÇİÇEK BAHÇELERİ BU SEZON WANDLER RENK PALETİNİN BELİRLEYİCİ UNSURLARI.

Bence sıradanlığı sıradışı kılmak adına sadece parlak renklerle çalışmaya gerek yok; aynı efekti yan yana koyduğunuzda birbirine uyan iki tonla da yaratabilirsiniz. Ayrıca ayakkabı ve çantanın formuna bağlı olarak renklere karar vermeniz gerekebilir. “Bu parçada odak hangi detayda olmalı?” ya da “Bu tasarıma nasıl bir tavır vermek istiyorum?” gibi soruları, renklere karar verirken ve onları bir araya getirirken daima aklımda bulunduruyorum.

FRONT ROW
DERİYE ÖVGÜ

Minimal, sportif ya da fütürist…
Yazlık deri, koleksiyonlarda
yeni açılımlarla sahne alıyor.

FRONT ROW
KOD:PASTEL

2020 İlkbahar/Yaz podyumlarında
parçalar pastel tonlara boyalı.
İddialı, bir o kadar da optimist.

STYLE
YAZI HİSSETMEK

Yumuşak dokulu deriler, kanvas ve hasır, yazın hafiflik hissini taşıyarak başrole geçiyor.

Comments are closed.