Estetiği Doğayla Buluşturan Bahçe Dekorasyon Fikirleri

Huzurlu bir bahçe pek çok kişi için dünyada cennete açılan kapı demek. Siz de böyle düşünenlerdenseniz, yeşilin en güzel tonlarıyla büyülü bir yaşam alanı yaratmak için bahçe dekorasyonu fikirlerine ihtiyacınız var demektir. Öyleyse gelin, cennete açılan o kapının anahtarını hep birlikte çevirelim!

Konfüçyüs yıllar önce “Tanrım, bana kitap dolu bir evle çiçek dolu bir bahçe ver.” derken, bugün sizin hayallerinize ses olacağını düşünmüş müydü dersiniz? Bu bilinmez ancak, huzurlu bir yaşamın iç açıcı bir bahçeye sahip olmakla yakından ilişkili olduğu herkesin malumu sayılır. Tabii bu noktada bahçenizi nasıl dekore ettiğiniz ve dekorasyonda hangi parçaları seçtiğiniz büyük önem taşıyor. Natürel tercihlerle adeta bir açık hava doğa evi dekore etmek mümkün olurken, modern bahçe dekorasyonu ürünleriyle ise lüks ortamlar yaratılabiliyor. Hadi, birbirinden farklı bahçe dekorasyon fikirlerimizle zevkinize en uygun seçimlere ışık tutalım!

1. Bahçenizi Dekore Ederken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Estetiği Doğayla Buluşturan Bahçe Dekorasyon FikirleriHer bahçenin kullanıma uygun alanları değişiyor. Bazı bahçeler küçük bir alana sahip olurken, bazıları dekore etmeyi zorlaştıracak kadar büyük olabiliyor. Ancak belli başlı koşulları göz önünde bulundurarak bahçenize en uygun dekorasyonu yapmanız mümkün! Peki, bu koşullar neler?

1.1. Alanınızı Göz Önünde Bulundurun

Bahçe dekorasyonu yaparken en önemli konuların başında yeşil cennetinizin kaç metrekare olduğu geliyor. Eğer küçük bir bahçeye sahipseniz, alanı en işlevsel şekilde kullanmaya gayret etmelisiniz. Küçük bahçe dekorasyonunda alanı daha da daraltmamak için gereksiz eşya kullanımından kaçınmalısınız. Katlamalı ve duvara monte edilebilen mobilyaları tercih ederek daha ferah alanlar yaratabilirsiniz.

İşlevsel tercihler büyük bahçe dekorasyonunda da son derece önemli. Eşyaların birbirinden çok uzak durmaması için bahçenizi dekore ederken bir odak noktası belirlemeli ve eşyaları bu alanın etrafında konumlandırmalısınız. Örneğin; bahçenizin ortasında bir kanepe tercih ederek sol köşeye salıncağı, sağ köşeye hasır sepetlerinizi yerleştirebilirsiniz. Bu alandan hafifçe uzaklaşarak saksılarınızı, hobi alanınızı ve hamağınızı uygun noktalarda konumlandırabilirsiniz.

1.2. Mobilya Seçimine Dikkat Edin

Bahçe mobilyalarınız güneşin kavurucu sıcağına, nazlı ilkbahar yağmurlarına ve belki de karın ahenkle yağışına şahitlik edecek. Onları koruyacak olsanız dahi uzun ömürlü ve dayanıklı bir kullanım için bahçeye uygun materyallerden hazırlanmış ürünler tercih etmeniz gerekiyor. Metal, bambu, plastik ve ahşap materyaller arasından size en uygun seçimi yapabilirsiniz. Ancak her materyalin kendine has bir bakıma ihtiyacı olduğunu unutmamalısınız. Mesela metal mobilyaları paslanmaya karşı korumalısınız.

1.3. İşlevsel Dekorasyon Ürünleri Tercih Edin

Her görenin büyüleneceği bir bahçe dekorasyonu yaratma fikri ne kadar cezbedici olsa da, dekoratif ürünler seçerken öncelikle işlevselliğe yönelmek gerekiyor. Örneğin; katlanabilir dekorasyon ürünleri bahçede değişiklik yapılması istenen dönemlerde kurtarıcı oluyor. Siz de bahçe dekorasyon malzemeleri alırken bu konuyu mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.

1.4. Aydınlatmaya Önem Verin

İçinizi ısıtan bir bahçe hayal ettiğinizde sizin de gözünüzün önüne loş ışıklı, masalsı bir ortam mı geliyor? Yalnız değilsiniz. Ateş böceklerini kıskandıracak bir aydınlatma için bahçenizdeki ağaçların gövdesine ve dallarına LED zincirler sarabilirsiniz. Duvarınıza ise modern ve gelenekselin birleşimi olan yenilikçi kandil aydınlatmaları asabilirsiniz. Masanızı ve sehpanızı da mumlarla süsleyebilirsiniz.

1.5. Toprak Koşullarını Öğrenin

Bahçenize ekeceğiniz çiçekler ve tohumlar için toprak koşullarını öğrenmeniz gerekiyor. Hatta bu konu zemin dekorasyonu için de belirleyici unsurlardan biri oluyor. Örneğin; toprak koşulları uygunsa kanepenizin ya da yemek masanızın altına ahşap karolar yerleştirebilirsiniz. Patika yolu hangi malzemelerle oluşturacağınızı da yine toprak koşullarına göre belirlemenizde fayda var.

2. Birbirinden Özel 3 Bahçe Dekorasyon Fikri!

Estetiği Doğayla Buluşturan Bahçe Dekorasyon FikirleriBahçe dekorasyonunuzda evinizin stilini devam mı ettireceksiniz, yoksa daha başka seçimler yaparak ruhunuzun farklı yönlerini yansıtan bir ortam mı yaratacaksınız? Eğer hala karar veremediyseniz, sizin için hazırladığımız bu bahçe dekorasyonu önerileri işinizi çok kolaylaştıracak!

2.1. Doğal ve Sürdürülebilir Bahçe Dekorasyonu

Estetiği Doğayla Buluşturan Bahçe Dekorasyon FikirleriYeşilin tam ortasında natürel ve sürdürülebilir bir bahçe dekorasyonu yapmanızdan daha ideal ne olabilir? Bu dekorasyon için öncelikle doğal malzemeli bahçe dekorasyon ürünleri kullanmaya özen göstermelisiniz. Ahşap, bambu veya rattan gibi sürdürülebilir materyallerden üretilmiş bahçe mobilyalarını tercih edebilirsiniz. Lasttouch markalı Mesh Rattan Kahverengi İkili Koltuk modeliyle doğanın renklerine uygun göz alıcı bir oturma alanı yaratabilirsiniz.

Bahçe çiçeklerinin arasında doğallığı sonuna kadar yaşayabilir, saksılarda ve uygun alanınız varsa küçük bir serada hobi olarak sebze meyve yetiştiriciliği yapabilirsiniz. Güneş enerjisiyle çalışan su değirmeni gibi dekor ürünlerini tercih ederek bahçenizi zenginleştirebilirsiniz.

2.2. Bohem Bahçe Dekorasyonu

Estetiği Doğayla Buluşturan Bahçe Dekorasyon FikirleriDekorasyon dergilerinden çıkmış gibi gözüken bir bahçe için bohem dekor ürünlerine yönelebilirsiniz. Bahçedeki oturma alanınızı geniş minderli renkli bir kanepeden oluşturabileceğiniz gibi yer minderleriyle de hazırlayabilirsiniz. Etnik desenli örtülerden ve işlemelerden yararlanabilir, bohem dokunuşlu saksı ve heykelleri tercih edebilirsiniz.

Ortama daha şık bir dokunuş yapmak için bahçe duvar dekorasyonunuzu Kontra markalı Palm Pirinç Malzeme Detaylı Parlak Duvar Apliği ile yapabilirsiniz. Van Roon Living imzalı All Fruits Seramik Vazo ise bahçe sehpanıza ya da yemek masanıza büyüleyici bir dokunuş katmak için birebir!

2.3. Minimalist Bahçe Dekorasyonu

Estetiği Doğayla Buluşturan Bahçe Dekorasyon Fikirleri“Minimalizm, hayatın her alanında önceliğim.” diyorsanız bahçe dekorasyonunuzu da minimal tercihlerle yapabilirsiniz. Sadeliğin şıklığını rattan mobilyalarla gösterebilir, beyaz minderlerle ortama şık bir hava katabilirsiniz. Bahçe aydınlatması çeşitleri arasından rattan veya hasır detaylara sahip modellere yönelebilir, az ve öz eşyayla kendinize sımsıcak bir bahçe yaratabilirsiniz.

Bahçe kanepenizi Snoc markalı Myla Rattan Bahçe Sehpası ile tamamlayabilirsiniz. Sakin ve huzurlu atmosferinize Illusory Superiority imzalı Duygu Ergör Baur – Bronze Dove Heykel ile etkileyici bir dokunuş yapabilirsiniz.

Görenleri hayran bırakacak bir bahçe dekorasyonu için ihtiyacınız olan şık ve kaliteli ürünler Beymen’de! Hemen Beymen mağazalarını ya da web sitesini ziyaret edin, hayallerinizdeki bahçe dekorasyonunu vakit kaybetmeden oluşturun!

 

Yorumlara kapalı

Menu