Erkek Takım Elbise Ayakkabı Kombin Kılavuzu

Yeni bir yılın içimizi yeni heyecanlar ve umutlar ile doldurduğu bugünler, stilimizi de yenilemek için bulunmaz bir fırsat. Özellikle, yeni yılın yeni iş birlikleri, toplantılar, yeni plan ve projelerle geldiği düşünülürse ve tabi yılbaşı eğlenceleri ve kokteyller de hesaba katılırsa, stilinizi yenilemeye takım elbise ve ona uygun ayakkabı kombinleri ile başlamak doğru bir tercih olur.

Modayla ilgili her şeyde olduğu gibi, takım elbise ayakkabı kombinleri konusunda da size yardımcı olabilecek bazı pratik kurallar vardır: Kahverengi ayakkabılar her şeyle uyum gösterir, siyah ayakkabılar resmi durumlar için mutlaka gereklidir ve deri ayakkabılar her zaman şıktır. Ama tam olarak hangi ayakkabıların hangi takım elbise ile mükemmel sonuç vereceğini bilmek istiyorsanız, o zaman tam size göre, kılavuz niteliğinde bir yazı hazırladık.

1. Takım Elbise Altına Hangi Ayakkabı Giyilir?

Ayakkabılar, hiç kuşkusuz ki stilinizle yaratmak istediğiniz etkinin anahtar parçalarından biridir. Bu nedenle ayakkabı tercihleri sandığınızdan daha önemli olabilir. Özellikle takım elbise altına ayakkabı söz konusu olduğunda, yaptığınız kombinler kendinizi en iyi şekilde ifade etmenin, tarzınızla yarattığınız farkı ortaya koymanın somut göstergeleridir. Takım elbise ile hangi ayakkabıların giyileceğine dair katı kurallar yok. Ancak size yardımcı olacak, takip edebileceğiniz bazı öneriler mevcut.

Klasik ayakkabılar, erkek takım elbiseleri için her zaman güvenli bir seçimdir. Oxford ayakkabılar geleneksel bir tercih gibi görünse de güvenli sularda rahat etmenizi sağlar. Tarzınıza biraz hareket katmak istiyorsanız Brogue ayakkabıları deneyebilirsiniz. Bir çift siyah Derby ayakkabı ise size daha fazla hareket alanı sunar; gri, siyah veya lacivertten ağır ekoselere ve desenli tasarımlara kadar her türlü takım elbiseye kolaylıkla uyum gösterir. Bunların dışında, deri sandaletlerden spor ayakkabılara kadar her şey, ne tür bir takım elbise ile eşleştireceğinizi bilmeniz koşuluyla, ‘takım elbise ayakkabısı’ olabilir. Örneğin, zamansız çizgileriyle kurtarıcı modellerden olan Chelsea botlar, modern ve dinamik bir stil için vazgeçilmez tamamlayıcılardan biridir.

2. Takım Elbise ile Ayakkabı Nasıl Kombinlenir?

Takım elbise ayakkabı kombini yapmak için elbisenin rengi iyi bir başlangıç noktasıdır. Takım elbiseler, rengine uyumlu olarak kombinlenen ayakkabılar ile daha güçlü bir etki yaratır.

Lacivert takımlar en iyi siyah deri ayakkabılar ve kahverengi süet ayakkabılar ile kombinlenir. Eğer mükemmeliyetçi yanınızı ortaya çıkarmak istiyorsanız lacivert takım elbisenizi siyah deri bir Oxford ile tamamlayabilirsiniz. Rahat ve özgüvenli bir görünüm için aynı takım elbiseyi bir de kahverengi süet makosen ayakkabılar ile deneyin. Stilinize biraz renk katmak için ise bronz ve gri tonlarında bir ayakkabı seçmek, çarpıcı bir şıklık yaratmanızı sağlayabilir.

Koyu gri veya kömür rengi bir takım elbiseniz varsa, kahverengi veya siyah ayakkabılar giyebilirsiniz. Açık gri takımlar ise en güçlü formuna siyah deri ayakkabılar ile tamamlandığında kavuşur. Diğer taraftan, kahverengi takım elbiseyi farklı tonda bir kahverengi ayakkabı ile kombinlemek, siyah takımı ise siyah ayakkabı ile kullanmak en doğru tercih olacaktır.

3. Tarzınızı Yansıtacak Takım Elbise Ayakkabı Kombinleri

Ayakkabı seçiminiz takım elbisenizin estetiğini anında değiştirme gücüne sahiptir. Dilerseniz daha klasik ve şık, dilerseniz ‘smart casual’, dilerseniz smokin olsun kıyafetinizi tamamlayacak ve tarzınızı bir adım öteye taşıyacak bir ayakkabı mutlaka vardır. Sizi en doğru şekilde yansıtacak takım elbise ve ayakkabı kombinlerine gelin daha yakından bakalım.

3.1. Klasik ve Şık Takım Elbise Ayakkabı Kombinleri

Klasik ve şık bir takım elbisenin birden fazla tamamlayıcısı olabilir. Oxford ve Derby, klasik ayakkabı denince akla ilk gelen modeller olsa da Monk Strap ve Brogue modeller, şıklığın yanı sıra, tarzına cesur ve sofistike bir dokunuş katmak isteyenler için idealdir.

Oxford, klasik bir şıklığın başrol oyuncusudur. Genellikle cilalı veya mat deriden yapılan Oxford ayakkabılar, farklı bağcık sistemi, açık dikişler, düşük sırt ve küçük topuk ile kolayca tanınır. Kusursuz işçiliğin timsali, bir çift Tom Ford Oxford ayakkabı zarif bir akşam yemeği için mükemmel bir eşlikçidir. Yanı sıra, Oxford ayakkabı, kokteyl ve düğün gibi şık buluşmalarda ve üst düzey toplantılarda Beymen business takım elbise ile gösterişli bir görünüm için kusursuz seçimdir.

Derby ayakkabılar, Oxford ile aynı ailedendir ancak açık bağcık sistemi ve daha sade tasarımıyla biraz daha rahat bir tarza vurgu yapar. Derby ayakkabılar, klasik ve şık bir Beymen takım elbise ile oldukça uyumludur. Malzeme ve renkler yoluyla kişisel tercihlerinize göre uyarlanabilir olması size hareket özgürlüğü sağlar. Günlük kullanım için cilalı deri, özel günlerde öne çıkmak için ise süet cezbedici bir seçenek olabilir.

Monk Strap ayakkabılar, klasik şıklığın yanı sıra cesur ve sofistike bir tarz arayanlara hitap eder. Türkçeye çevrildiğinde, ‘keşiş kayışı’ anlamına gelen Monk Strap modelinde, ayakkabının üst kısmında bağcıklar yerine bağlanan ve onu sabitlemek için kullanılan tek veya çift tokalı bir kayış yer alır. Farklı tasarımı, Monk Strap ayakkabının gücünü açığa çıkarır. Santoni’nin çarpıcı taban tasarımıyla, Bontoni’nin renginin albenisi ile öne çıkan Monk Strap modelleri ve çok daha fazlası Beymen koleksiyonunda sizi bekliyor.

Bir diğer güçlü ve sofistike ayakkabı tasarımı Brogue’dir. Brogue, aslında bir ayakkabıyı desen veya tasarımlarla süsleme sürecini ifade ederken, zaman içerisinde bu terim, ayakkabı modelinin adı haline gelmiştir. Teknik olarak, Oxford veya Derby modellerine oldukça benzer. Ancak, ayakkabılarınızla dikkat çekmek veya klasik bir takım elbiseye biraz kişilik katmak istiyorsanız Brogue kesinlikle doğru bir tercihtir.

3.2. Takım Elbise Spor Ayakkabı Kombinleri

Modanın kurallarının çok daha net olduğu eski günlerde takım elbise ve ayakkabı kombini için sadece iki seçenek mevcuttu; Oxford ve Derby. Ancak zamanla kuralların esneklik kazanması ve modellerin çeşitlenmesi farklı kombinleri mümkün kıldı. Günümüzde, Beymen erkek takım elbise modellerinin altına spor ayakkabı giyerek oldukça şık bir görünüme sahip olmak mümkün.

Öncelikle, takım elbise spor ayakkabı kombini yapmak istiyorsanız, ‘smart casual’ içerisindeki ‘smart’ tanımına vurgu yapmanız gerektiğini not düşelim. Başka bir deyişle, seçtiğiniz spor ayakkabı tarzını yansıtmak üzere gerçekten özenle seçilmiş olmalı. Bir çift spor ayakkabıyı alıp kapıdan öylece çıkmaktan ziyade, şık görünen ve/veya tasarım ürünü bir çift spor ayakkabıya yatırım yapın. Tasarım ürünü spor ayakkabılar, basit ama klasik siyah bağcıklı spor ayakkabılar ve hatta Converse ayakkabılar olsun, dokusu ve çizgisi ile kalitesini belli eden bir çift spor ayakkabı, takım elbiseyi eşi benzeri olmayan bir şekilde tamamlayabilir.

3.3. İddialı Takım Elbise Ayakkabı Kombinleri

İddialı takım elbise modellerini öne çıkarmak için iddialı ayakkabı kombinlerine ihtiyacınız olacak. Bu tip takım elbiselerin tamamlayıcısı ayakkabılar, siyah deri ya da deri görünümlü ayakkabılar olmalı.

İster bir çift cilalı Oxford, ister pürüzsüz bir Derby veya Monk Strap olsun, incelikli işçiliği ile öne çıkan, pürüzsüz dokuya sahip ayakkabılar ile tarzınızı yükseltebilirsiniz. Tüm bu özelliklere sahip, tasarımı ile fark yaratan Christian Louboutin, kusursuz işçiliği ile öne çıkan Magnanni ile Moreschi ve çok daha fazlasını Beymen koleksiyonunda bulabilirsiniz. Çoğunlukla smokin ayakkabısı kategorisinde yer alan, bağcıklı ya da kayışlı bu modeller ile en şık Beymen erkek takım elbisenizi tamamlayabilir, iddialı, güçlü ve kendinden emin tarzınızı ortaya koyabilirsiniz.

Comments are closed.