Akıllardan Çıkmayan 8 Playstation Oyunu

Emsalsiz bir zafer hissi ya da heyecanla hırsın iç içe geçtiği bir tekrar deneme isteği… Rutin hayattan ışık hızıyla soyutlanmak için siz de Playstation evrenine davetlisiniz! Bu yazımızda sizin için dünden bugüne iz bırakan Playstation oyunlarını ele aldık. Playstation’ın klasik ve yeni en iyi oyunlarını keşfetmeye hazırsanız, birlikte ufak bir yolculuğa çıkalım.

Heyecan, keşfetme arzusu, en sevdiklerinizle çekişmeli karşılaşmalar ya da kendinize ayıracağınız birkaç keyifli saat… Oyun oynamak çocukluk yıllarıyla sınırlandırılamayacak kadar çok duyguya hitap ediyor. Playstation evreni ise tüm bu duyguları yakalamak için herkesin dikkatini çekecek yeniliklerle sürekli gelişiyor ve değişiyor. Klasik oyunlarıyla sadık kitlesini uzun yıllardır mutlu etmekle yetinmeyen Playstation oyun üreticileri, oyun dünyasında yeni trendler yaratmaya devam ediyor.

Siz de bu yeniliklerle dolu evrenin bir parçası olmaya ne dersiniz? Öyleyse klasik oyunlarla nostaljik bir yolculuk yapmak ya da güncel oyun trendlerine hakim olmak için içeriğimize buyurun!

1. Playstation Nesillerine Zaman Makinesinden Bir Bakış

1994 yılında piyasaya sürülen ilk Playstation’ın kırdığı satış rekoru, 3D grafiklerle yarattığı heyecan ve çılgınlık ivmesini her geçen gün arttırıyor. 2000 yılında oyunseverlerin aklını başından alan DVD destekli PS2, Blu-ray sürücüsü olan ilk konsol PS3, Playstation VR desteği sunan PS4 ve 4K çözünürlük sağlayabilen PS5’le Sony, kendisiyle olan yarışını hız kesmeden sürdürüyor.

Playstation özel oyunları da tıpkı oyun konsolları gibi şaşırtıcı bir hızla gelişim gösteriyor. Bu gelişimin en nadide örneklerine, yani sayfanın devamında sizi bekleyen birbirinden iddialı sekiz farklı oyuna kısa bir bakış atmak için aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz:

Playstation Nesillerine Zaman Makinesinden Bir Bakış
Oyun Playstation Nesli Oyun Türü Yıl
Tony Hawk Serisi PS2 Spor (Kaykay) 1999
Grand Theft Auto 5 PS4 Aksiyon, Macera 2013
Infamous Second Son PS4 Aksiyon, Macera 2014
Uncharted Üçlemesi PS3 Aksiyon, Macera 2015
Marvel’s Spider-Man PS4 Aksiyon, Macera 2018
God of War: Ragnarok  PS4 Aksiyon, Macera 2022
WWE 2k23 PS4 Dövüş (Amerikan Güreşi) 2023
Demon’s Soul PS5 Souls (Zindan benzeri karanlık ortamların keşfedildiği aksiyon oyunu alt türü) 2020

2. Zamana Meydan Okuyan Playstation Oyunları

Oyun konsolları, kimi zaman günün stresinden arınmak kimi zaman da sevdiklerimizle benzer duyguları yakalamak için harika bir alternatif sunuyor. Yıllara meydan okuyan Playstation oyunlarıysa oyunseverlere zamanda macera dolu bir yolculuk yapıyormuş hissi yaşatıyor.

2.1. PS2 Tony Hawk Serisi

90’lı yılların ünlü kaykaycısı Tony Hawk’ın destekleriyle geliştirilen bir efsane: Tony Hawk Pro Skater Serisi! Kaykay hareketlerinde mümkün olanı yeniden tanımlayan Tony Hawk’ın kaykay tutkusu, oyunun özenle işlenmiş detaylarına da yansıyor. Kaykay hareketlerini öğrenerek yetenek ve şöhret kazanmaya dayanan Tony Hawk Serisi ilk olarak 1999 yılında oyunseverlerle buluştu.

2020 yılına kadar uzanan mazisinde sürekli yeni güncellemelerle desteklenen Tony Hawk Pro Skater Serisi günümüzde özelleştirme opsiyonları ve sürükleyici hikayesiyle dolu dizgin bir serüven sunuyor. Playstation 2 oyunlarının favori üyeleri arasında yer alan bu serinin, kaykay aktivitesiyle bir yakınlığı olmayanlara dahi profesyonel bir kaykaycı hissi sunan güçlü grafikleri mevcut! 

2.2. PS3 Uncharted Üçlemesi

Playstation 3 oyunları dendiğinde akla ilk gelen oyun serilerinden Uncharted Üçlemesi’nin ikonik hale gelmesinin pek çok nedeni var. Oyun serisinin baş kahramanı hazine avcısı ve servet arayıcısı Nathan Drake’in boynunda yer alan kolyede yazan “Küçük Başlangıçlardan Gelen Büyüklük” sözleri oyunun ruhunu özetliyor. 

Amazon Ormanı’nın derinliklerinde korsanlarla savaşmak, Khali Çölü’nün ortasındaki gizli şehirleri keşfetmek, atlamak, tırmanmak, ateş etmek, gizli geçitler keşfetmek, araç kullanmak ve dahası… Sekiz oyundan oluşan Uncharted Üçlemesi, farklı bir evrene geçiş yapmanın aksiyon ve macera dolu yolunu sunuyor!

3. Son Yılların En Çok Konuşulan Playstation Oyunları

Playstation oyunları sizce neden bu kadar seviliyor? Çünkü sadık kullanıcılarının bir an dahi tekrara düşmesine izin vermeyen bu büyülü evren daima yeni kahramanlar, hikayeler ve hatta dünyalar yaratıyor. Bu yeniliklerin eseri olan Playstation 4 oyunlarının en sevilen üyeleri hemen bir alt satırda sizi bekliyor!

3.1. Infamous Second Son (2014)

Süper güçleriniz olduğunu hayal ettiğiniz çocukluk günlerine tekrar dönmeye ne dersiniz? Eğer çizgi romanları seviyorsanız ya da bir kez dahi olsa süper güçleriniz olduğunu hayal ettiyseniz, Infamous Second Son ilginizi çekebilir. 

Seattle’a yakın bir kasabada yaşayan Amerikan yerlisi bir sokak sanatçısı olan Delsin Rowe, bir dizi olay sonucunda 24 yaşında süper güçlerinin farkına varıyor. Böylece başlayan bu macerada kumanda sizin elinizde. Büyük bir kahraman mı, yoksa kasaba halkının gördüğü en yıkıcı güç mü olmak istersiniz? 

3.2. Marvel’s Spider-Man (2018)

Marvel evreninin sıkı takipçisi olan ya da bu Playstation 4 özel oyununu şöyle bir denemek isteyen hemen herkes Marvel’s Spider-Man ile derin bağla kuruyor. Çünkü uzun bir geliştirme sürecinin eseri olan bu PS Marvel oyununun grafikleri, efektleri ve heyecanlı olay örgüsü resmen bağımlılık yaratıyor!

Oyunda yalnızca Spider-Man’i değil Peter Parker’ı ve iki farklı yan karakterin daha kaderi sizin ellerinizde. Marvel’s Spider-Man’in PS4 özel evreninde geçen hikayesinde yalnızca özel güçlerle şehri kurtarmak değil; geciken faturalar ya da işten kovulmak gibi daha günlük sorunlarla da baş etmeniz gerekiyor.

3.3. Grand Theft Auto 5

Acımasız ve tehlikelerle dolu Las Santos isimli bir kasabada geçen Grand Theft Auto 5 emekli bir banka soyguncusu, belalı bir psikopat ve genç bir sokak dolandırıcısının şans eseri kesişen hayatlarına ışık tutuyor. Tehlikelerle dolu bir şehirde kimseye ve en önemlisi de birbirlerine asla güvenmeyen bu üçlünün gerçekleştirdiği bir dizi heyecanlı soygunda gerilim ve aksiyon bir an dahi azalmıyor. 

4. Yeni Nesil Playstation’ın En Çok Tutan Oyunları

Playstation 5 oyunlarıyla sunulan 4K destekli oyun grafikleri ve güçlü efektlerin hakkını veren yeni nesil Playstation Exclusive oyunlarıyla tanışmaya hazır mısınız? Başlıyoruz!

4.1. Demon’s Souls

Demon’s Souls, tümüyle karanlığa esir olmuş Boletaria isimli bir krallıkta geçiyor. Oyun boyunca tek bir merkez üsten bu krallığın farklı bölümlerine yolculuklar yapılıyor. Tahmin edeceğiniz üzere, bu esnada akla hayale gelmeyecek çetin mücadeleler sürdürülüyor.

Gotik atmosferler ilginizi çekiyorsa, Demon’s Souls sizin için ideal. Çünkü oyunu takip ederken karşılaşacağınız mekanlar, atmosferler ve zengin efektler oyuncuları farklı bir evrene çekiyor. Ulaştığınız her mekanda sizi bekleyen düşmanların çeşitleri ve özellikleri de sürekli farklılık gösteriyor. Dolayısıyla oyunun temposu ve aksiyon düzeyi hiç azalmıyor.

4.2. WWE 2k23

WWE 2k23’ün konsol dövüş oyunları arasında neden bu denli özel bir yere sahip olduğunu anlamak pek de güç değil. Amerikan Güreşi maçlarını bizzat tecrübe ediyor hissi uyandıran grafikleri, haftanın maçlarını simule etme olanağı, yarışları yalnızca izleme ya da doğrudan deneme opsiyonu… Playstation 4 ve üstü modellerle deneyimleyebileceğiniz bu oyunda, kendinize bir kariyer inşa edebilir ya da farklı oyun modlarını keşfederek ikonik güreşçilerin kariyerlerinde yer alan özel dövüşleri tekrar canlandırabilirsiniz.

4.3. God of War: Ragnarok (2022)

God of War: Ragnarok, 2018’de başlayan ve bir babayla oğlunun en yakınlarının kaybıyla baş etme sürecini anlatan bir yol hikayesiydi. Ve kesinlikle çok sevildi! Yani anlayacağınız, bu oyunun güncel versiyonunun hayal edilen başarıya ulaşması adına Playstation 5 oyunlarının tümünün sunduğu güçlü grafik ve efektler yeterli değildi. Çünkü güçlü bir hikaye bütünlüğü de sunması gerekiyordu. 

Oyunseverlerin yoğun ilgisine bakılırsa Kratos’un ve oğlu Atreus’un bu yeni yolculuğunda heyecan her an dorukta seyrediyor. Fakat en baştan uyarmamızda fayda var. God of War: Ragnaroku oynamaya başlamadan önce hikayeye tam anlamıyla hakim olmanız adına serinin ilk oyununa göz atmanız şart.

Özel Playstation oyun serilerine Beymen’le ulaşarak kendinize ya da en sevdiklerinize keyif ve aksiyon dolu saatler hediye edebilirsiniz. E hadi, oyun başlasın!

 

Comments are closed.