8 Boyfriend Jean Kombin Fikri

Yıllardır kadın modasını domine eden boyfriend jean pantolonlar artık erkek giyim sahnesinde de boy gösteriyor. Erkek moda dünyasını kasıp kavuran boyfriend jean rüzgarı, gelip geçici bir moda akımından çok daha fazlası!

Erkek modasında son yılların hakimi olan dar kesim pantolonlar, sahneyi şimdilerde boyfriend jean pantolonlara bırakıyor. Üst düzey bir rahatlık sunan erkek boyfriend jean pantolonlar, ilk bakışta bol kesimlerinden dolayı kombinlemesi zor gibi görünüyor olabilir. Ne de olsa stil sahibi bir beyefendi olarak üzerinizde özensiz bir bolluğa müsaade etmek istemezsiniz. Ancak her ne kadar zor görünse de, boyfriend pantolonlarla pek çok stilde etkileyici kombinler yaratmanız mümkün. Bu dosyamızda, ne skinny ne de baggy kesim olan bu trend pantolon modellerini kombinlemenin püf noktalarını mercek altına alıyoruz!

1. Boyfriend Jean Nedir?

Boyfriend jean pantolonlar, erkek arkadaşının kot pantolonunu ödünç alan bir kişinin görünümünden etkilenerek tasarlanmış, kalça ve belden bol kesimli bir pantolon çeşidi. Boyfriend jean pantolonlar farklı bel yüksekliğinde üretilebiliyor. Ancak tasarımlarda, vücuda tam olarak oturan yüksek bel görünümünden ziyade genel olarak bol bir siluet hedefleniyor. Skinny jean ve mom jean modellerinin aksine bu pantolonların paçası daralarak değil, düz bir kesimle aşağı iniyor.

Tam da şu an “Peki, erkek boyfriend pantolon nedir?” diye düşünüyor olabilirsiniz. Esasında 1873 yılında üretilen ilk erkek kot pantolon modelleri, yıllar içinde çeşitli kesim tarzı ve kalıp değişiklikleriyle zamana ayak uydurmaya çalıştı. Hiçbir dönem popülerliğini kaybetmeyen kot pantolonlar, orijinal tasarıma yeni bir bakış açısı ekleyerek sürekli olarak gelişti ve sonunda boyfriend jean pantolon kalıbının ortaya çıkmasını sağladı. Bu kalıbın kadın modasındaki başarısı, bugünlerde erkek modasında da etkisini sürdürüyor!

1.1. Boyfriend Jean Modasının Mimarıyla Tanışın: Marilyn Monroe!

Erkek gardırobundan ilham alınarak kadınlar için tasarlanan boyfriend jean’lerin tarihi, tüm dünyanın tanıdığı ikonik bir isme dayanıyor: Marilyn Monroe! Marilyn Monroe’nun 1960’lı yıllarda Misfits filminin setinde bu kot pantolonla görüntülenmesinin ardından, moda dünyasında boyfriend jean çılgınlığı başladı. Bu yıllarda Marilyn Monroe, son derece feminen görünümünün aksine zaman zaman giydiği bol kot pantolonlarla maskülen bir cazibe yaratıyordu. Bu da pek tabii moda dünyasının gözünden kaçmıyordu.

2. Boyfriend Jean Kombin Fikirleri

Boyfriend pantolon modelleri “umursamaz” bir görünüme sahip olsa da yeni sezonda şık kombinlerin de vazgeçilmez parçaları arasında yer alıyor. Nitekim bu pantolon modelleri, spor kombinlerden minimalist stile kadar pek çok giyim tarzına uyum sağlayabiliyor. Buyurun, ilham alabileceğiniz boyfriend pantolon kombin fikirleri!

2.1. Boyfriend Jean ve Sokak Stili

Boyfriend jean denince tabii ki akla gelen ilk stillerden biri sokak stili! Alt kültürlerin etkisiyle sokaktaki yaşam tarzından ilham alınarak oluşturulan bu stil, kendi içinde pek çok giyim tarzını barındırıyor. Örneğin; bir dönemi kasıp kavurmuş olan Hip Hop, punk veya grunge modası şimdilerde sokak stiline dahil olmuş durumda. Sokak stilini tarzınıza başarıyla taşımak için Freedom of Space’in Loose Fit Mavi Jean Pantolon modeliyle beyaz renkli oversize bir tişört giyebilirsiniz. Bu kombini pantolonla aynı renk bir kot ceketle veya baskılı bomber ceketle tamamlayabilirsiniz.

2.2. Boyfriend Jean ve Retro Stil

80’li ve 90’lı yıllara damgasını vurmuş kombinleri yeniden hayata geçirmeye ne dersiniz? Off-White’ın Mavi Jean Pantolon modeliyle, her sezonun gözdesi olan müzik grubu baskılı sweatshirt’lerden bir parça seçebilirsiniz. Üstelik bu kombini Geleceğe Dönüş filmindeki ikonik spor ayakkabıları anımsatan uzun bilek tasarımlı bir sneaker ile tamamlayabilirsiniz. Bu stili yine 90’lı yılların önde gelen çanta modelleriyle ve saç bandanasıyla tamamlayabilirsiniz.

2.3. Boyfriend Jean ve Doğal Stil

Basic parçaların ve nötr renklerin tercih edildiği doğal stili boyfriend jean erkek modelleriyle tarzınıza taşımaya ne dersiniz? Bunun için Freedom of Space markasına ait Bej Jean Pantolon ile yine bej tonlarında uzun kollu bir flanel gömlek giyebilirsiniz. Dilerseniz bu kombini bir V yaka süveter modeliyle ofis ortamına uygun hale getirebilirsiniz. Bu minimalist kombini beyaz renkli spor ayakkabı ve keten bir çanta ile birleştirerek günlük stile uygun bir görünüme de ulaştırabilirsiniz.

2.4. Boyfriend Jean ve Sportluxe Stil

Spor parçaları merkezine alan sportluxe stil, genel olarak dramatik stil etkilerini taşıyor. Bu stilde birbirinden farklı tarzdaki kıyafetler ve farklı dokular bir araya getiriliyor. Zıt parçaların bir arada uyum içinde kullanılması, çarpıcı bir görünümün ortaya çıkmasını sağlıyor. Bu stile uygun bir kombin yapmak için Valentino markasına ait Mavi Garni Detaylı Jean Pantolon ile pembe bir gömlek tercih edebilirsiniz. Bu kombini beyaz renkli spor ayakkabılar ve altın rengi şık takılarla tamamlayabilirsiniz.

2.5. Boyfriend Jean ve Casual Stil

Boyfriend jean ile klasik stilin yan yana gelemeyeceğini düşünebilirsiniz. Ancak moda dünyasında imkansıza yer yok! Doğru parçaları seçerek her kıyafetini arzu ettiğiniz görünüme ulaştırabilirsiniz. Örneğin; siyah pantolon kombin fikirleri halihazırda hemen her stilde boy gösteriyor. Bu nedenle siz de casual bir kombinde boyfriend jean seçiminizi siyah ya da gri gibi kurtarıcı renklerden yana yapabilirsiniz.

CK Jeans’in 90s Straight Gri Jean Pantolon modelini iş kombininiz için beyaz oversize bir tişörtle eşleştirmeye ne dersiniz? Tabii tişörtün etek uçlarını pantolonun içinde tutmayı da unutmamanız gerek. Ofis için fazla mı rahat? Öyleyse bu kombini bir loose fit blazer ve siyah Chelsea erkek deri botla klasik ve rahat bir çizgide tutabilirsiniz. Bu sayede tek bir kombinle ofiste geçireceğiniz bir güne ve iş çıkışında katılacağınız arkadaş buluşmasına hazır olabilirsiniz.

2.6. Boyfriend Jean ve Sportif Stil

Rahat kıyafetler giymek herkesin hakkı ve bunun için bir bahaneye ihtiyacınız yok! Üstelik klişelerin aksine rahatlığı ön plana alan kıyafetlerle stil sahibi bir görünüme de ulaşabilirsiniz. Obey markasına ait Mavi Jean Pantolon modeli, rahat ortamlarda tercih edebileceğiniz bir erkek pantolon kombin alternatifi oluşturmak için ideal! Bu pantolonun üstüne beyaz, baskılı bir tişört giyebilirsiniz. Bu kombini kalın tabanlı bir spor ayakkabı ve kep şapkayla tamamlayabilirsiniz.

2.7. Boyfriend Jean ve Zarif Stil

Pürüzsüz dokulara ve nötr renklere odaklanan zarif stilde beyaz boyfriend jean tercih edebilirsiniz. Network markasına ait Jean Pantolon ile bakışları üzerinize çekecek bir kombin oluşturmanız hiç de zor olmayacak. Bu nötr tonlardaki pantolonu rahat kesim bir lacivert Oxford gömlek modeliyle etkileyici bir görünüme ulaştırabilirsiniz. Son dokunuşları ise kahve tonlarında blazer ceket ve süet botlarla yapabilirsiniz!

2.8. Boyfriend Jean ve Militer Stil

Kamuflaj deseni ve haki rengini bir arada kullanmayı seven militarist stil için yeşil pantolon kombin fikirlerini değerlendirebilirsiniz. Ancak bu stile ufak bir fark katmak olmazsa olmaz! Gri pantolon kombiniyle militarist stilde yeni bir sayfa açmak mümkün! Academia’nın Slim Fit Jean Pantolon modeli ve kamuflaj desenli bir anorak mont ile militarist stile yeni nesil bir yorum katabilirsiniz. Postal tercihinizi de bej renkli modellerden yana yapıp aynaya baktığınızda, işte karşınızda bugünün moda ruhu!

Son yılların trend parçaları arasında yer alan boyfriend jean modellerinin en seçkin örneklerini Beymen’de bulabilirsiniz. Hadi, şimdi daha detaylı bir keşif yapma zamanı!

 

Comments are closed.