5 Farklı Etkinlik İçin 5 Farklı Ayakkabı Çanta Kombini

Eğlenceli partiler, arkadaş buluşmaları, terfi kutlamaları ve daha nicesi… Söz konusu bir etkinlik için giyinip kuşanmak olduğunda, karar vermek doğrusu hiç kolay olmuyor! Peki, birer aksesuar olmaktan çok daha ötede konumlanan çanta ve ayakkabıları nasıl kombinleyeceğinizi biliyor musunuz? İşte, size özel hazırladığımız 5 farklı etkinlik için 5 farklı ayakkabı çanta kombini!

Sosyal hayatta aktif olmak eşittir ben, diyenlerden misiniz? Öyleyse davetleri, partileri, eğlenceleri ve sevdiklerinizle geçirdiğiniz her ânı kendiniz için daha özel kılmak istemeniz çok anlaşılır. Elbette her kadın gibi siz de şık giyinmeyi çok seviyor olmalısınız. Ancak bazen kıyafetlerinizden emin olsanız bile, bunlara uygun ayakkabı ve çanta seçimi yapma noktasında işler biraz karışabiliyor.

Giyim kuşamınızın tarzınızı yansıtmakla birlikte alımlı görünmenizi de sağladığı bir gerçek. Hele de güçlü bir izlenim söz konusuyken belirleyici olan, üzerinizdeki kıyafetlerden ziyade daha ufak ayrıntılar olabiliyor. Bunun için kombininize karar verirken gideceğiniz mekâna uygun bir ayakkabı çanta ikilisi seçmenin fark yaratabileceğini bilmelisiniz. Örneğin; en basit örnekle, bir kır düğününde yüksek ve sivri topuklu ayakkabı seçimi korkunç bir hata olabilir. Peki, daha farklı etkinlikler için seçeceğiniz ayakkabı çanta kombinlerinde belirleyici olabilecek noktalar hangileri dersiniz?

1. Ayakkabı ve Çanta Nasıl Kombinlenir?

Akılda kalıcı ve çarpıcı bir görünüm için her zaman gardırobunuzu yenilemeniz şart değil. Bunun yerine kombininizle uyumlu yeni bir çanta ve şık bir ayakkabıyla, kendinizi bir moda ikonu gibi hissetmeniz mümkün! Peki, bu uyumu yakalamak için ne yapmak gerekiyor?

1.1. Her Zaman Makul ve Şık: Doğru Renk Eşleşmesi

Son zamanlarda aynı renk tonuna sahip ayakkabı ve çantaları eşleştirmenin demode olduğunu duymuş olabilirsiniz. Çünkü bugünün dünyasında daha yaratıcı ve cesur stiller öne çıkıyor. Bununla birlikte, renkleri doğru eşleştirilmiş bir ayakkabı çanta kombinasyonunun tüm yılların klasikleşmiş stili olduğunu da unutmamalısınız.

1.2. Renk Uyumuna Karşı Atak: Zıtlıkların Uyumu

Kolaya kaçıp sıkıcı olmak istemiyor musunuz? Öyleyse kombinleyeceğiniz çanta ve ayakkabıları birbirinin tıpatıp aynısı olan renklerle eşleştirmek yerine zıtlığın uyumunu keşfetmeye ne dersiniz? Bunun için seçebileceğiniz kontrast renkler sonsuz! Yani hayal gücünüzü serbest bırakabilirsiniz.

1.3. Dengenin Önemi: Desenli Parçalar için Sade Tamamlayıcılık

“Peki ya desenler?” diye soruyorsanız formül basit! Ayakkabı ya da çantanızdan birini desenli seçtiyseniz diğerini ona uyumlu bir renkte düz seçmek isteyebilirsiniz. Aksi karışıklığa neden olacaktır.

1.4. Kritik İpucu: Çanta Boyutuna Uygun Ayakkabı Seçimi

Seçtiğiniz çantanın boyutu da ayakkabı tercihinizde oldukça önemli. Büyük ve gösterişli bir çanta takmaktan yanaysanız, daha sade görünen ve bileğe kadar olan botlar ile babet gibi zarif ve şık ayakkabılara öncelik verebilirseniz. Eğer çanta tercihiniz ufak boyutlu olanlardan yanaysa topuklarınızın üstünde yükselmekten çekinmeyin!

1.5. Hem Detay Hem Büyük Koşul: Mevsime Uygun Tercih

Desenler, renkler ve dokular… Tüm bunlarda zıtlık, doğru kontrastı yakaladığınız sürece uyumsuzluğun içinde bir uyum yakalamanızı sağlayabilir. Ancak bir sınırı var! Seçeceğiniz ayakkabı ile çantanın mevsime uygun olması gerekiyor.

1.6. Işıltılı Bir Gerçek: Takı Faktörü

Dikkat etmeniz gereken bir diğer kritik nokta ise takılar! Kombinlerde kolayca atlanabilen takılar, görünüşü arşa çıkartabileceği gibi yanlış bir tercihle anında basitleştirebilecek güce sahip! Bu yüzden ayakkabı ve çanta seçiminizde kullandığınız zincir, fermuar, taş ya da zımbaların rengiyle takılarınızın uyumlu olmasına ekstra özen göstermeniz gerekiyor. Gümüş renginde düğmelerle süslenmiş ayakkabınıza karşılık altın renkli bir bileklik takmak istemezsiniz.

1.7. ve Olmazsa Olmaz: Giyime Uygunluk!

Doğru ayakkabı ve çanta seçiminde gideceğiniz yere uygun olarak giydiğiniz kıyafetleri göz önünde bulundurmayı da es geçmemeniz gerekiyor. Bu sayede yaptığınız kıyafet, çanta ve ayakkabı kombosuyla stilinizi mükemmel şekilde tamamlamanız mümkün!

2. Etkinliğe Göre Ayakkabı Çanta Kombini Nasıl Yapılır?

Mevzu ayakkabı ve çanta kombinleri olduğunda, uymanız gereken tek bir kuraldan söz etmek mümkün değil. Hele ki mevzubahis çok geniş bir yelpazede bulunan kadın çanta modelleri arasından seçim yapmaksa, süreç bir hayli stresli hale gelebiliyor. Peki, hayatın içinden seçtiğimiz beş farklı etkinlik üzerinden, yapılabilecek ideal çanta ve ayakkabı eşleşmelerini daha yakından incelemeye ne dersiniz?

2.1. Sonbaharda Bir Doğum Günü Kahvaltısı

Doğum gününün en özel kişisi siz değilseniz, rol çalacak kadar gösterişli kıyafet ve aksesuarlardan kaçınmanız gerekiyor. Yine de bu, farkınızı ortaya koymaktan geri durmanızı gerektirecek bir durum değil! Doğum günü bir kahvaltıyla başlayacaksa, bu tüm gün dışarıda olabileceğiniz anlamına geliyor. Bu yüzden oyunuzu daha salaş ve rahat kıyafetlerden yana kullanarak çanta ve ayakkabılarınızın uygun dozdaki gösterişiyle havanızı değiştirebilirsiniz.

Mesela koyu renkli skinny jean’inizin üzerine geçireceğiniz beyaz ya da krem tonlarındaki salaş bir kazağı, mini boyutlu Michael Kors çanta ile hareketlendirebilirsiniz. Bu ufak çantaya karşılık ayakkabı seçiminizde ise daha güçlü ve sağlam duruşlu Stella McCartney bot kullanabilirsiniz. Böylece stilinize hem oldukça şık hem de özgür bir hava katmanız mümkün.

2.2. Yılbaşı Gecesinde Yemekli Bir Eğlence Mekânı

Yılın son günleri yaklaştığında birbirinden eğlenceli yeni yıla girme planları da hız kazanıyor. Eğer bu yılbaşı gecesi için yemekli bir eğlence mekânında olmayı tercih ediyorsanız, buna uygun şıklıkta giyinmeniz gerekiyor. Beymen kadın çanta modelleri arasından seçeceğiniz doğru bir ürünle, esas farkı yaratarak tüm gözleri üzerinizde toplayabilirsiniz! Peki, tamamlanmış bir görünüme kavuşmak için seçtiğiniz çantayı hangi ayakkabıyla eşleştirebilirsiniz?

Şimdi, pul detaylı çam yeşili bir elbise hayal edin! İçinde ışıldadığınız bu yılbaşı ruhunu yansıtan elbise için çanta ve ayakkabı tercihinizde altın rengine bir şans vermek isteyebilirsiniz. Bunun için altın detaylarıyla siyah renkli Beymen çanta ideal bir tercih olabilir. Ayrıca ayakkabı tercihinizi de altın renkten yana kullanmak kombininizde tamamlayıcı bir hava yaratabilir. Ayakkabıda Tom Ford gold deri stiletto ile hem şık hem tarz hem de enerjik bir görünüm yakalayabilirsiniz.

2.3. Bahar Aylarında Baby Shower

Bir bebek müjdesi aldığınızda, baby shower kutlamasının da ardından geleceği malum. Baby shower’larda resmi bir şıklıktan ziyade rahat ve zarif bir stil benimsemeniz daha uygun olabilir. Rahat hareket edebileceğiniz uçuş uçuş bir elbise ya da hareketli bir üst ile düz, rahat ama kadınsı görünümünüzü destekleyecek bir pantolonu eşleştirmeyi deneyebilirsiniz.

İlkbahar ya da sonbahar fark etmeksizin bahar aylarının o tatlı esintisine uygun olarak hem botları hem de babetleri tercih edebilirsiniz. Krem rengi uzun kollu ve düz renk bir elbise giydiğinizde, stilinizi bağcıklı görünümüyle sportif bir havası olan kahverengi Ilio Smeraldo bot ile tamamlayabilirsiniz. Çanta seçimi mi? Elbiseniz ve botlarınızla yaratacağınız modern Western görünümü kahverengi Chloe çanta ile tamamlayarak mükemmel uyumu yakalayabilirsiniz!

2.4. Teknede Bekarlığa Veda Partisi

Bekarlığa veda partileri kesinlikle hazırlanması en keyifli partilerden biri! Bir de en yakın arkadaşınız evleniyorsa, giyeceğiniz kıyafetlerden takacağınız takılara kadar en ufak ayrıntıları bile mutlaka düşünmüş olmalısınız. Yine de biraz fikir almaktan zarar gelmez, ne dersiniz? O halde ilk önce, müstakbel gelin olan sevgili dostunuzu gölgede bırakmayacak bir kombin tasarlamanız gerektiğini bilmelisiniz. Ancak onun en yakınlarından biri olarak, kendinizi fazla geri planda tutacak bir tercih yapmanız da elbette doğru olmaz!

Mekana uygun olarak rahat kıyafetler ve denizin coşkusunu stilinize taşıyacak parlak renkler tercih edebilirsiniz. Bunun için seçiminizi gök mavisi bir elbiseden ve tamamlayıcı tonlardan yana kullanabilirsiniz. Madem teknedesiniz, o halde çıkarması zor bağcıklı sandaletler yerine dilediğiniz an kolayca çıkarabileceğiniz The Attico beyaz topuklu ayakkabı sizin için harika bir tercih olabilir! Bu ayakkabının sıra dışı stilini, beyaz ve saks mavisini özgün bir tasarımla buluşturan Lemma Micro çanta ile tamamlayarak denizin ferah esintisini kombininize yansıtabilirsiniz.

2.5. Terfi Kutlamak için Çıkılan Bir Şirket Yemeği

Şirket yemekleri söz konusu olduğunda çalışılan şirketin değerlerine uygun bir giyim tarzı benimsemek gerekiyor. Ancak çalıştığınız yer klasik kurumsal bir şirket değil de moda, sanat ve teknolojiyle ilgili bir firmaysa, klasik kıyafetler giymek hem oldukça sıkıcı olabilir hem de hiç gerek olmayan ağır bir hava yarabilir. Bu nedenle işvereninizle gittiğiniz yemekte fazla klasik değil, kendi tarzınızla resmiyeti birleştirdiğiniz özgün bir stil yakalamaya çalışmalısınız.

Göz yormadığınız gibi ilgiyi de gerektiğinden fazla üzerinize çekmemek için pudra renkli soft bir elbise tercih ederek oldukça zarif ve şık görünebilirsiniz. Zarafetinizi ve şıklığınızı bir adım daha öne çıkarmak içinse beyaz veya ekru rengi bir çanta seçmeyi hedefleyebilirsiniz. Bunun için Valentino Garavani hobo çanta harika olacak! Ayakkabı tercihinizde ise nötr fakat stilinizle bütünleyici bir uyum yakalamak için şeffaf renkli ve altın rengi tabanlı Gianvito Rossi topuklu terlik modelini tercih edebilirsiniz.

Şık, zarif, güçlü, feminen, renkli, klasik, sofistike ve daha fazlası… Tarz sahibi kadınların tercihi Beymen, çanta ve ayakkabı seçimlerinizde de kalitenin ilk adresi!

 

Comments are closed.