Konforlu ve Şık : Mom Jean Nedir, Nasıl Kombinlenir?

Son yılların gözdesi mom jean, jean dünyasında bir süre daha hakimiyetini sürdürecek gibi görünüyor. En azından skinny jean pantolonların pabucunu dama attığı kesin! Mom jean pantolon ne demek ve neden kısa sürede bu kadar yaygınlaştılar sorularının cevabını, bu pantolonların jean pantolon modelleri arasında her bedene kolaylıkla uyum sağlayan hem rahatlık hem de şıklık vadeden modellerden biri olmasıyla açıklamak mümkün. Asla bıkmayacağınız, güvenilir ve şık bir kesime sahip mom jean pantolonlar rahatlığı, tarz görünmeyi ve en önemlisi özgürce hareket etmeyi sevenler için ideal.

Mom Jean Nedir?

Mom jean nedir ve hayatımıza ne zaman girdiler merak ediyor musunuz? Günümüzde ‘mom jean’ adıyla bildiğimiz model, 1980’lerin sonunda moda dünyasında kendini göstermeye başlasa da asıl popülerliğe 90’lı yıllarda kavuştu. 2000’li yılların sonlarına kadar çoğunlukla yetişkin kadınlar tarafından tercih edildiği için ‘mom jean’ ismini alan bu model, en genel tanımıyla yüksek bel ve ayak bileğine doğru incelen geniş paça kesim jean pantolonları tanımlamak için kullanılıyor. 90’ların modasının tekrar popüler hale gelmesi ile birlikte her gardırobun vazgeçilmezlerinden biri olan mom pantolon, zamansız tasarımı ve çeşitli kombinler ile farklı tarzlar yaratmanıza imkan tanıması ile öne çıkıyor.

Mom Jean Kullanmanız İçin Nedenler

Günümüze uyarlanan mom jean kombinleri ile şıklığın ve rahatlığın yeni adresi olan bu pantolonlar neden bu kadar tercih ediliyor gelin yakından bakalım.

  • – Mom jean pantolonlar bacakları ve bilekleri sıkmaz, yüksek bel kesimiyle vücuda rahatça oturur. Bu sayede her zaman daha rahat hareket etmenize yardım eder.
  • – Mom jean, kesimi sayesinde bel hattınızı ortaya çıkarır, bel ve basen oranını dengeler. Böylece, her bedene kolaylıkla uyum sağlar ve feminen bir silüet oluşturur.
  • – Her mevsime uygun olduğu için yıl boyunca giyebilirsiniz.
  • – Birçok pantolon modelinin aksine mom jeanler, kombinlenmesi en kolay parçalardan biridir. Bol kazaklar ve topuklu botlarla veya şık gömlekler ve stilettolarla da kullanılabilir. Mom jean, beraber kullandığınız tamamlayıcı parçalar ve aksesuarlara göre farklı stilleri öne çıkarmanıza imkan tanıyan çok yönlülüğe sahiptir.
  • – Mom jean pantolonlar kendi içerisinde de renk ve tasarımlarına göre farklılık gösterir. Siyah mom jean, topuklu ayakkabı ve blazer ile ofis hayatında şıklığınızı garantilerken dizleri yırtık bir model, çiçekli bluzlar ve renkli kolyeler ile kullanıldığında bohem ruhunuzu açığa çıkarır. Böylece, renk ve tasarım detaylarını değiştirerek çeşitli ortamlara kolayca adapte edebilirsiniz.
  • -Mom jean kombin kolaylığı sayesinde zamandan tasarruf edersiniz. Ne giysem diye uzun uzun düşünmenize gerek kalmadan dolabınızdan mom jean pantolonunuzu alıp giyebilir, neredeyse her tür üst ve ayakkabı ile eşleştirebilirsiniz.

Mom Jean Kombin Önerileri

Şıklığının ve rahatlığının yanı sıra, mom jeanlerin güzelliği, çok yönlü olmaları; pek çok farklı parçayla karıştırılıp kombinlenebilmeleridir. Bilek boyunun kısa olması size ayakkabı konusunda da birçok seçenek sunar; topuklu botlardan stilettolara, spor modellerden sandaletlere kadar her türlü ayakkabıyı mom jean ile kullanabilirsiniz.

Mom jean pantolonları topuklu ayakkabılar ile kullanırken paçalarını kıvırabilir, paçalarını kıvırmak istemediğiniz durumlarda ise bilekli bez ayakkabılar ve kalın tabanlı deneyebilirsiniz.

Mom jean ile her türlü kazağınızı rahatlıkla kullanabilir, bunun yanı sıra crop top veya gömleklerle kombinleyebilirsiniz. Zarif bir stil için ise stiletto ve blazer gibi tamamlayıcı parçalardan destek alabilirsiniz. Sahip olduğunuz çoğu şeyle eşleştirebileceğiniz mom jeanler için ihtiyaç ve ortama göre farklı kombin önerilerini sizin için derledik.

Kazak ile Mom Jean

Mom jeanleri boğazlı, dar, dökümlü ve crop kazaklarla rahatlıkla kullanabilirsiniz. Mom jean ile eşleştirdiğiniz kazağın rengi ve modeli, kombin detaylarını tamamlayacaktır.

Eğer üzerinize tam oturan bir kazak seçerseniz; mom jean pantolonun belinin yüksek olacağını hesaplayarak şık bir kemerle bel bölgenizi ön plana çıkarabilirsiniz. Kemer sevmiyorsanız ise ince uzun bir fularla stilinize renkli bir detay katabilirsiniz. Koyu renk mom jean tonları, dışarıda bir gece geçirmek için en iyi seçenektir, ancak açık renk veya dizleri yırtık modelleri de özellikle crop kazaklarla denemekten korkmayın.

Boğazlı ya da dökümlü bir kazak giymeyi düşündüğünüz günlerde mom jean altında topuklu bir bot kullanabilir, şapka, bileklik ve yüzük gibi aksesuarlarla tarzınızı hareketlendirebilirsiniz. Son dönemin trendi küçük çantalar ise stilinizin tamamlayıcısı olacaktır.

Mom jean ve V yaka kazak giyeceğiniz durumlarda ise yakada yer alan boşluğu ince ve zarif bir kolye ile tamamlamak mümkün. Mom jean pantolon ve V yaka kazak kombinini stilettolar ile güçlendirerek oldukça havalı bir görünüm yaratabilirsiniz. Tüm bu kazak modelleri ve çok daha fazlası için Beymen kazak koleksiyonunu ziyaret etmeyi unutmayın.

Gömlek veya T-shirt ile Mom Jean

Mom jeanler ile rahat ve farklı tarzlar yaratmak için gömlekler veya t-shirtlerden yararlanabilirsiniz. Özellikle resmi veya şık olmanız gereken bir yerde aynı zamanda rahat olmak istiyorsanız koyu renk bir mom jean ve gömlek ikilisi mükemmel bir tercih olur.

Geniş kesim, beyaz poplin gömlek ve mom jean, zahmetsiz bir şıklık yaratmak için idealdir. Bu kombini topuklu ayakkabı ve kolye, bileklik gibi aksesuarlar ile tamamlayabilir, retro havasıyla yeniden trend olan tüvit ceket kullanarak sofistike ve güçlü tarzınızı bir adım öteye taşıyabilirsiniz.

Romantik tarzı seviyorsanız mom jean pantolonları bebe yakalı gömlekler veya çiçekli desenler ile eşleştirmeyi deneyin. Renkli kolyeler, saç aksesuarları, babetler ya da sandaletler ile tarzınızı canlandırabilirsiniz.

Mom jean pantolonların en güzel eşlikçilerinden biri de t-shirtlerdir. Özellikle rahat olmak istediğiniz anlarda ister crop top isterseniz casual bir beyaz t-shirt kurtarıcınız olacaktır. Bizim tavsiyemiz mom jean ve t-shirt kombinini takılar, fular ve küçük çantalar kullanarak hareketlendirmeniz yönünde. Dilerseniz stilettolar dilerseniz bez ayakkabılar ya da dilerseniz farklı spor ayakkabı modelleri, rahat ve havalı duruşunuzun tamamlayıcısı olabilir. Mevsim geçişlerinde trençkot ve deri ceketleri de mom jean kombinleri için kullanabilirsiniz.

Blazer ile Mom Jean

Mom jean ile özellikle şık bir tarz yakalamak istediğiniz durumlarda blazer ceketler mükemmel bir seçim olacaktır. Eğer mom jean pantolonu blazer ve topuklu ayakkabılar ile kullanacaksanız üzerinde herhangi bir detay ya da yırtık olmayan, klasik mavi veya siyah bir mom jean seçeneği en idealidir.

Mom jean ile birlikte kullanacağınız ceketin içine kazak ya da askılı bluzlar giyerek, kombininizi mevsim şartlarına uygun hale getirebilirsiniz. Blazer içine kazak giyecekseniz, tercihinizi ince trikolardan yana kullanarak ve kombininizi stilettolar ile tamamlayarak daha zarif bir görünüm elde edebilirsiniz.

Blazer ve mom jean pantolonu smart casual bir tarzda kullanacaksanız yün ekoseli blazer modelleri ideal olacaktır. Altında dilerseniz topuklu bot, dilerseniz deri sneaker kullanabilir, tarzınızı büyük tote çantalar ile güçlendirebilirsiniz.

Gardırobunuzu konforu şıklıkla buluşturan çok yönlü mom jean modelleri ve birbirinden şık pantolonlarla güçlendirmek için Beymen.com’u ziyaret edin.

 

Comments are closed.