En İyi Mont Markaları Mercek Altında

Kış ayları geldi çattı. Eksi dereceleri görme zamanı yavaş yavaş yaklaşıyor. Sizi kara kışta bile sımsıcak tutacak mont arayışınız da haliyle başlamış olmalı. Peki, bu konuda biraz yardıma mı ihtiyacınız var? Bütün ihtiyaçlarınıza cevap verecek en iyi mont markaları kılavuzumuzu inceleyin!

Havalar buz kestiğinde dışarıya adım atma fikrinin bile içinizi titretmesi çok normal! Böyle anlarda sıcacık evinizin huzuruna teslim olmaktan daha hoş ne olabilir? Ne derseniz deyin, kış mevsiminde açık havada dolaşmanın keyfi bir başka doğrusu! Tabii bu keyfi doyasıya yaşamak için giyeceğiniz montun sizi soğuk havalardan rahatlıkla koruyabileceğinden emin olmanız gerekiyor.

Elbette bir monttan beklentiniz yalnızca vücudu sıcak tutması olmamalı. İyi bir mont, sizi konforlu ve sıcacık bir şekilde sarıp sarmalarken aynı zamanda stilinizi de yansıtmalı! Peki, bu kışı birlikte geçireceğiniz montu ararken size yardımcı olacak en iyi mont markası seçeneklerini biraz daha yakından tanımaya ne dersiniz?

1. Birbirinden Şık Mont Markaları

Soğuk havalar yaklaşırken, adeta bir kartpostaldan fırlamış gibi görünen büyüleyici kış manzaralarının tadını sıcacık montunuza sarınarak çıkarmak istemez misiniz? E, tabii ki! Dünyanın en iyi mont markaları da işte bunun için var gücüyle çalışıyor. Birazdan sıralayacağımız dev markalar, ürettikleri modellerle özgün çizgilerini korurken hem kaliteden hem de şıklıklarından ödün vermiyor. Şimdi, kupalarınızı sıcacık kahveyle doldurup sizin için hazırladığımız bu rehberin derinliklerine inme vakti!

1.1. Moncler

Moncler markasının kökleri, 1952 yılında René Ramillon ve Andrè Vincent tarafından kuruluşuna kadar uzanıyor. Başlangıçta kapitone uyku tulumlarıyla çadır üretimi yapan marka, adını Fransa Alplerinde bulunan Grenoble yakınlarındaki bir dağ köyü olan Monestier-de-Clermont’tan alıyor. Markanın beşiği olan bu bölgede dağ tatillerinin artış göstermesiyle birlikte, Moncler’a ait ürünlerin gördüğü ilgi de oldukça artıyor.

Bunun üzerine soğuk hava şartları altında çalışanları korumak için ilk giysilerini tasarlayan marka, en sert iklimlere karşı bile büyük koruma sağlayan montlarıyla ünleniyor. Böylece Moncler adı, dağlardan sokaklara inerek stil sahibi pek çok kişinin üzerinde kendisini göstermeye başlıyor. En soğuk havalarda bile sıcak tutan Moncler şişme montlar hem kadın hem de erkekler için ayrı ayrı tasarlanıyor. Markanın bebekler ve çocuklar için de montlar üretmesi, onu aileler tarafından en çok sevilen mont markalarından biri kılıyor.

1.2. Canada Goose

Canada Goose, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de soğuk denince akla ilk gelen markalardan biri! Markanın 1957’de Kanada-Toronto’nun ufak bir dükkanında başlayan macerası, bugün milyonlarca dolarlık bir giyim firması konumuna yükselmesiyle devam ediyor. Yüksek kaliteli kışlık kıyafetleriyle öne çıkan markanın en sevilen ürünleri ise tabii ki montları!

Canada Goose montlar, kuş tüyü dolgularıyla kullanıcısını eksi derecelerde bile sımsıcak tutmayı başarıyor. Bunun yanı sıra markanın montları dayanıklılık ve rahatlıklarıyla da dikkat çekiyor. Kanada’da bulunan doğal malzemelerle üretilen Canada Goose montlar, bu özellikleriyle de ayrıca seviliyor. Markanın pek çok montunda, baş bölgesini şiddetli rüzgârdan koruyacak şık bir kapüşon bulunuyor.

1.3. Beymen Club

Dönemin farklı ihtiyaçlarına yönelik kendini günden güne geliştiren markalardan biri olan Beymen Club, 1984’ten beri açık havaya yönelik hem şık hem de spor koleksiyonlar tasarlıyor. Hem uzun hem de kısa olarak ürettiği şişme kadın montları ile marka, şehir yaşamının hareketli tarzına spor görünümüyle anlam katmak isteyen kadınları hedefliyor. Markanın aynı zamanda iddialı ve rahatına düşkün erkekler için de bomber, triko, şişme gibi çeşitli tarzlara yönelik ürettiği sportif mont modelleri bulunuyor.

1.4. Prada

Moda tarihinin en ikonik markalarından biri olan Prada, 1913’te Milano’da kurulduğundan beri zarif stilini korurken yenilikçi olmayı da asla ihmal etmiyor. Markanın çizgisini anlamak içinse, Forbes dergisi tarafından dünyanın en güçlü 100 kadınından biri seçilen Prada CEO’su Miuccia Prada’nın şu sözlerini kulak vermek şart:

“Ne giydiğiniz, kendinizi dünyaya nasıl sunduğunuzdur, özellikle de insan ilişkilerinin çok hızlı ilerlediği günümüzde. Moda anlık bir dildir.” Öyleyse, görünüşün her şey olmasa da karşı tarafla sağlam bir iletişim kurmanın yollarından biri olduğunu söylemek mümkün! Bu durumda Prada montların da adeta bir sanat eseri gibi tasarlandığını bilmek sizi şaşırtmayacaktır.

1.5. Michael Kors

1981’de moda dünyasına ilk adımlarını atan Michael Kors markası, hızlı akan şehir hayatına yönelik tüm dünyadaki kadınlar ve erkekler için rahat, gösterişli ve şık ürünler tasarlamaya devam ediyor. 2021 yılında 40’ıncı yılını kutlayan markaya ait “Michael Kors Collection”, “Michael Michael Kors” ve “Michael Kors Men’s” olmak üzere üç temel seri bulunuyor. Markanın detaylar üzerine eğilerek özenle tasarladığı erkek montları, spor şıklığı yeni baştan tanımlıyor.

1.6. Brunello Cucinelli

Brunello Cucinelli tarafından 1978’de bir moda serisi olarak başlayan marka, yaratıcısının adını taşıyor. Ağırlıklı olarak kaşmir süveterleriyle öne çıkan markanın, aynı zamanda hem kadın hem de erkeklere yönelik ayakkabı, aksesuar ve ceket tasarımları da bulunuyor.

Kaşmire olan tutkusu nedeniyle Brunello Cucinelli günümüzün “kaşmir kralı” olarak anılıyor. Bu lakap ise boşuna değil! Çünkü marka, mont tasarımlarında bile kaşmiri başarıyla kullanmasıyla dikkat çekiyor. Marka hem kadın hem de erkekler için oldukça kullanışlı çift taraflı montlar da üretiyor.

1.7. Paul Smith

İngiltere’de 1970 yılında ufak bir depoda ilk tasarımlarını üretmeye başlayan Paul Smith, şimdilerde ise merakı ve yaratıcılığı her ürününün temeli haline getirmiş bir marka. Erkeklere özel tasarımlarıyla beğeni toplayan markanın pusulası, isim babası olan Paul Smith’in her şeyde ilham bulunabileceğine dair inancı!

Paul Smith erkek montları, resmiden sportife kadar her türden ihtiyacı karşılayacak şekilde tasarımlarıyla göz dolduruyor. Aynı zamanda kadınlara ve gençlere yönelik ürünler de tasarlayan marka, zarif ve rahat sıfatlarını her ürününe yakıştırmayı biliyor.

 

Beymen mağazalarında yer alan lüks markaların erkek mont ve kadın mont modellerine tek tıkla sahip olmak, sizin elinizde! Hadi, hemen keşfetmeye başlayın.

 

Comments are closed.