En İyi Kahve Makinesi Önerileri

Siz de çevreniz tarafından “kahve gurmesi” olarak anılan bir kahve tutkunu musunuz? Yoksa kahve sevdasını bir üst aşamaya taşıyarak ortamlarda “En lezzetli kahveler benden sorulur!” diyebilmek mi istiyorsunuz? Damak zevkinize hitap eden en iyi kahveyi tadabileceğiniz kahve makinesi önerileri ile bu yazımız, size istediğinizi verecek!

Kahve bambaşka bir tutku! Kapağı açıldığı ilk andan itibaren etrafa yayılan o mis kokudan hoşlanmayan kim olabilir? Üstelik kahvenin her türlü zevke hitap edecek çeşitleri de bulunuyor. Kahve sevdalıları günün hangi saati olursa olsun, bu keyifli içeceği tüketmekten geri durmuyor. Ancak kafein içermesi sebebiyle kahvenin pek çok insan tarafından ağırlıklı olarak sabah vakitlerinde, güne hazır hissetmek için tüketildiği de bir gerçek.

Kahve ile ilgili yapılan araştırmalar, gün geçtikçe bu lezzetli içeceği tüketmenin birtakım olumlu etkileri olduğunu ortaya koyuyor. Verdiği enerjinin yanında kilo kontrolüne katkı sağlaması ve mental olarak iyi hissetmeyi desteklemesi, kahvenin getirilerinden sadece birkaçı. Özetle, gün içinde kahve tüketmeniz için pek çok sebep var! Bu da ister ofis isterse ev olsun, içinde bulunduğunuz her ortamda size taze, lezzetli ve çeşitli kahveler yapma olanağı sunan kahve makinelerini popüler kılıyor. Peki, kahve makinelerini biraz daha yakından incelemeye ne dersiniz?

1. Kahve Makinesi Nedir, Ne İşe Yarar?

Zamandan tasarruf ederek tek tuşla nefis kahveler tüketmeye yarayan kahve makineleri, günümüzde her evin en popüler teknolojik aletlerinden biri haline gelmiş durumda. Güne başlarken, gün içinde ofiste ve okulda, yoğun geçen bir mesainin ardından ya da harıl harıl ders çalışılan final dönemi gecelerinde… Kahve makineleri, sağladıkları kolaylıkla her an en iyi dostunuz olmaya aday! Bu faydalı icat size yalnızca istediğiniz türden kahveleri sunmakla kalmıyor, zamandan tasarruf etmenizi de sağlıyor.

Farklı çeşitleri bulunan kahve makineleri ile damak zevkinize uygun birçok kahve türünü deneyimlemeniz mümkün. Bunun için tek yapmanız gereken, isteğinize göre bir kahve makinesi seçip kalan işi ona bırakmak! Peki, kahve makineleri bunu nasıl yapıyor olabilir? Her bir kahve makinesinin kendine has bir mekanizması ve çalışma prensibi olsa da basitçe, makinenin bir haznesi suyu kaynatırken, diğer hazneye ise öğütülmüş kahve konuluyor. Sonrasında bu kahve, kâğıt ya da metal filtre yardımı ile süzüyor ve ta da: Nefis kahveniz hazır!

2. En İyi Kahve Makineleri Hangileridir?

Bütün kahve tutkunlarının hayali, en iyi kahve makinesine sahip olmak! Bunun için öncelikle bir kahve makinesinden ne beklediğinize karar vermeniz gerekiyor. Çünkü farklı beklentilere göre doğrusu pek çok en iyi kahve makinesi bulunuyor. Örneğin; yalnız kendinize kahve yapabileceğiniz tek fincanlık bir makine sizin için uygun olabilir. Fakat daha fazla kişiye aynı anda lezzetli kahveler yapmaya imkân tanıyan iki hazneli kahve makinelerini de tercih etmek isteyebilirsiniz. 

Bununla birlikte farklı farklı kahveleri tek bir makine ile yapmak sizin için temel nitelik olabilecekken, bir başkası için tek çeşit kahve yapan bir makine yeterli olabilir. Peki, ne istediğinize dair farkındalık yaratacak kahve makinesi modellerine biraz daha yakından bakmaya ne dersiniz?

2.1. Smeg Filtre Kahve Makinesi

1948 yılında kurulan İtalyan beyaz eşya markası Smeg, retro görünümlü rengarenk ürünleri ile tanınıyor. Markanın kalitesinden ödün vermeden sevimli olabilen ve her evde farkını belli eden bu ürünlerinden biri de 50s Retro Style Krem Filtre Kahve Makinesi! Farklı aroma yoğunluğuna sahip kahveler yapmanıza imkân tanıyan Smeg filtre kahve makinesi, aynı zamanda kahvenizin tam 20 dakika boyunca sıcak kalmasını da sağlıyor. Üstelik makinenin üzerinde bulunan dijital ekran sayesinde kahvenizin hazırlanma süresini anbean takip edebilirsiniz!

2.2. Moccamaster Filtre Kahve Makinesi

Hollanda’da el işçiliği ile üretilmiş Moccamaster Cam Potlu Filtre Kahve Makinesi, şık tasarımı ve dikkat çekici pastel renkleri ile her mutfağın vazgeçilmezi olmaya aday! Pişirme suyunun sıcaklığını 92°C ila 96°C arasında tutarak ideal lezzette filtre kahveler yapmanıza olanak tanıyan bu makine ile siz de filtre kahve tutkunuzu arşa çıkarabilirsiniz!

2.3. Delonghi Maestosa Kahve Makinesi

Birbirinden bağımsız iki ayrı öğütme makinesine sahip olan Delonghi Maestosa Kahve Makinesi, İtalyan kalitesiyle üretilmiş premium segmentteki kahve makinelerinden biri. Adaptive Grinding Teknolojisi’ne sahip bu makine, sağladığı hassas öğütme ile uzun ömürlü ve istikrarlı bir performansı olanaklı kılıyor. Üstelik Maestosa ile aynı anda iki adet sütlü içecek hazırlamak da mümkün!

2.4. Philips Tam Otomatik Espresso Makinesi

Tamı tamına 12 farklı kahvenin tadını almanızı sağlayacak Philips EP5447/90 Tam Otomatik Espresso Makinesi ile tanışın! Philips’in bu kahve makinesi modeli ile ister espresso ister cappucino isterseniz de sade kahve ve çok daha fazlasını kolayca hazırlayabilirsiniz. Üstelik makinenin yüksek hızlı LatteGo sistemi, size hayal ettiğiniz yumuşaklıktaki süt köpüğünü de sunuyor.

2.5. Jura Tam Otomatik Kahve Makinesi

Premium segment bir kahve makinesi olan Jura S8 Chrome Eu Tam Otomatik Kahve Makinesi, detaycı ve ne istediğini bilen kahve tutkunlarına hitap ediyor. Yüksek kaliteli malzemelerden üretilmiş bu otomatik kahve makinesi sayesinde espressodan latte macchiato’ya kadar çeşit çeşit kahveyi damak zevkinize uygun şekilde hazırlayabilirsiniz. Makinenin ince köpük teknolojisi sayesinde, süt ve süt köpüğü içeren kahvelerinize özellikle âşık olacaksınız!

2.6. Nespresso Kapsül Kahve Makinesi

Gıda sektörünün global devlerinden İsviçre merkezli Nestlé şirketine ait bir marka olan Nespresso, kahve makinesi üretiminde 30 yılı aşan geçmişi ve çok yönlü uzmanlığı ile kahve gurmelerinin beklentilerini fazlasıyla karşılıyor! Markanın dokuz farklı artisan kahve seçeneğini bir arada sunan Nespresso Creatista Pro J620 Kahve Makinesi modeli, sekiz farklı kıvam ayarı ve 11 farklı süt sıcaklığı opsiyonunun yanı sıra, otomatik köpürtme özelliğiyle de kullanıcılarına keyifli bir deneyim sunuyor. 

Üstelik ürün, birbirinden farklı aromalara sahip Nespresso kapsül kahve seti hediyesi ile birlikte geliyor. Modelin kendi kendini temizleyen buhar çubuğu ve kullanıcılara hem kahve hazırlığı hem de makinenin bakımı hakkında kılavuzluk eden dokunmatik dijital ekranı da cabası! Şık tasarımı, üstün kalitesi ve kolay kullanım imkanıyla Nespresso Creatista Pro J620 Kahve Makinesi, kahveyi sanata dönüştürmenin en keyifli yolunu sunuyor. Sizce de çok cazip görünmüyor mu?

3. Kahve Makinesi Çeşitleri Nelerdir?

Kahve makineleri, sundukları kahve türüne göre çeşitlere ayrılıyor. Peki, evde kullanımı her geçen gün daha da yaygın hale gelen kahve makinesi çeşitlerini biraz daha yakından tanımak ister misiniz?

3.1. Türk Kahvesi Makineleri

Klasik usul cezvede yapılan Türk kahvesi, köpüğünü tutturma ve taşırma derdi olmadan son model elektrikli kahve makinelerinde yapılabilir hale çoktan geldi! Hatta içi çelik kaplama Türk kahvesi makineleri ile cezvede pişirilen kahve tadına erişmek de mümkün oluyor.

3.2. Espresso & Cappuccino Makineleri

Espresso, çok ince çekilmiş kahve çekirdeklerinin kaynamış su ile basınç altında bırakılması ile yapılıyor. Oldukça sert ve yoğun bir kahve çeşidi olan espresso, cappuccino ve latte gibi diğer kahvelerin de temelini oluşturuyor. Bu muhteşem ve karakteristik içeceğin yapımında ise hem manuel hem yarı otomatik hem de tam otomatik makineler kullanılabiliyor.

3.3. Kapsül Kahve Makineleri

Farklı aromalar içeren kahveleri yapma kolaylığı sağlaması bakımından, kapsül kahve makineleri kahveseverler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Yapılacak kahvenin sertlik oranını da ayarlamaya imkân tanıyan bu makineler, uygun fiyatlı kahve makinelerinden biri olması sebebiyle de beğenileri topluyor. Ancak bir kapsül kahve makinesine sahip olmadan önce, bu makinelerin sadece kendilerine özel üretilen kapsüllerle kullanılmaları gerektiğini bilmeniz gerekiyor.

3.4. Tam Otomatik Kahve Makineleri

Tam otomatik kahve makineleri, haznesine doldurulan çekirdekleri kahve yapımından hemen önce öğütüyor. Evinde butik bir kafeden farksız olarak pek çok türdeki en iyi kahveleri denemek isteyenler için bu makineler, tek tuşla profesyonel bir sonuç veriyor. Yani maksadınız bir kahveden maksimum verimi alarak tüm notaların ayırdına varmaksa, tam otomatik kahve makineleri tam size göre!

3.5. Filtre Kahve Makineleri

Hem ofislerin hem de evlerin vazgeçilmezi haline gelen filtre kahve makineleri uygun demleme koşulları ve kullanım kolaylığı bakımından çok seviliyor. Üstelik damlamalı kahve makinesi olarak da bilinen bu şahane makineler sayesinde, tek seferde birçok porsiyon filtre kahve çıkartmak da mümkün!

4. Filtre Kahve Makinesi Nasıl Kullanılır?

Gün geçtikçe her mutfağın baş köşesine oturmaya başlayan filtre kahve makineleri, kahve dükkanlarında içtiğiniz kahvelerin lezzetine evinizin konforunda ulaşmanızı sağlıyor. Ancak bu durum, günden güne popülerleşen filtre kahve makinelerinin nasıl kullanılacağına dair kafa karışıklığını da artırıyor. Bu başlıkta, filtre kahve makinesi kullanımı ile ilgili aşağıdaki adımları takip ederek aklınıza takılan tüm soru işaretlerini gidermeniz mümkün!

4.1. Filtre Yerleştirme

İşe ilk olarak filtre kağıdını “filtre sepeti”ne yerleştirmekle başlamanız gerekiyor. Filtre sepeti, pek çok kahve makinesinde yer alan bir filtre haznesi ve bu haznenin uzun ömürlü olması için kullanılacak filtre kağıtlarının kaliteli olmasına dikkat etmek önem taşıyor.

4.2. Kahve Ekleme

İkinci adımda filtre sepetine koyacağınız kahve miktarını belirlemeniz gerekiyor. Kahve miktarı kullandığınız makineye, kahveden beklediğiniz sertliğe, ne kadar kahve istediğinize ve kahvenin türüne göre değişiyor. Bununla birlikte herkesçe kabul edilen genel ölçü kişi başı bir yemek kaşığı olarak belirleniyor. Ancak siz “İşte bu!” diyebileceğiniz lezzete ulaşmayı daha farklı miktarlarda kahve koyarak deneyebilirsiniz.

4.3. Su Doldurma

Üçüncü adımda filtre kahve makinenizin su haznesine doğru miktarda su koymanız gerekiyor. Bu miktarı, makinenizin üzerindeki işaretlerden yardım alarak ve kahveyi içeceğiniz bardak sayesinde ölçmeniz mümkün. Ancak suyun bir kısmının buharlaşacağını da hesaba katarak bardak ölçünüzden biraz daha fazla su ekleyebilirsiniz. Ayrıca suyu muhakkak su haznesine koymayı unutmayın. Çünkü suyu filtre sepetine dökmek bazı sorunlara yol açabilir.

4.4. Demleme

Dördüncü adımda kahveniz artık demlenmeye hazır! Eğer zamanlayıcısı olan bir filtre kahve makinesi kullanıyorsanız makinenizi, kahvenizi istediğiniz saatte hazır edecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Buradaki kritik nokta, kahvenizin damla damla demlenmesini sonuna kadar beklemeye dikkat etmeniz. Bu sayede bir kahveden beklediğiniz güçlü aromanın tadına keyifle varabileceksiniz.

4.5. Temizleme

Beşinci ve son adımda ise filtre kahve makinenizi en iyi şekilde temizlemek var. Eğer kâğıt filtre kullandıysanız bunu kahveniz hazır olduktan sonra çıkarıp atmanız gerekiyor. Aksi halde bir sonraki kahveniz çok acı bir tada sahip olabilir. Kendinden filtreli bir makineniz varsa da filtre sepetinde kalan kahveyi döküp hazneyi güzelce yıkamalısınız.

Beymen, kahve tutkunlarını yarı yolda bırakmayacak birbirinden kaliteli kahve makinesi modelleri ile en lezzetli kahve arayışınızda da sizinle!

 

Comments are closed.