İtalyan İşi

SPOTLIGHT
İTALYAN İŞİ

“Bottega Veneta, bireyselliği vurgulayan bir marka, tamamen kişiye özel.” diyor Daniel Lee. Geçtiğimiz Eylül ayında Milano Moda Haftası kapsamında gerçekleşen Bottega Veneta 2020 İlkbahar/Yaz şovunun ardından röportaj veren kreatif direktör, şöyle devam ediyor sözlerine: “Markanın geliştirdiği tasarım kodlarının evrimini sergileyen bir koleksiyon bu. Hedefim berrak, keskin ve net bir etki yaratmaktı.” Koleksiyonda kalp atışını hızlandıran tasarımların başını parlak dokulu deri trençkotlar çekiyor. Bottega Veneta’nın işçiliğini ve zanaatini gözler önüne seren kiremit rengi trençkotun bol kesimi, beli sarmalayan bir kemerle kontür kazanıyor. Gök mavisi versiyonu ise birbirinden farklı hikayeler barındırıyor. Önden bakıldığında geniş forma sahip bu tasarım, bel kısmını süsleyen dikey dikişler sayesinde arkadan zarif bir kadın silüeti yaratıyor. Bu parçaların yüksek cazibesini düşünürsek, Lee’nin podyumda onları başlı başına birer görünüm olarak sunması oldukça isabetli. 2020 İlkbahar/Yaz koleksiyonu, giysilerin yanı sıra destekleyici parçaların da bizi baştan çıkarabileceğinin en büyük kanıtı. İtalyan hünerlerini sergileyen detaycılık, ayakkabılara sınıf atlatıyor.

Dünyaca ünlü markaların bir pazarlama stratejisi olarak celebrity ve influencer’lara başvurduğu bir dönemde, popüler kişiliklerden de medet ummuyor Bottega Veneta. Lee, bunun sebebini şöyle açıklıyor: “Celebrity, Bottega Veneta evrenine çok uzak bir kavram. DNA’mız bu değil. Aksine, tüm çabamız, gürültü ve kaos içinde sessizliğimizi ve sakinliğimizi korumaya yönelik.”

“YAPTIĞIMIZ İŞ ASLA LOGOYA DAYALI OLMADI, OLMAYACAK… TÜM ÇABAMIZ, KAOS İÇİNDE SESSİZLİĞİMİZİ VE SAKİNLİĞİMİZİ KORUMAYA YÖNELİK.”

Derinin intrecciato tekniğiyle yumuşacık bir materyale dönüştüğü terlikler, beyaz, zümrüt yeşili, kobalt mavisi, bordo ve mercan tonlarında. Düz dokulu parmak arası modeller ise İtalyan zarafetine gönderme yapıyor. Kontrast renkte incecik dikişlerle çerçevelenmiş küt burunlu stilettolar da damarlı dokuları ve kısa topuklarıyla feminen estetiğin en modern örneklerini gözler önüne seriyor. Podyumda baş gösterdiği ilk andan itibaren hit olan bu tasarımların hiçbirinde logo kullanılmaması da bir tesadüf değil. “Bottega Veneta’nın en ilginç özelliği de bu.” diyor Lee, verdiği röportajda. “Tanınan bir marka olsak da yaptığımız iş asla logoya dayalı olmadı, olmayacak.” 

FRONT ROW
DOKU ETKİSİ

Yaz silüetlerinde farklı renk
ve formlarda rastladığınız koton
omuz detayları ve fırfırlarla gücünü
pekiştiriyor.

FRONT ROW
BEYAZ BİR YAZ

Romantik, yalın ya da sportif stil
kimliklerine bürünen beyaz, karakterli bir
geri dönüş yaşıyor.

SPOTLIGHT
İTALYAN İŞİ

Her tasarımı tek hamlede çarpıcı bir
görünüm yaratacak kadar güçlü
Bottega Veneta koleksiyonuna yakın
bakış.

Comments are closed.